Kelimeler Kifayetsiz…

Söze nerden başlasam bilemiyorum. Evet, Allah’ tan ümit kesilmezdi… Ve kader diye birşey de vardı… Güzel haberler vermeyi ne çok isterdim, ilerde yazdığım bu satırları annemle beraber okumayı… Bir mucize bekledik hep içimizde… Ben iyi şeyler hissetmediğimi söylesem de, sözler olumsuz olsa da, kendimizi kötüye hazırlamamız istense de defalarca… Olmadı, ne yazık ki olmadı… O mucize bizi bulmadı…

Anneme biçilen ömür 47 yılmış; doğum gününü bile hastane odasında yoğun bakımda geçirmek zorunda kalan annem 31 Mayıs Perşembe günü öğle sularında aramızdan ayrıldı. Doktorların beni yanıltmamasına sinirlenerek, içimde son kalan ümit kırıntılarını da paketleyip; üzüntü, hayal kırıklığı, “Belki de hayırlısı buydu” gibi sözlerle karmakarışık, tarif edemeyeceğim duygular eşliğinde annemin cansız bedenini İzmir’ e uğurladım – büyük bir özlemle gitmek istediği şehre…

İzmir ilk defa bu kadar tatsız geldi bana, içimi acıttı. Annem gömüldükten sonra, duramadım oralarda, geri geldim İstanbul’ a… İçimde gerçi olan biten herşey… Eve girdiğimde annemin oturduğu koltuk, aldığı hediyeler, banyoda düştüğü yer dahi… Her detay onu hatırlatıyor bugünlerde bana…

Böyle zamanlarda yazacak fazla da şey bulamıyor insan… Aslında pek yazasım da yok ama sizleri de habersiz bırakmak istemedim. Mesajlara, yorumlara dönecek gücüm yok hiç – anlayışınıza sığınıyorum… Biraz zamana ihtiyacım var sadece. Artık annem de babamla beraber diyerek avutuyorum kendimi en çocuksu halimle…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

72 yorumlar

  1. ah Demet’cim ne denir,ne dense gönlünüferahlatır ki şimdi..bu acı haberi az önce okudum,sonrada önceki yazılarını..çok ama çooook üzgünüm.Allah’tan rahmet diliyorum sevgili anneciğine,nur içinde yatsın inşallah.dünya hayatı çok kısa ve aslında biz insanlar asıl yurdumuza gidiyoruz,asıl hayatımıza gözlerimizi açıyoruz ölünce.kalanlar için acıyı sindirmek,sabretmek,sevdiklerimizin yokluğuna alışmak elbette çok zor..ama zamanla acın hafifleyecek ve bambaşka bir hale bürünecek.bu acı günlerinde inancına sarıl canım,ahiret yurdunda annen ve babanla sonsuza kadar beraber olmanı dilerim.benim annem ve babam hayattalar ama sık sık onları yakında kaybedeceğim düşüncesi içimi kavuruyor.bu hayatta onlarla öyle çok birlikte olamadım,eğitim hayatım hep bizi ayrı yollara savurdu.şimdi en büyük dualarımdan biri de bu dünyada onlarla doya doya vakit geçiremedim,geçiremiyorum inşallah Cennette hep beraber oluruz diye..hatta bunu anneme de söyledim geçenlerde…
    Allahtan sabır diliyorum sana canım,o gülen yüzün hiç solmasın inşallah..bu günler de geçecek..

  2. Rabb’im sabrını artırsın inşAllah Demet’cim.
    Uzun uzun öğütler vermek değil niyetim, sadece dualarımda olduğunu bil istedim.

    Sevgiyle.

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Allah rahmet eylesin.. Hem annecin hem de babacın nur içinde yatsın, mekanları cennet olsun İnşallah.. Sana da canı gönülden sabır gücü diliyorum Rabbimden..

  4. Allah sabır versin.Mekanı cennet olsun,huzur içinde olsun toprağında.Sende böyle düşünerek huzur bulmaya çalış Demetcim.
    Rabbim sana uzun,sağlıklı bir ömür versin.Gözlerine baktığında anneni yad edeceğin cici bici evlatlar versin.
    Sarılıyor ve öpüyorum yorgun olduğunu hissettiğim gözlerinden.

  5. Çok çok üzüldüm.Sabırlar diliyorum.Bundan yaklaşık üç yıl önce hem de doğum günümün ertesi aynı şeyleri bizde yaşadık.Babaannem aynen banyo da fenalaştı ve yere düştü ve 1 ay yoğun bakımda kaldı.Peşine 3 ay kadar da evde yatağında baktık.Ama işte toplam dört ay daha yaşayabildi.Şimdi o günleri yaşadım yine.
    Çok çokk üzüldüm:(..Rabbim nurlar içinde yatırsın annenizi.Mekanı cennet olsun..

  6. canım benim inan çok üzüldüm mekanı cennet olsun inşallah rabbim sabır versin sana:(

  7. beklediğim bu haber değildi , şimdi ne yazılır ki .. Allah rahmet eylesin , sizlere sabır ihsan eylesin (amin)

  8. Dediğin gibi kelimeler kifayetsiz.. Allah sabır versin sana, kardeşine.. Anneciğinin mekanı cennet olsun, huzurla uyusun babacığının yanında..
    Basınız sagolsun..

  9. Başın sağolsun canım… külleninceye dek bu acı Allah sabrını versin. Annenin mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin.

  10. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Size de sabır, güç, kuvvet versin…

  11. Demetcimmm acılar paylaşıldıkca azalırmış. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun her ikisininde… Allahım geride kalanlara sabır versin.

  12. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Başın sağolsun,Anne ve babanın mekanları cennet olsun,Sana da sabır versin.

  13. çok üzüldüm başın sağolsun. İlahi takdire karışmak olmaz ama çok gençmiş annen daha. Mekanı cennet olsun inşallah

  14. çok üzüldüm.Başın sağolsun.Allah mekanını cennet etsin anneciğinin :(

  15. Yasemiince

    Allah sabır versin Cok üzüldüm .allah gani gani rahmet eylesin.takdiri ilahi ,sözün bittiği yerdeyiz.

  16. demetciğim hiç böyle birşey beklemiyordum son postları da okumamıştım, doğru mu anlıyorum diye geri gittim durdum. daha yeni gelmişti diyordum kendi kendime. allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. ne desem boş allah sabır versin diyebiliyorum sadece.

  17. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    nette dolaşırken tesadüfen gördüm bloğunuzu ve yazmadan geçemedim.

    başınız sağolsun :( çok üzüldüm.
    Allah sizlere sabır versin inşallah
    mekanı cennet olsun

  18. boğazım düğümlendi…başın sağ olsun ne diyebilirim ki…allah mekanını cennet eylesin, sana da sabır..çok zor, inan çok üzüldüm…sevgi ve saygılarımı yolluyorum sana canım.hoşçakal..

  19. Füsun T.

    Başın sağolsun. Allah sabır versin. Mekanı cennet olsun.

  20. Ah Demet ya :(((
    Seni bulmam,
    İzmir’e gömüp geldiğim anneme,onsuz ilk anneler günümde ağlaya-zırlaya hazırlamaya çalıştığım blog sayesinde olmuştu.Ve sen de bana baş sağlığı dilemiştin bütün samimiyetinle…
    Ben de 6 yıl önce kaybettiğim babacığımın yanına yollamıştım onu.(Kanser yüzünden) İyileşemeyeceğini anlayınca illa İzmir demişti,benden başka herkese.Onu İzmir’e götürüp,onunla yaşadığım şehre (Bandırma’ya) hemen geri dönmüştüm.
    İzmirli olmama rağmen artık hiç sevmiyorum İzmir’i.Benim için mezarlık ziyaretinden başka bir anlama gelmiyor ne yazık ki artık.
    Bugün, 3 Haziran itibariyle; babamı kaybedeli 6 yıl,annemi ise 6 ay oluyor.Biliyorum,çok zor gerçekten, hele senin için.Çünkü çok gencecik,sevgili bir kadınmış anneciğin :)
    Söyleyebileceğim tek şey, zamanın biraz faydası oluyor.Özlem çook artıyor ama içinin acısı,şimdi olduğu kadar, keskin bir bıçak izi gibi kalmıyor canım.
    Bir de geçen ay annemi ziyarete gittim İzmir’e.2 ay ayağa kalkamadan yatmıştı.Ağaçların arasında,kuş sesleri içinde mezarının başında otururken,birden çok rahat ve huzurlu olduğunu hissettim ya da zannettim.Bu bana da iyi geldi.
    Senin anneciğin de şimdi huzurlu ve rahat,çünkü komada, yatağa bağlı yaşıyor olsaydı, bu gerçekten de ölümünden de büyük bir acı olacaktı zamanla :(
    Çok uzun yazıyorum dimi,içini şişirmiş olmalıyım.Neyse sustum :)
    Şunu bil ki ;sen tanımadan sevdiğim kardeşimsin.Lütfen kendine iyi bak ve içinde yaşama sevinciyle dolu,coşkulu ,küçük Demet’in değişmesine izin verme.
    Sevgim ve sabır dualarım seninle :)

  21. Cok cok uzuldum. Allah sabir versin sana, kardesine ve tum sevenlerine. Allah rahmet eglesin.Basin sagolsun.

  22. hayatmelodisi

    canım..belki bu acı haberi ilk alanlardan biri ben oldum..o günden beri aklım bi yandan hep sende..kelimeler kifayetsiz belki hayatta..ama ben buralardayım paylaşmak istersen,paylaşmak acıları hafifletiyor bazen..

  23. gülhanım

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Başınız sağolsun. Çok üzüldüm bu durumda ne denir ne söylenir bilmiyorum. Allahım geride kalanlara sağlıklı ve uzun ömürler versin. Allahım sizlere sabır versin. Mekanı cennet olsun.

  24. Allah rahmet eylesin insanlar hep dogum günlerine yakın vefat ederler …:(((başın saolsun .sabırlar diliyorum :((

  25. :( Zordur hemde çok zor.
    Ama alışıyor insan alıştıklarına hayret ederek.
    Rabbim sana sabırlar versin.
    Annecine Allah rahmet eylesin .

  26. Ahhh Demetim yaaa :((( bu haberle birkez daha yandı yüreğim, yandı ki 11 yıl önce içime düşen ateş, seni de aldı içine.. bizim gibi nice annesizleri.. Ağlamaktan yazamıyorum inan.. Allah mekanını cennet etsin anneciğinin, sizlere de bolca sabır versin.. Yıllar geçsede Acı hiç azalmıyor Demetçim, sadece mecburiyet elimizi kolumuzu bağlıyor, dua etmekten başka yapacak bir şey olmayınca, hayata devam ediyoruz ama hep bir yanımız eksik.. Sımsıkı kucaklıyorum seni, Allah sabır ve selamet versin..

  27. Nisamu Style

    İyi haberlerinizi bekliyorduk…:(Başın sağolsun,Rabbim sabır versin.

  28. Söyleyecek söz bulamadım :( Allah sevenlerine sabırlar versin,yolu ışıkla dolsun! Derler ki bir çocuk annesiz kalınca büyürmüş. Büyüdün Demetciğim! Allah sana uzun ömürler versin,melek anneciğin seni gözetmeye devam edecektir buna inan!

  29. Demetcim, mekanı cennet olsun anneciğinin. Allah sabır versin canım.

  30. Rabbim anneciğinizin mekanını cennet eylesin,inşaAllah babanızla birlikte cennetin en en güzel yerindedir..

  31. Mekanı cennet olsun gül kokulu annemizin, canım benim sabır diliyorum duacısı olacağım

  32. nilgün şekersöz

    allah sabırlar versin mekanı cennet olsun..

  33. Senden iyi haber geleceğini sanmıştım. Başın sağ olsun. Anneciğinin mekanı cennet olsun. Sabırlar diliyorum.

  34. Demetcim,ne yazarsam yazayım acını azaltmayacaktır. En savunmasız olduğun bu günlerde seni sevenler yanında onlara tutun. Seni çok seviyorlar ve çok kıymetlisin. Ölüm kime yakışır ki anneciğine yakışsın. Sen elinden bişey gelseydi sonuna kadar zaten yapardın. Allah kimseyi işine karıştırmaz. Yakınlarının desteklerine sığın ve hem anneciğini hem babacığını duasız bırakma. Başın sağolsun.Sabır dilerim.

  35. Yıl 1995 47 yaşındaydı annemde. Rabbim sabır versin sana Mekanı cennet olsun inşallah. Nur içinde yatsın.

  36. Harikalar Atolyesi

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Çok üzüldüm demek bu durumda ne kadar hafif kalıyor. Allah mekanını cennet eylesin. Kardeşine ve sana Allah sabırlar versin. Allah yardımcınız olsun.

  37. Okuduğumda dua ettim anneciğin ve senin için, iyi haberlerini almak için. Mekanı cennet olsun. Sabırlar diliyorum senin için de.

  38. birkaç gündür bakamıyordum bloglara.aklımdaydın ama iyi haber alacağıma da emindim:(diyecek birşey yok belki ama canı gönülden sabırlar diliyorum sana.Allah rahmet eylesin…artık büyümek daha anlamlı ve daha acı olacak belki ama gülen yüzünün ve kelimelerinin hep yanında olduğumuzu biliyorsun.öpüyorum kocaman…

  39. Başın sağ olsun Demet. O eminim huzurludur. Dünyadayken senin gibi bir kıza sahip olduğu için de gururludur.

  40. mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin canım. keşke seni teselli etmek için elimden fazlası gelseydi. bunun tesellisi olmaz ama…

  41. Demet çok üzüldüm.Ölüm hepimiz için bilinen bir gerçek olsa da ,üzüntü ve tarifsiz acıyla geride kalanların canını yakan bir gerçek…Allah’tan rahmet,sizlere de baş sağlığı ve sabır diliyorum…

  42. korka korka baktım bu yazıya.
    çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin demetim biliyorum ne desem boş…
    o yüzden susuyorum…

  43. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Evet Demet.. Gerçekten de kelimeler kifayetsiz. N’olur yazarken olduğu gibi yaşarken de cesur ol. Başın sağolsun, annenle babanın mekanları cennet olsun.

  44. Allah rahmet eylesin,nur içinde yatsın inşallah canım.Allah hepinize sabır versin inşallah.Hani hep derler ya Allah sevdiği kullarını erkenden alırmışım yanına..Mekanı cennet olsun inşallah..

  45. EMEL GÜNER

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    İşte tam da burası sözün bittiği yer:(
    Allahtan sabır dilerim canım.

  46. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Demetcim başın sağolsun. Allah sabır versin.

  47. Sevgili Demet, yorgunluktan bir önceki yazın ile bu yazını karıştırdım afedersin…farkettim ki anneciğin rahmetli olmuş…kelimeler anlamsız sadece Allah sabır versin

  48. Söylenebilecek pek bir şey yok. Sadece başın sağolsun diyebiliyorum düğümlenen boğazımın izin verdiği kadarıyla…

  49. Sevgili Demetcim,
    Senden iyi bir haber almak umuduyla sürekli bakıyorum…inşallah en kısa zamanda alırım…dualar sizinle olsun

  50. Bilemiyorum ki her seferinde ne söylenir, hangi söz acını dindirir. En güzeli anılardan topladığın fotoğraflar olacak… Çünkü onlar sana yaşadığın onca güzelliği hatırlatacak. Sevgili annen nur içinde yatsın…

  51. feyzan bilgir gürpınar

    allah anneciğinizi cennetine kabul etsin. size de dayanma gücü versin. acınızı yürekten paylaşıyorum.

  52. Canım,ne denir ki bu duruma…
    Allah rahmet eylesin…
    Anneciğinin mekanı cennet olsun inşallah…
    Allah sizlere de sabır versin.
    Ne kadar da anlamaya çalışsak,senin hissettiklerini hissedemeyiz…
    Ama artık yapılacak tek şey dua etmek..
    Her zaman yanındayım canım…

  53. AYLA TÜRKDOĞAN

    Başınız sağolsun..Allah rahmet eylesin..Bu acıyı okadar iyi biliyorumki…Allah sabrını ve dayanma gücünü versin…

  54. başlığı görünce içime ateş düştü Demetcim.Başın sağolsun, Allah sana sabır versin, metanetini ne kadar zor olsada korumaya çalış canım..Mekanı cennet olsun anneciğinin melekleriyle uyusun.

  55. Uzun zamandır blogunu izlerim,hiç yorum bırakmamıştım,keske böyle bir olay yorum yazmamın sebebi olmasaydı.Yasadigin acı olay benim de icimi acitti,gözlerimden yaslar akiverdi.Allah annene rahmet eylesin,sana da sabır versin inşallah.

  56. demetciim, Allah sabir versin mekani cennet olsun annenin insallah icim.acidi benimde okuyunca kelimeler gercekten yetersiz annende sende dualrimdasin canim.sabrin bol olsun Allaha emanetsin.

  57. Deli anne

    :( cok uzuldum, cok:( Allah sizlere sabir versin annene de nurlar icinde sevdikleriyle olmayi nasip etsin

  58. Sabırlar diliyorum size. Anneniz nurlar içinde yatsın. O yattıkça sevdikleri sağlık ve huzur içinde uyusun.

  59. Demet

    Hepinize dualarınız, desteğiniz için çok teşekkür ederim. Böyle zamanlarda yalnız olmadığını bilmek insanı güçlendiriyor… Çok sağolun…

  60. aa aaa aa Demetcim,hep baktım,hep merak ettim,sanki evin insanıymışsın gibi arkadaşlarıma bile bahsettim,ama bu sonucu beklemiyordum.Allah sabırlar versin,sana da güç versin,ne diyebilirim ki..

  61. Allah rahmet eylesin..mekanları cennet olsun İnşallah.. Size de güzel sabırlar ihsan etsin, dayanma gücünüzü artırsın..

  62. Demetciğim başın sağolsun.allahtan sabırlar dilerim.sanada dayanma ğücü:(((((((((

  63. Söylenecek söz yok…

    O hala senin bitanecik anneciğin ve biryerlerden senin iyi olduğunu, yüzünün güldüğünü görmek ister şu an düşünebildiğim tel şey bu…

  64. Demetcim, çok üzüldüm. Bir umut iyi haberlerini bekliyordum. Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.

  65. Başın sağolsun… Allahdan rahmet siz sevenlerinede sabır diliyorum..