Rapunzel’ in Kıvırcık Çakması mıyım Ben? :)

Ohh bee, dünya varmış. Hayat uzun uzuuuun saçlarla ne zor… Rapunzel’ in kıvırcık çakması değilim elbette. Buklelerim var diye sonsuza dek onları taşıyamam ya; arada birbirimizden ayrı kalalım, özleyelim birbirimizi; yanlış mıyım?

Vallahi başım kaldırmıyormuş, iyi oldu bu. Hafifledim, gerçekten hafifledim. Genelde bu tabir zayıflayan insanlar tarafından kullanılır, değil mi? Eh, ben de bir nev’ i o grupta değerlendirilebilirim sanırım; saçlarının gramajında küçültmeye giden biri olarak :)

demet_kısa_saç_2

Geçen hafta bir buhran anında makasla buluşturdum saç tellerimi… Pişman değilim ama, hele saçlarımı yıkamak, jölelemek, kurutmak için harcadığım zamandan elde edeceğim tasarrufu düşündükçe öyle keyifleniyorum ki…

Kendimi bildim bileli uzun saçlıyım ben… Ortaokuldaydım yanlış hatırlamıyorsam; sadece o zaman bir kere radikal bir adım atarak belime kadar olan saçlarımı kulak hizasında kestirmiştim :) Yerden toplanıp üçe ayrılarak kuaför çalışanları arasında pay edilen saçlarım gözümün önünden gitmez :)) Tabii o esnada saçlarımın neden kapış kapış gittiğini anlamasam da, içimden onların deli olduğunu düşünsem de şimdi çok iyi anlıyorum ki; sırf o saçları peruk, postiş yapmak için beni kel bırakma ihtimalini bile düşünmüşlerdi :))) Yoksa bele kadar uzanan saçlara bir kalemde vurulur mu o makas… İnsaf yani *-* Çocukluğumdan faydalandılar benim; şikayetçiyim hakim bey :p :))

O günden beri korkarım aslında kuaförlerden; ellerine makası aldıklarında neden bol bol kestiklerini bir türlü anlamadığımdan, üstüne tüm uyarılarıma rağmen beni yolunmuş tavuğa çevirme konusunda üstün performans gösterdiklerinden pek çalmam kuaförlerin kapısını… Öyle ki; şu ana dek bir kez bile saçımı boyatmadım; ne istikrar *-*

Yalnız kuaföre çok uzun süre gitmemek de pek iyi olmuyor canım :) Sarmaşık gibi bedeninizi saran bukleler bir noktadan sonra ızdırap olmaya başlıyor… Saçlarınızı her kestirmek istediğinizde ise size engel olan diğer yarınız bir şekilde ikna ediyor sizi… Ama saçlarınızı yıkarken, kuruturken harcadığınız zaman da göz ardı edilebilecek gibi değil… Böyle gel-gitler içerisinde bir günde üç ya da dört kez kapı koluna takılan saçınız artık alarm vermeye başlıyor ve başlarım böyle aşkın ızdırabına diyerek kendinizi en sonunda kuaför koltuğuna atıyorsunuz – şekil A :)

demet_kısa_saç_1

Kuaför saçınızı kesiyor, arkasına ayna tutuyor, siz biraz daha kesmesini istiyorsunuz. Yine kesiyor, yine ayna tutuyor, siz yine “Biraz daha” diyorsunuz. Bu döngü üç kez tekrarlandığında önce artık saçınızın kalmayacağından endişelenip sonra “Yoo, daha çok saçım varmış kafamda” diyerek yine kabarık saçlarla binbir teşekkür ederek kuaför salonundan ayrılıyorsunuz.

Tam mutlu son demeye ramak kala yolda hep gözünüze uzun saçlı kızlar takılıyor, saçlarını savurarak yürüyorlar; yanlış mı yaptım diye düşünürken neden siz de daha önce saçlarınızı savurup dururken hep kısa saçlı kızları gördüğünüzü anlayamıyorsunuz.

“Aman canım, bir ben mi kaldım… Saç bu, yine uzar elbette.. Klasik laftır: Kökü sende nasıl olsa :)” diye silkelenip en sonunda “Mutlu son bu, MUTLU SON” diyerek gözünüzün içine giren saçı kulağınızın arkasına yetiştirmeye çalışıyorsunuz, olmuyor, en sonunda pes edip mandal tokaları döşeyiveriyorsunuz kafanıza :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 yorumlar

  1. bende yıllardır uzun olan saçlarıma yaz başı omuz hizasında kestirmiştim. Düzleştirmek için harcadığım zaman yarı yarıya azaldı :) eminim sende kullandıkça yeni halini daha çok seversin :)

  2. saçların çok sağlıklı ve güzel maşallah
    kökü sende değilmi yine uzar:) ve çokda tatlı olmuşsun;)

  3. nisan ayında bende yılların rapunzelliğinden kurtulmuştum demetcim,hafiflediğimi daha ilk makasta anlamıştım:)şimdi şipşak duş,saç yapımı hayatım kolaylaştı resmen:)) sanada çok yakışmış bir süre sonra kullandıkça dahada benimseyeceksin buklelerinin bu halini;)

  4. Oh ne güzel, dediğin gibi hafiflemişsindir bilirim çünkü ben de hem kıvırcık hem de uzun saçlarım vardı doğumdan bir hafta sonra gittim kısacık kestirdim dediğin gibi hafifledim yahu :D Demetcimsen halinle çok şirinsin, tatlısın ben seviyorum seni arkadaşım eminim bu hali de süper olmuştur sana:D Sevgilerrrrr…

  5. :))) yıllardır uzun olan saclarımı doğum yapınca kestırdım ılk baslarda cok pısman oldum ama suan cok mutluyum,evetttt küku bızde ne yapalım degısıklık bazen ıyı oluyor:))

  6. Ben uzun saç seviyorum. Ama kullanamıyorum. Ruhum sıkılıyor. hoop gitti.
    Ama sana ikiside yakışıyor.

  7. Demet

    lillarelli; Teşekkür ederim :) Sorma, nasıl bir hafiflik hem de :))

  8. Demet

    ruşen; Ruşen’ ciğim, çok teşekkür ederim *-*

  9. Demet

    Hande; :) O rahatlığın tadına varınca zaten sevmemek imkansız :) Değişiklik iyi oluyor; hele böyle insanın hayat kalitesine köklü dokunuşları olunca :))

  10. Demet

    yildiz; Teşekkür ederim canım benim. Beğenmene ne çok sevindim :) Evet, yakında yine uzar, dolanır bana :))) Unuturum bugünleri de :) O zaman döner okurum bu satırları, hehe :D

  11. Demet

    meyra; “Şipşak duş” zaten insanı can yerinden vuruyor :) Neydi o yaa; ömrümün ne kadarı belki de saçlarımı yıkamak, kurutmakla geçiyordu; biz bayanlar nelere katlanıyoruz kimi zaman :)) Beğenmene ayrıca sevindim Meyra’ cığım; zaman içerisinde alışırım elbet :)

  12. Demet

    Sibelin Hobi Dünyası; Sibel’ ciğim yorumun için teşekkür ederim :) Saçlarımız madem birbirine benziyor, sen benim halimden iyi anlarsın :)) Doğumdan sonra sen de saçlarını kestirmekle iyi yapmışsın, zor olur diye düşünüyorum bebekle. Özellikle hafiflemeyi hak etmişsin sen ;) Ben de senin yerinde olsam aynı şeyi yapardım sanırım :) Yaşasın bunaltmayan saçlar :)))

  13. Demet

    kokoşşş kelebek; Sen de mi doğumdan sonra saçlarını kestiren gruptasın :) Sanırım en doğru zamanlardan biri *-* Gerçi benim öyle bir bahanem de yoktu :D Olsun, iyi oldu ama ;)

  14. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Düz saçlı olunca insan özeniyor, değil mi :) Bana da hep düz saç sevip sevmediğimi sorarlar ama saçlarımdan memnunum sanırım :) Gün içinde tarama derdi olmuyor :) Hep karışık çünkü :))))

  15. Demet

    tala; Çok teşekkür ederim :) Ben de kendimde daha çok uzun saça alışkınım, bazen istesem de çok kısa modelleri deneyemem, cesaretim yoktur. En kısası bu işte :))

  16. Demet

    filizinevi; Teşekkür ederim Filiz’ ciğim :) Rahatladım vallahi :)

  17. Demet

    Canan Bahadır; Teşekkür ederim güzel yorumun için Canan’ cığım :)

  18. amanın gitmiş saçlar:))tabi benim kısa ve uzatmaya çalışan biri olarak amanın demem normal sanırım:))dediklerinde haklısın benimde oğlan doğmadan önce uzundu doğumdan sonra bakımı zor olacak diye kestirmiştim ve hala kısa:))çok güzel ve sağlıklı gürrr saçların var maşallah kökü sende uzar nasılsa :)emiim hızlı uzuyorlardır benim ki gibi gıdım değildir:(güzel yüzüne çok yakışmış canım bencede pişman olma güle güe kullan öptm..

  19. Demet

    beti; Betül’ cüğüm, çok teşekkür ederim :) Senin açından saç uzatmak şimdi daha zor olsa gerek ama badem yağı kullan saçlarına, etkisi oluyor ;) Benim çocukluğumda çokça badem yağı ile saçlarımı taradığı için annem, şu an meyvelerini yiyorum :))

  20. güle güle kullan Demet,her halinle güzelsin daha önce sormustum sana benım saclarımda kıvırcık sen nasıl uyuyorsun ne ile şekillendiriyorsun dıye.bende uzun kullanıyorum,üniv. yıllarımda gıttıgım bı kuaför saclarımı kestıgınde lülelerım bozulmuştu,şekil almadı,küstü derler ya aynen oyle oldu ,off ne cekmıştım tövbe ettım.ama sana cok yakışmış iyi günlerde kullan.

  21. Demet

    crescent; Teşekkür ederim canım :) Bana kuaförün söylediği bir şey var: Eğer kıvırcık saçlara keserken ara makas yaparlarsa bukleler bozuluyormuş. Sen de mi ara makas kurbanı oldun o zamanlar acaba? Ya da saçlarını kesen kuaför beceriksizdi; ki yüksek bir ihtimal…

Gezinme