Maçka Parkı’ ndan Bir Demet :)

ben_maçka

Fotoğraf çekmeyi sevdiğim kadar, birilerinin de beni çekmesinden büyük keyif alırım. Bu konuda yaşadığım sıkıntılar ise aşikâr :) Kendi fotoğraflarımı çektirecek birini bulamam kolay kolay… Biliyorsunuz :) Bulunca da yakasına yapışırım, öyle kolay kolay kurtulamaz benden o bahtsız kimse artık. Bu kişi de zaten çoğu zaman, eşim olur – hiç söylememe gerek yok ama :))

ben_maçka6
ben_maçka5
ben_maçka4

Maçka Parkı’ nda da elime düştü yine koca koca *-* Koca” kelimesi bilerek ve isteyerek arka arkaya kullanılmıştır; kanımca koca kelimesi tek başına kullanıldığında kulağa fazla “kaba” geliyor, en azından benim kulağımı tırmalıyor :)

ben_maçka3

Sevmediği bir şeyi bir insana yaptırmak kadar kötüsü yoktur, bilirim. O yüzden sırf benim için katlandığını bildiğim bu fotoğraf çekme işi ona eminim ızdırap gibi geliyordur, dile pek dökmese de :)) Yalnız dile dökülemeyen gerçeklerin de kaç kez fiyasko ile sonuçlandığını bilen ben işini garantiye almak için yüzlerce fotoğraf çektiririm. Fotoğraf makinesinin ekranından çekilen kareleri kontrol edip tatmin olduktan sonra ancak o kişiyi azat ederim :)) Yani işi zor çekenin, hehe :D Çekiyor yani; anlayın siz :))

ben_maçka1

İşte benim saç tarama şeklim :) Nasıl? Çok pratik, değil mi? :))

ben_maçka2

Şebeklik yapmasam olmazdı zaten :)

ben_maçka8

Ve benim sonbahar yaprağı çalışmam. Bu yazımda resmini alıntıladığım yaprak aklıma geldi görünce ve bir tanesini de kendi objektifimden taşımak istedim buraya :) Her ne kadar eşim sürekli yaprağın karanlıkta kaldığını söyleyip beni durdursa da; ona o zaman verdiğim cevabı burada da yineliyorum: “Ben ışığı ters kullanıyorum” Hıh :p Çok da bilirim :))

ben_maçka7

İçime sinen çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum kendisine bir kez daha, ama bu eşimin kurtuluşu demek değil elbette; bu son olamaz, olmamalı – daha çok fotoğrafçılık oynayasım gelir benim şimdi :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 yorumlar

  1. Demet

    cafenoHut; Nohutçuk’ a teşekkür ediyoruzzz :)

  2. Demetcim kocan da yakinda fotograf konusunda sana yetisecek galiba:)Cok guzel kareker yakalamis,bravo!Ama tabii manken super!
    Ayrica yaprak fotografina BAYİLDİM!!Bence daha cok foto cekip bloguna koymalisin!

  3. Bizde ise durum tam tersi eşim çekmek ister ama poz verecek kimse bulamaz:))
    Çok güzel çıkmışsın…

  4. Off eşimiz yandı yani. Bu arada saçların çok hoş. Bayılıyorum. :) Bu arada koca kelimesinden nefret ederdim. Geçenlerde biryerde okuduklarımdan sonra sevmeye başladım. Paylaşmak istedim;

    Koca, dağdır. Kadın da o koca dağın üzerine düşen kar. Dağın karıdır yani.

    Evliyanın birine sormuşlar, “Erkek nedir?” “Erkek baştır evladım” demiş, “Peki” demişler, “Kadın nedir?” “Kadın da boyundur. Boyun nereye dönerse, baş oraya bakar!”

  5. arkadaşımın babanesi dermiş ki “koca iyi birşey olsaydı adına gül-lale derlerdi” :))
    eşime söylerim bu lafı hep hihihi

  6. benim eşim için de çok büyük kabus bloga fotoğraf çekme işi. ben de zor beğenen bir tip olunca, bazen geriliyoruz bile. neyse olsun o kadar nazımız, di mi ama?

  7. Demet

    Canan Bahadir; Eşimde ilerleme var, değil mi? :)) Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Canan’ cığım, makine ile daha çok dolaşmam lazım dışarılarda sanırsam ;)

  8. Demet

    tosbagalarr; Teşekkür ederim :) Şanslısın mı demeliyim bilemedim; işte kimine felek, kimine kelek :D

  9. Demet

    Suhuba; İltifatın için teşekkür ederim *-*
    Eşimin işi zor, evet :)) Alışacak artık, başka şansı yok :D
    Paylaşımın için de ayrıca teşekkürler ;) Hatırlıyorum bir yerlerden; çok doğru, yerinde bir anlatım bence de…

  10. Demet

    hande; Süpermiş :D Ben de söyleyeyim, haha :))

  11. Demet

    Antigone; Evet tatlım, olsun o kadar vallahi *-* Benzer durumlar bizdeki de, ama aşacağız zamanla :))

  12. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Çok teşekkürler Bahar’ cığım bu güzel sözler için; öpüyorum seni :)

  13. Şirin Demet,
    Çok güzel fotoğraflar!!

    Ayrıca ışığı ters kullanmak, gerçekte var olan bişey di mi? Ne yapmaya çalıştıysan güzel olmş, bakma sen eşine :)))

  14. Benim kocişte resiim çekmeyi sevmiyor yaa:(Zorla çektiriyorum.Bir istekli ols biliyor başına geleceği sanırım ondan uzak duruyor:D
    Ben de heeep deli dolu şebeklik yaparken yada farklı pozlar vermek istiyorum .flaş patlamadan kendimi hep ciddi klişe poz verirken buluyorum.Bazen de çeken kişi içimden gelen duruşa müdehale ederse vay arkadaş kasılıyorum.O yüzden genelde ayarlarım süresini kendimi çekerim:(

  15. Demet

    nazo; Çok teşekkür ederim canım. Evet, ışığı ters kullanmak diye bir şey var bu arada ;))

  16. Demet

    Sihirli Kokosh; Ben de zaman zaman kendi kendimi çekerim. Canon’ landıktan sonra pek çekemedim ama, tatmin etmedi zaman ayarları beni :)) Seni bir gün ben çekeyim istersen ;) Al Çoko’ nu da; gidelim bir parka ;)

Gezinme