Hoşgeldin 2 0 1 5 : )

Yeni yıl geldi, tarih atarken 2015 yerine 2014 yazma alışkanlığımızdan da kurtulduk ama ben maalesef bloğumu geçtiğimiz yılda bırakmışım, öylece kalmış :) Bir ses vermezsem 2016′ ya kadar öylece kalakalmasından korktum, bir panikle yazmaya başladım hemen :))

IMG_1030

Öncelikle yeni yılın hepimize gönlümüzden geçenlerin kat be kat fazlasını vermesini dileyerek önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk yanıbaşımızdan hiç eksilmesin diyorum…

IMG_0942

Yeni yıla yine evde bir koşturmaca ile girdim ben :) Şu küçücük evde eşyalarımı nereye koyacağımı bilemeyip beş yıldan uzun süredir oradan oraya hobi köşemle beraber dolaşıyorum :)) Yine aldığım ani bir kararla, taşındığım salondan tekrar küçük odaya geçmeye yeltenmiş bulunsam da, o odayı derleyip toplamak umduğum kadar kolay olmadı. Bir aydır neredeyse her haftasonu yavaş yavaş eşya topluyorum, kolilerin içine yerleştiriyorum desem yalan olmaz. Hani her topladığımdan sonra da arkama bakıp ne kadar kaldığını görmek istediğimde sanki hiçbir şey yapmamışım gibi bir manzara ile karşılaşmak da beni nasıl mutlu ediyor, tahmin edersiniz :)))

IMG_1800

Geçen yıl satış yaptığım dönemden elimde kalan bazı ürünler vardı, onları kaldır. Tuttuğum gereksiz şeyleri artık hafiflemek lazım diyerek bir güzel çöpe yolla. Kıyamayıp atmadığım karton kutuların yarattığı fazlalığı hepsini evden sepetleyerek ortadan kaldır. Kutuların içinde, kıyısında, köşesinde kalmış boncukları, kumaş parçalarını ayıkla… Tüm topladığın kolileri stoklamak için evin içinde başka bir alan aç. Derken dün başımı bir kaldırdım; zafer benimdi :) Şu an içinde konuştuğumda sesimin yankılandığı minik boş bir odam var – nihayet :)))

IMG_1916

Eminim çoğunuza bu sahneler pek tanıdık geliyor… Hobisi olan, hele hele dikiş diken, kesen, biçen birinin peşinden gelen dağınıklık eksik olmuyor, ne yapalım :)))

IMG_2036

İşin en eğlenceli kısmına geldim şimdi… O boş odayı yeniden yaratma kısmı :) Bu kez kafamda planlar çizildi.. Eskisinden daha deneyimli, ne istediğini bilen bir halde adımlar atıyorum, yani inşallah :) Umarım sonuca ulaştığımda da yanılmam. Aldığım ölçüler yanlış çıkıp da işlerimi karıştırmaz :)))

IMG_1496

Önce bir boya yapacağız odaya… Sonra köşedeki masamı, sandalyemi ve ıvır zıvırlarımı toplayacağım. Duvardaki rafların yeri değişecek ve belki birkaç raf daha almayı düşünüyorum. Yere minik bir halı.. Sanırım yatak odasındaki pembe halıyı bu odaya transfer edeceğim :) Ikea’ dan almak istediğim açık bir raf sistemi var ayrıca, stokları bitmeden yakalayabilirsem onları da alıp hurçların içine bastığım kumaşları dizmek hayalim :) Ve kutular.. Bir türlü dış yüzeylerini kaplamaya fırsat bulamadığım, birbiri ile çok alakasız kutularım benim; hepsini güzelce kaplayacağım. Salondaki kalpli rafım, birkaç yılbaşı ışığı da salondan o odaya transfer olacak. Belki sonra bir de yer lambası alırım. Duvarlara yeni kanaviçe çalışmaları yapmak istiyorum ayrıca :)

Ha, bu arada, biz eşimle ilk kez duvar boyayacağız; inşallah üstesinden geliriz :)) Küçük odayı halledersek sırada salonun boyası var. Ve ordaki duvarda yapmayı planladıklarım tabii :)

2015-01-05_07-05-18_1

Yeni yıla yeni hedeflerle girdim. Oldukça enerji yüklü ve heyecanlıyım anlayacağınız. Aslında o odayı terk etme sebebim çok dar olması, her şeyden önce ışık almaması ve üzerime üzerime gelen kutulardı. O yüzden mümkün mertebe sade bir şey olsun istiyorum, masa, sandalye ve raflar… Bana nefes alabilme imkanı versin ne kadar küçük olursa olsun… Gerçi niyetim bu ama başladıktan sonra yine tıklım tıklım doldurursam kendim ettim, kendim buldum derim artık :))

IMG_0997

Hadi bana kolay gelsin :) Ara ara yine yazarım… Yıl sonu kapanışını yeni yıl fotoğrafları ile yapmıştım, yeni yıl başlangıcını da kalan fotoğraflarla yapayım dedim. Her ne kadar Ocak ayı gelse de insan yılbaşı havasından kolay kolay çıkamıyor ama, değil mi? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 yorumlar

  1. Objelerinize bayıldımmm! nereden aldınız onları?

  2. Ne güzel planlar:))
    Benim de bir hobi odam olsa süper olacak ama bu evde maalesef mümkün değil!! Eşyalarımın hepsi farklı farklı yerlerde:(
    Haftasonu biz de çok dipten bir temizlik yaptık ama benim dolaplar kaldı, onları sakin sakin düzenlemem gerek! Bakalım ne zaman elim değecek…
    Sana şimdiden hayırlı olsun:)
    Umarım istediğin gibi bir odan olur…

  3. Kolay gelsin,eminim çok şirin bir oda olacak.Bayılıyorum fotoğraflarınıza,yazılarınıza fazla özletmeyin böyle:) Sevgiler..