Kasnaktan Notluk

Tuhafiyeye gidip kasnak almak istediğimi söyleyince, satıcı kız hayatımı kurtaran bir soru sordu; “Vidalı mı, vidasız mı?” İçimden “Eğer öyle bir şansım varsa, alternatifleri neden değerlendirmeyeyim?” diyerek vidasız olanı “Hele bir göreyim” diyerek aldım elime, başladım incelemeye…

Şansa bak, tam da kasnağın vidalarından kurtulma gibi hain planlar içerisindeyken ben, bulduğum parça iç sesime evrenden şak diye verilen bir cevaptı adeta; “Al bakalım” der gibi kucağıma atıvermişti.

Eve gittiğimde “Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim iki tane” tınıları eşliğinde kasnağın bir parçasından notluk yapmaya karar verdim ve ilk hedefim doğruca süslediğim mandallar oldu. Mandalların üst kısımlarını daha önce kumaşla kaplamış olduğumdan kasnak üzerine silikonla kolay yapışacağını düşünmüştüm ama sonuç fiyasko!

kasnaktan notluk

Bir ya da iki tane süslediğim mandal deney itibari ile heba oldu ve o mandallara veda ederken anladım ki; bu şekilde pek de sağlam bir çalışma olmayacak. Çözüm olarak hemen yün sepetine yöneldim; çünkü biliyorum ki kasnağı kumaş ya da iple kaplarsam yapıştırdığım nesne yüzey üzerinde daha sabit duracak – burada deneyim konuşuyor :)

kasnaktan notluk_2

Nasıl yaptığıma kısaca değinirsem; daha önce kapı süsü yaptığım ipin artıkları ile kasnağı sardım. Sarma işlemi çabuk bitsin diye en kalın ipe yönelmiş de olabileceğimi itiraf edebilirim :) Ardından yine daha önce süslediğim mandallardan aralıklı olarak kasnak üzerine yapıştırdım. Asma kısmı için dantel parçası düşünsem de evde duvara çakılı bir çivi olmadığından bu notluk an itibari ile “bir gün asılacaklar vitrininde” sergilenmeye başladı :)

Şimdi yazarken aklıma gelen bir fikir de; arka kısmına çeşitli noktalardan yapıştırılacak mıknatıslarla buzdolabı üzerine sabitleyebileceğimizdir ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 yorumlar

  1. bu süper olmuş. bir sürü fotoğrafı sergileyebilmek için harika bir alternatif.aralarada güzel notlar.ohh misss.
    mandallardan birinin üstündeki siyah dantel kelebek gözümden kaçmadı. Ve doğal olarakta en çok onu sevdim :))

  2. Demet

    =/= YAVRUTO =/=; Evet canım, notları, fotoğrafları toparlamak için çok güzel bir alternatif – sen de yapabilirsin. Kelebekli olan mandal benim de favorim bu arada ;)

Gezinme