Yılbaşı Kafası

15901337675_3d5742257a_z

Aslında geçtiğimiz ay bu yazının başlığını atmıştım :) O zaman ortada ne içerik vardı, ne de fotoğraflar… Başlık benim taslaklarımda dururken sevgili Işıkcan Instagram’ da “Hadi yılbaşı heyecanı başlasın” deyince o zaman oyunun adı da neden “Yılbaşı Kafası” olmasın dedim; seve seve kabul etti o da :) Ben yazıyı yazana kadar başlık halka mal oldu ama olsun, çok da iyi oldu :)

IMG_0230

IMG_9616

Mevzuu bahis yılbaşı olunca içim kıpır kıpır olur benim… Beni uzun zamandır tanıyanlar yeni yıl coşkusunu çok erken yaşamaya başladığımı ve durup durup bir şeyler çıkardığımı bilir. Fotoğraf çekmeyi de çok sevince kendisine ödev verilmiş öğrenciler gibi hazırlanır dururum :)

IMG_0609

IMG_9318

Eşim bu aralar bizim evi lunaparka benzetse de ben halimden oldukça memnunum. Gerçi her ne kadar sağda solda yanıp sönen ışıklara, aldığım onca ufak tefek aksesuara ara sıra laf etse de onun da bu durumdan hoşnut olduğunu düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum :)

IMG_0550

IMG_9975

LINEcamera_share_2014-11-14-19-50-41

Küçükken de böyleydim ben gerçi :) Yaklaşan yılbaşı o zamanlar öncelikle simli kartlardı benim için. Oturduğumuz apartmanın altında bir kırtasiye vardı, okul çıkışı oraya gider, simli kartlara bakar, durur, o çatısı karlarla kaplı evlere içim gider, hayallere dalar, dururdum. Harçlıklarımdan arttırabildiysem mutlaka akrabalarıma tebrik kartları alır, hepsini inci gibi yazar, posta ile yollardım :)

IMG_0131

IMG_9492

Yılbaşı demek benim için annemin özene bezene hazırladığı yemekler, süslü sofralar demekti aynı zamanda. O kadar çok şey yapardı ki annem, kendimi o gece bir kral sofrasında oturur gibi hisseder, hep yemeği fazla kaçırır, sonra tatlılara yer kalmaz, üzülürdüm yeni yıla girmeden yine tıkandım diye :)) Hoş, ertesi sabah buzdolabının kapağını açtığımda geceden kalan çikolatalı pasta ile karşılaşmak da yeni yılın ilk gün hediyesi olurdu bana :)

IMG_9886

Arada çekiliş de yapardık aile içinde… Kimin kime hediye alacağı sır gibi saklanırdı :) Yılbaşı gününe kadar bana kimin hediye alacağını öğrenmek için neler yapmazdım neler :)) Yeni yıl akşamı yaklaşırken her gece hediyemin hayalini kurarken bulurdum kendimi :)) Bebekler, kitaplar, renkli kalemler…

IMG_9939

Şimdilerde çocukluk dönemimi geçeli çok olsa da benim ruhum çocuk diyerek konuyu bağlıyorum en masum şekilde :) Hala vitrinlerde gördüğüm süslemeler, kafasını sallayan bir Noel Baba, şirin mi şirin bir kardan adam heyecanlandırıyor beni o simli kartları görünce hissettiklerim gibi…

IMG_0156

IMG_9896

Çocukluktan gelen bir şey olsa gerek; şimdilerde süslenmese ev, yılbaşı ruhuna girmese bulunduğum ortam, bir şeyler eksik kalmış gibi hissediyorum. Ya da benim içimdeki çocuk kendine minik biblolar, süsler almak için bahane arıyor da olabilir :)

IMG_9923

IMG_9881

Öyle ya da böyle, seviyorum ben bu ruhu yaşamayı, hissetmeyi… Aslında amacım hayattan aldığım keyfi arttırmak, yeni yıl bahanesi ile ümitlenmek, beklentilerle karşılamak geleceği… Yoksa ertesi sabah uyandığımızda takvimlerde değişen rakamdan başka bir şey olmuyor.. Önemli olan mutlu olmak… Adı yılbaşı kafası veya değil :)

IMG_9408

IMG_9749

LINEcamera_share_2014-11-19-00-40-15

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 yorumlar

  1. Tek kelimeyle bayıldım hepsine…
    en çok da almak istediğim evli mumluk ve ikea gaz lambası tarzı mumluklara ve melekli herşeye…
    çok tatlı olmuş evin…

  2. Okudukça, bu harika fotoğrafları gördükçe iyice çoştum ben.
    Evi birazcık daha yılbaşı havasına soksam iyi olacak:)

  3. yaaaa hepsi çok güzel, masal gibi!:) çok özendim vallahi:) bu arada çocukken ben de bayılırdım o simli kartpostallara…

  4. Bayıldım bayıldımm objelerınıze evinize süslemelerinize.Nice mutlu yıllaraaa:))