Gül Topu

Rengârenk çiçek topları vitrin süslemelerinde dikkatimi çeken şeylerin başında gelir. Özellikle ilkbahar geldiğinde yenilenen mağaza vitrinlerinden sizin de anımsayacağınızı düşünüyorum.

Hoşuma giden bir süsleme olduğunda o süs vitrinden kaldırılana kadar ben onu inceler, dururum. Önünden her geçtiğimde de farklı çağrışımlarla neler yapabileceğimi hayal etmeye başlarım *-*

Geçen sene, yılbaşında çam ağaçları üzerine asılan toplardan almıştım. O topları alma amacım sadece üzerlerini süslemek ve ev içinde ufak dekorasyonlara imza atmaktı :)

Yalnız o topların üzerini kaplamak büyük sabır istiyor :) Kaç kez elime alıp, “Hayır, şimdi değil” diyerek bıraktığımı iyi bilirim *-*

gül_topu_1

Aslında herşey pudra renkli şifon kumaştan çiçekler yapmakla başladı. İlk etapta, kafamdaki düşünce çiçekleri yapmak, uçlarına çöp şiş çubuklarını saplayıp bir buket oluşturmaktı. Ancak, işler umduğum gibi gitmedi; istediğim gibi bir sonuç elde edemeyeceğimi hissettiğim an (neyse ki çok geç değildi) çubukları devreden çıkardım :)

O esnada aklıma yılbaşı topları geldi. Neredeyse bir yıl boyunca süslemek için sakladığım toplardan birini aldım, evirdim, çevirdim. “Amaaan, ben bunu hemencik kaplarım” dedim ve tuzağa düştüm :) Kaç tane şifon çiçek yaptığımı ve kaç kere bu sonuncu diyerek yapıp da ardından bir çiçek daha yaptığımı bilmiyorum. İki gün iş çıkışı evde gece birlere, ikilere kadar bunun mesaisini verdim desem yalan olmaz :)

gül_topu_3

Evet, çiçek yapmayı seviyorum ama arka arkaya aynı çiçekten yapmak içimden böğürtü seslerini yükseltmekten başka bir işe yaramıyor :))

Velhasıl, ben çiçekleri tamamladığımda çiçeğin tutma kısmını bileğe asmalı şekilde düşünsem de o halini de içime sindiremedim ve çöp şiş çubuklarının ilk başta hakkını yediğim için her birinden teker teker özür dileyerek strafor topa güzelce sabitledim :)

Son olarak çöp şiş grubunun üzerini organze kurdele ile sararak sert tüller yardımı ile çiçek topunu buket görünümüne kavuşturdum.

gül_topu_2

Eşim onu her ne kadar mikrofona benzetse de o bir çiçek buketi :)) Ve kısmet olursa görümcemin nişan fotoğraflarında sadece mizansen sağlamak için kullanılacak *-* Görevini de gayet iyi yerine getiriyor sanırsam, ne dersiniz? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 yorumlar

  1. hayatmelodisi/gullin

    çok güzel olmuş çok güzel çok güzel..mikrofon değil hemde gül topu :)

  2. harika olmuş! ama bu kadar uğraştırıcı olmasına şaşırdım. neyse, değmiş ama ;p

  3. Demet

    hayatmelodisi/gullin; Evet, gül topu vallahi :)) Teşekkürler Gülin’ ciğim *-*

  4. Demet

    Antigone; Teşekkür ederim canım. Aslında ben de bu kadar uğraşmam diyordum ama umduğumdan uzun sürdü. Belki sürekli fikir değiştirmemin de etkisi vardır ama :)) İkinciye eminim daha kısa sürer, elim alıştı birincide ne de olsa :))

  5. Çok güzel olmuş bravo .Ne şanslı görümcen ,ne şanslı koca kocan var bacım .Pozitif enerji yayan bir insanı sürekli etrafında görmeyi kim istemez ki?:)

  6. Demet

    Sihirli Kokosh; Teşekkür ederim güzel sözlerine tatlım :) Şahsen ben de kendim gibi sürekli ıvır zıvırlarla uğraşmayı seven birileri olsun isterdim etrafımda, ama yok :)) Sınırlı sayıda galiba bu tür insanlar :D

  7. Demetcim çok güzel olmus ellerıne saglık.Benım bı arkadasımda senın ki kadar özenmesede buna benzer yapmıstı,kendı gelın cıcegını vermemek ıcın dugununde fırlattıgında yakalayanda kalsın dıye ,bu sanslıda ben oldum bu arada saklıyorum hala ama bı ugur getırdıgını söyleyemıcem :).Bigün düğünüm olursa ınsallah sana özel sipariş
    bende ıstıcem bu cıcekten :) ınsallah müsait olursun ve inşallah yakın zamanda olur :)

  8. Demet

    crescent; :) İnşallah canım, gönlüne göre olur en yakın zaman içerisinde ;) Ne zaman sipariş vermek istersen de ben hazırım ;) Arkadaşının fikri ise güzelmiş – mantıklı :))

Gezinme