Kumaş Kaplı Düğmeler

Artık kumaşları değerlendirmenin bir yolu da elde tek kalmış ya da eskimiş düğmeleri kaplamak olabilir, hem bu durum düğmelerin de işine gelir sanırım, tabii benim de :)

29.044

Düğme kaplama makinem yok ne yazık ki; henüz kendisine denk gelemediğimden, ayrıca denk gelmek için de bilinçli bir şekilde çaba sarf etmediğimden; bildiğiniz iğne – iplik kullandım şu aşamada :) Düğmelerin boyutundan biraz daha büyük olarak kumaşları daire şeklinde göz kararı kesip kenarlarından dikerek büzüp düğmeleri içine yerleştirdim ve alt kısımdan ek dikişlerle sabitledim.

Düğmeleri kaplarken amacım ilk etapta bir keçe üzerine silikonla yapıştırıp renkli bir yaka kolye yapmaktı ama bir türlü içime sinen bir düzenleme yapamadığım için şu an kapladığım düğmeler ne olalım diye gözümün içine bakıyorlar masanın üzerinde :)) Beklesinler biraz daha köşede; elbet bir süslemede, belki de bambaşka bir şeyde boy gösterirler – hem bu tarz detaylar hazır olduğunda, acil durumlarda hayat kurtarıyorlar adeta ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 yorumlar

  1. “hem bu tarz detaylar hazır olduğunda, acil durumlarda hayat kurtarıyorlar adeta ;)”
    çok çok doğru!
    benim de aklıma iki üç sezon önce vakkoramalarda kapış kapış giden beyaz tank toplar geldi düğmeleri görünce.. mesela yakanın bir kenarına bunları gelişigüzel -gibi görünse de değil tabi- dikip aralarından zincir filan sarkıtarak basit bluzleri hareketlendirmişlerdi. Joker parçalardı resmen, herşeye uyuyor, aksesuar kullanmaya gerek kalmıyor, başka kimsede aynı bluzden bulunmuyor… Fikir sadece..
    Boyut istiyor bu tip düğmelerle yapılan düzenlemeler, bir iki beğişik broş, keçeden üç boyutlu ufak tefek aksesuarlar, atıyorum sarkan eden zincirler filan hareket kazandırıyor.. ya da dantel parçaları… bilemedim ki belki bir faydası olur :)
    Bir çıktı olduğu zaman paylaş ama olur mu? ;)

    decodeniquo.blogspot.com

  2. Ne kadar düzgün dikmişsin brawo gerçekten ve dediğin gibi hiç ummadığın anda tam da böyle bir şeye ihtiyaç duyabilir insan:)
    Şu düğme kaplama mekanizmasına bir kaç yurtdışı bloğunda rastlamıştım. aa olsa ne güzel olur diye de iç geçirmiştim:)

  3. Demet

    alonenes; İnan ben de çok merak ediyorum :))

  4. Bende böyle ince işlerle uğraşacak sabır hiç yok. Ne güzel şeyler yapıyorsun canım, bunlarada bayıldım .)

  5. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Hmmm, olabilir, evet :) Sağol canım fikir için ;)

  6. Demet

    deniquo; Çok sağol canım, güzel fikirler verdin ;) Bakalım, nelere konacaklar :) Yaparsam birşeyler, mutlaka paylaşırım ama aylar, yıllar sonra çıkarsa da karşına, sakın şaşırma :)))

  7. Demet

    cafenoHut; Teşekkür ederim :) Sanırım o dediğin mekanizma Eminönü’ nde satılıyor ama nerde bilmem :) Oraya da gitmeye korkuyorum :)))

  8. Demet

    Hande; Kendine haksızlık etme bence :) Sen ki çarpı işinde ne güzellikler yapıyorsun gördüğüm kadarıyla ;) Teşekkür ederim canım bu arada *-*

  9. evet tatlım, böyle şeyleri yapıp atmak lazım bir çekmeceye. onlar zamanı gelince yerini buluyor bir şekilde. çok güzel olmuşlar zaten :))

  10. Demetcim harika olmuşlar tertemiz bir işçilik örneği ( hani öyle denir ya) ben düğme ile süslenmiş objelerin hastasıyım bunlar muhteşem olmuş canım eline sağlık

  11. Demet

    Antigone; Teşekkür ederim canım, evet – aynı dili konuşuyoruz ;)

  12. Demet

    sezen; Çok teşekkür ederim Sezen’ ciğim, beğenmene çok sevindim :) Mümkün mertebe temiz olmaları için uğraştım, içime sindi benim de *-*