Nescafe’ nin Hazır Türk Kahvesini Denemiş miydiniz?

Türk kahvesinin benim için yeri çok farklı… Üniversite yıllarında staj yaparken başlar muhabbetimiz… Demiştim ya daha önce; Alsancak – Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki kahve falcıları ile pekişir aşkımız…

Ofis ortamında çalışmanın en güzel yanı bu olsa gerek. Hatta her Türk kahvesi içtiğimde “Çalışmanın en çok bu dakikalarını seviyorum” moduna girerim :)

Gerçi son bir senedir bu keyfi yapabildiğimi söyleyemeyeceğim ne yazık ki… Sebebi malûm; Türk kahvesi, çalıştığım şirket içerisinde yasaklanan içecekler listesinde. Benim gibi bir kahve tiryakisi için ne acı haber, değil mi?

Alışamadım bu duruma tabii… Kriz anında en yakın pastaneden şirkete bir fincan Türk kahvesi siparişi verdiğimi yalanlayamam :)) O da benim kendi yaptığım tazecik mis kokulu, köpüklü kahvelerin yerini tutmadığından pek tercih etmem aslında; bazen o kadar acı olur, bazen de şekerini o kadar fazla kaçırırlar ki; o sinirle gidip onları mutfaktan atıp kendime kahve yapasım gelir :)) Tek çözümün akşam eve gitmek ve yemekten sonra ilk iş kendime kahve yapmak olduğunu bilir; kendimi sabahtan akşama kadar o şekilde teskin ederim *-*

kahve_1

Nescafe’ nin hazır Türk kahvesini de reklâmlarda görünce, hemen bir koşu marketten kahveyi bulup bir senedir yaşadığım ızdırabı sonlandırabilir mi diye merakla kahveyi yapmaya başladım. Hem de şirkette ve çevremdeki şaşkın bakışlar eşliğinde :))

Sonuca gelirsek; beni yüzde yüz tatmin ettiğini söyleyemeyeceğim; ki on saniyede yapılan kahvenin tadının benim en kısık ateşte dakikalarca bekleterek yaptığım kahvenin tadını bulmasını beklemek zaten pek doğru olmaz. O hıza rağmen verdiği tadı her ne kadar başarılı bulsam da işlenmiş kahve çekirdeği neyse de içindeki buğday ve arpa unu beraberinde kahve içmek pek de istediğim şeyler değil sanırım :)

kahve_2

Yani, kısaca o kahve saniyeler içinde istediği kadar köpürsün, daimi bir kahve tüketicisinin damak tadına hitap etmesi azıcık zor geldi :) Fikir olarak, uygulama olarak 10 üzerinden 10 verdiğim bu hazır kahve sanıyorum köpüklü Türk kahvesi yapamayıp da kişi sayısı fazla olan bir misafir topluluğuna kahve yapmak zorunda kalan genç bir kızın kurtarıcısı olabilir :) Tıpkı reklâmındaki gibi :))

En güzeli, evinde kendi cezvenle mis gibi çekilmiş kahvenin kokusu ile yapmak kahveyi… Sonra da höpürdetmek :) Ben akşamı beklemeye razıyım; yeter ki pembeli fincanlarım eşlik etsin bana *-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 yorumlar

  1. Demet

    moda_kesh; :))) Köpürtürsün ki ;)) Mucxx!!

  2. Demet

    Aktuelmoda; Hemennn canım ;)) Memnuniyetle ;) Sen fal da bakarsın şimdi :)))

  3. Yok tatlım hiiiç anlamam faldan,hatta baktırmayıda sevmem,biri bişi dese etkileniyorum sonra :( kötü birşey olucak diye.en iyisi baktırmamak.ama tam anlamıyla bir kahve tutkunuyum.Ama mutlaka başkası yapıcak,kendi yaptığımdan hiç keyif almam :) sen en köpüklüsünden bi de bu pembe fincanlarda yap,ben gelirim içmeye :) iyi geceler ;)

  4. Demet

    Aktuelmoda; Ben eskiden çok fal baktırırdım, bıraktım ben de… Etkileniyor insan dediğin gibi… O zaman biz bol muhabbetle yaparız kahve keyfini ;) Fincanlar pembe, kahveler köpüklü, yanında da çikolatası olacak ;) İyi geceler canım…

  5. Ahh nolurdu ben de içebilseydim bu köpüklü kahveden? Ben hiç sevemedim Türk kahvesini,hep çarpıntı yaptı bana,tadını da sevemedim.Ama keyfi bile hoş,şöyle fincanın yanında hakiki bir Türk Lokumuyla birlikte ne de güzel gider.

  6. Demet

    sevgi; Sana kahvenin acıları mı denk geldi acaba? :) Dışarıda içtiklerim bana da pek tat vermiyor, içemiyorum onları… En güzeli taze çekilmiş kahve ile evde yapılanı… Yanında lokumla dediğin gibi nefis oluyor ;) Ben yapayım bir gün sana da bir fincan kahve, bak nasıl tiryakisi olacaksın :))

  7. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Fincanın hazır, bekliyorum ;)

  8. yeni çıkan hazır kahvelerin hepsini denemiştim. dediğin gibi kahvenin cezvede yapılanı güzel :) ama tat olarak shazili nin kahvesi daha iyi geldi bana.

  9. Demet

    zz89; Aynen, ben de Shazili’ nin kahvesini tat olarak daha iyi buldum :)

Gezinme