Kendini Okutan Yazı

Öncelikle tespitlerimin bilimsel gerçeklere dayanmadığının altını çizmek isterim. Subjektif bir değerlendirme olup mutlaka hemfikir olmadığımız yönler de olabilir :)
Sadece uzun süredir sıkı bir blog dünyası takipçisi ve aynı zamanda da blog yazarı olarak kendi deneyim ve gözlemlerimden bir yazının nasıl kendini okuttuğuna değineceğim. Bu zamana kadar kendi okuduğum yerli-yabancı yazılardan, ziyaret ettiğim bloglardan da yola çıkarak…
Hepimizin okuduğu yazıların, takip ettiği blogların hayat tarzımıza yakın, zevklerimize hitap eden, okurken kendimizden birşeyler bulduğumuz türde içerikleri oluyor. Hiçbirimiz aynı cinsiyetten olsak bile eğer ki dans etmekle alakamız yoksa dans hakkında romanlar yazan, dans kurslarından fotoğraflar içeren bir blog arşivinin müptelası olmuyoruz :)
Bizi şu sanal dünyada hemcinslerimizle buluşturan, takip ettiklerimiz, tarafından takip edildiklerimiz hep ortak bir sesin yansıması aslında…
Hani ilk kez bir ortama girdiğimizde insanlar önce kıyafetimizi süzerler, bizi ona göre karşılarlar ya. Aslında blogumuzun ana sayfası da bizim kıyafetimiz; ziyaretçiye, okuyucuya bizi o sunuyor. Bu nedenle, blogumuzun adından tutun da “header” adı verilen şu tepede misafirimizi karşılayan resimlerin kalitesi, blogumuzun adı ile ve yazılarımızın içeriği ile uyumu, ilk cümlemizin verdiği mesaj, izleyicinin blogumuzda/sitemizde kalmasını, bizi takip etmesini sağlıyor.
Blogumuzun adının kolay akılda kalır kelimelerden oluşması, çok uzun kelimeler olmaması (maksimum 3 kelime bence), anlamsız harflerin, rakamların yan yana gelerek bir url adresi içermemesi hayati önem taşıyor; çünkü bazen çok hoşuma giden ve o dakika izlemeye alamadığım bir blogu sadece bu yüzden birkaç gün sonra hatırlamakta güçlük çekiyorum, sonuç itibari ile hatırlayamıyor ve tekrar karşılaşana kadar onu maziye gömüyorum :) Zor bir ev adresi gibi tıpkı… Şimdiki aklım olsaydı mesela, ben de blogumun adresini daha akılda kalır bir link olarak belirlerdim, hoş, şu anda da düşünmüyor değilim :)
Blogumuzun “header” kısmında kullandığımız resimlerin de görüntü kalitesi iyi, göze hitap eden, hitap ettiği kadar bilgisayar ekranının bir sayfa yüksekliğini aşmayacak boyutta bir tema içermesi gerektiğini düşünüyorum; çok büyük “header” okuyucuya sanki o temadan ibaret olduğu mesajını veriyor; ki blogumuza google aramaları ile rastlantı gelen bir kişinin aradığını ilk bakışta bulamaması durumunda sitemizde 3-5 saniye vakit geçirip çıktığı düşünülürse onu belki de ilginç bir yazı başlığı ile blogumuza bağlayacak, orada saatler geçirmesini sağlayacakken “header” ın boyutunun tüm sayfayı kaplamasından ve mouse hareketi ile sayfanın aşağı kısmına inilmesi gerekliliğinden dolayı potansiyel ziyaretçimizi farkında olmadan elimizden kaçırıyoruz.
Blogumuzun zemininde kullandığımız rengin çok önemli olduğunu düşünüyorum; özellikle siyah zemin üzerine beyaz, fosforlu yeşil, çingene pembesi gibi renklerle yazılan yazıları gözlerim okumakta çok zorlanıyor ve ne kadar okumak istesem de mümkün değil, gözlerim buna izin vermiyor. O yüzden en güzeli beyaz zemin üzerine siyah, orta boyutlu punto diyorum ben :)
Gelelim resimlere… Kullandığımız resimlerin büyük ve net görseller olmasından yanayım. Çünkü çok küçük, ilk bakışta detayı vermeyen, üzerine tıklayarak büyütülen resimler internetin hızı/resmin yüklenmesi derken kaybettirdiği vakit nedeni ile okuyucuyu sıkabiliyor. Hele ki vakti yoksa, resmimize bakmadan kapatıp çıka da biliyor… Çoğumuzun blogunda yaptığımız tasarımların görsellerini kullandığımız düşünülürse ürünün ilk bakışta net ve detaylı olarak tüm ihtişamı ile alıcıya göz kırpması kadar müthiş bir şey olamaz, değil mi :)
Lise yıllarında hepimiz kompozisyon yazma üzerine dersler almışızdır. Giriş, gelişme, sonuç başlıkları altında ve kullandığımız cümlelerin çok uzun olmaması, anlatmak istediğimizi çok da bulandırmadan sade bir dille anlatmamızın çok önemli olduğunun altı defalarca çizilmiştir. O yüzden burada edebiyat öğretmenlerimizin zamanında biz öğrencilere söylediklerini hatırlayıp tazelemenin faydalı olacağını düşünüyorum :)
Blog, her ne kadar psikolojik olarak kendimizi rahatlattığımız, bir nevi evimiz niteliğinde huzur bulma amacı ile geldiğimiz bir yer olsa da farkında olalım veya olmayalım; burada da yaptığımız işin kalitesi konuşuyor ister istemez. Herbirimizin paylaşımları verdiğimiz emek sebebi ile birbirinden değerli şüphesiz, ancak bu paylaşımlarımızın bize geri dönüşünün de olması bizi burada motive eden tek unsur. Her ne kadar “Aman kimse okumazsa okumasın; ben zaten kendim için yazıyorum” desek de insan düşüncesini, duygusunu paylaştığı bir yazısına yorum bekliyor karşı taraftan; bunun yolu da öncelikle “okunur” olmaktan geçiyor.
Biz yine kendimiz için yazmaya devam edelim ama bence bu noktaları da gözden kaçırmayalım. Yemekte, giyimde, hayatımızın neredeyse her alanında olduğu gibi burada da sunum çok önemli, ne kadar sanal olursa olsun; karşımızdaki “insan” ve aramızda bir iletişim var :)
Özetle, klasik belki ama gerçek; kendini okutan yazı sadelik, netlik, görsellik ve süreklilikten (bir de atlamadan bunu da yazayım) geçiyor diyebiliriz.
Burada süreklilikten kastım düzenli olarak yazılarla güncelleme yapmak, okuyucu gözünde güncel kalmak ve blogumuzla ilgilenemeyeceğimiz zamanlarda dahi karşı tarafa bunu önceden haber vermek… İzleyiciye değerli olduğunu, onu düşündüğünü hissettirir… Ve bize puan kazandırır. Yoksa, sürekli yazıp aylarca sesi çıkmayan bir blog yazarı okuyucunun gözünde güvenilirliğini kaybedeceği gibi tekrar kendini okutur seviyeye çekmesi biraz vakit alabilir.
Şimdilik tespitlerim bu kadar arkadaşlar. Umarım faydalı olmuşumdur. Yeni gözlemlerim olursa paylaşmaya devam ederim. Sizin de katkılarınız varsa seve seve dinlerim. Tabii bu yazı size kendini buraya kadar okuttuysa :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

51 yorumlar

  1. Dıydıycı Hatun

    gerçekten çok ama çok faydalı bir yazı olmuş, gözlem ve tespitlerin çok yerinde… tebrikler. senden iyi köşe yazarı olur haa :) böööyle tam "barnah" basmışsın yaraya :)

  2. Dıydıycı Hatun

    gerçekten çok ama çok faydalı bir yazı olmuş, gözlem ve tespitlerin çok yerinde… tebrikler. senden iyi köşe yazarı olur haa :) böööyle tam "barnah" basmışsın yaraya :)

  3. Dıydıycı Hatun

    gerçekten çok ama çok faydalı bir yazı olmuş, gözlem ve tespitlerin çok yerinde… tebrikler. senden iyi köşe yazarı olur haa :) böööyle tam "barnah" basmışsın yaraya :)

  4. Dıydıycı Hatun

    gerçekten çok ama çok faydalı bir yazı olmuş, gözlem ve tespitlerin çok yerinde… tebrikler. senden iyi köşe yazarı olur haa :) böööyle tam "barnah" basmışsın yaraya :)

  5. Dıydıycı Hatun

    gerçekten çok ama çok faydalı bir yazı olmuş, gözlem ve tespitlerin çok yerinde… tebrikler. senden iyi köşe yazarı olur haa :) böööyle tam "barnah" basmışsın yaraya :)

  6. ben okudum :) yararlı bir post olmuş bencede..dediğin gibi bende sade blogları takip etmeyi seviyorum..benim blogumda karmakarışıktı mesela ayırdım kampanyaları,temasını sadeleştirdim,kişisel yeni bir blog açtım,onuda güzelleştireceğim okunur olmasını umuyorum :) sence nasıl olmuş fikir beyan edermisin bana :)

    http://hayatmelodisi.blogspot.com/

  7. Merhabalar, birkaç güngen beri takipçinizim.. yazılarınız uzun da olsa sıkıcı değiller rahatça okuyabiliyorum, bu yazınızda yazdıklarınıza da hak veriyorum, ben ara ara bolgumun rengini değiştirip uygun bir şeyler bulmaya çalışıyorum ancak çok yeniyim ve tam oturtabilmiş değilim, özellikle blogumun "header" kısmını nasıl düzenleyebileceğimi hen üz tam olarak çözebilmiş değilim, ör: sizinki gibi ilgi çekici olmasını ben de isterim ancak zamanla halledebilirim sanırım :) Sizden ricam bir kez bloguma bir göz atıp bilinçli bir ziyaretçi olarak fikrinizi yazarsanız çok memnun olurum, ben de eksik gediklerimi bir gözden geçirebilirim..
    Eğer İlgilenirseniz Şimdiden Teşekkürederim..

  8. Merhabalar, birkaç güngen beri takipçinizim.. yazılarınız uzun da olsa sıkıcı değiller rahatça okuyabiliyorum, bu yazınızda yazdıklarınıza da hak veriyorum, ben ara ara bolgumun rengini değiştirip uygun bir şeyler bulmaya çalışıyorum ancak çok yeniyim ve tam oturtabilmiş değilim, özellikle blogumun "header" kısmını nasıl düzenleyebileceğimi hen üz tam olarak çözebilmiş değilim, ör: sizinki gibi ilgi çekici olmasını ben de isterim ancak zamanla halledebilirim sanırım :) Sizden ricam bir kez bloguma bir göz atıp bilinçli bir ziyaretçi olarak fikrinizi yazarsanız çok memnun olurum, ben de eksik gediklerimi bir gözden geçirebilirim..
    Eğer İlgilenirseniz Şimdiden Teşekkürederim..

  9. Merhabalar, birkaç güngen beri takipçinizim.. yazılarınız uzun da olsa sıkıcı değiller rahatça okuyabiliyorum, bu yazınızda yazdıklarınıza da hak veriyorum, ben ara ara bolgumun rengini değiştirip uygun bir şeyler bulmaya çalışıyorum ancak çok yeniyim ve tam oturtabilmiş değilim, özellikle blogumun "header" kısmını nasıl düzenleyebileceğimi hen üz tam olarak çözebilmiş değilim, ör: sizinki gibi ilgi çekici olmasını ben de isterim ancak zamanla halledebilirim sanırım :) Sizden ricam bir kez bloguma bir göz atıp bilinçli bir ziyaretçi olarak fikrinizi yazarsanız çok memnun olurum, ben de eksik gediklerimi bir gözden geçirebilirim..
    Eğer İlgilenirseniz Şimdiden Teşekkürederim..

  10. Merhabalar, birkaç güngen beri takipçinizim.. yazılarınız uzun da olsa sıkıcı değiller rahatça okuyabiliyorum, bu yazınızda yazdıklarınıza da hak veriyorum, ben ara ara bolgumun rengini değiştirip uygun bir şeyler bulmaya çalışıyorum ancak çok yeniyim ve tam oturtabilmiş değilim, özellikle blogumun "header" kısmını nasıl düzenleyebileceğimi hen üz tam olarak çözebilmiş değilim, ör: sizinki gibi ilgi çekici olmasını ben de isterim ancak zamanla halledebilirim sanırım :) Sizden ricam bir kez bloguma bir göz atıp bilinçli bir ziyaretçi olarak fikrinizi yazarsanız çok memnun olurum, ben de eksik gediklerimi bir gözden geçirebilirim..
    Eğer İlgilenirseniz Şimdiden Teşekkürederim..

  11. Merhabalar, birkaç güngen beri takipçinizim.. yazılarınız uzun da olsa sıkıcı değiller rahatça okuyabiliyorum, bu yazınızda yazdıklarınıza da hak veriyorum, ben ara ara bolgumun rengini değiştirip uygun bir şeyler bulmaya çalışıyorum ancak çok yeniyim ve tam oturtabilmiş değilim, özellikle blogumun "header" kısmını nasıl düzenleyebileceğimi hen üz tam olarak çözebilmiş değilim, ör: sizinki gibi ilgi çekici olmasını ben de isterim ancak zamanla halledebilirim sanırım :) Sizden ricam bir kez bloguma bir göz atıp bilinçli bir ziyaretçi olarak fikrinizi yazarsanız çok memnun olurum, ben de eksik gediklerimi bir gözden geçirebilirim..
    Eğer İlgilenirseniz Şimdiden Teşekkürederim..

  12. CherrybLossomgirL

    okuttu okuttu , çok da hakı noktalara değindi !

  13. CherrybLossomgirL

    okuttu okuttu , çok da hakı noktalara değindi !

  14. CherrybLossomgirL

    okuttu okuttu , çok da hakı noktalara değindi !

  15. CherrybLossomgirL

    okuttu okuttu , çok da hakı noktalara değindi !

  16. CherrybLossomgirL

    okuttu okuttu , çok da hakı noktalara değindi !

  17. Modafobik

    Her şeye kelimesi kelimesine katılıyorum tek bişi dışında, hemcins kısmını vurgulamışssın oysa benim gibi erkek bloggerlar da var ve bizi dışlamamılısın, biliyorum sayımız az ama biz de varız ! Hehe :)) Cidden güzel olmuş yazı ellerine sağlıııık

  18. Modafobik

    Her şeye kelimesi kelimesine katılıyorum tek bişi dışında, hemcins kısmını vurgulamışssın oysa benim gibi erkek bloggerlar da var ve bizi dışlamamılısın, biliyorum sayımız az ama biz de varız ! Hehe :)) Cidden güzel olmuş yazı ellerine sağlıııık

  19. Modafobik

    Her şeye kelimesi kelimesine katılıyorum tek bişi dışında, hemcins kısmını vurgulamışssın oysa benim gibi erkek bloggerlar da var ve bizi dışlamamılısın, biliyorum sayımız az ama biz de varız ! Hehe :)) Cidden güzel olmuş yazı ellerine sağlıııık

  20. Modafobik

    Her şeye kelimesi kelimesine katılıyorum tek bişi dışında, hemcins kısmını vurgulamışssın oysa benim gibi erkek bloggerlar da var ve bizi dışlamamılısın, biliyorum sayımız az ama biz de varız ! Hehe :)) Cidden güzel olmuş yazı ellerine sağlıııık

  21. Modafobik

    Her şeye kelimesi kelimesine katılıyorum tek bişi dışında, hemcins kısmını vurgulamışssın oysa benim gibi erkek bloggerlar da var ve bizi dışlamamılısın, biliyorum sayımız az ama biz de varız ! Hehe :)) Cidden güzel olmuş yazı ellerine sağlıııık

  22. hayat güzel

    gerçekten çok güzel ve doğru tespitler:) çok faydalı bir yazı olmuş. ama şimdi bide bu resim boyutu nası ayarlanır, header nası yüklenir onu anlat da benim gibi blog aleminde yeni, teknoloji konuda geri olan blogerlar da öğrensin:)

    mesela ben resim boyutumu 2ölçü dışında seçemiyorum. ya çok büyük oluyo, sayfa dışına taşıyo ya da küçük oluyo… çok uğraştım ama çözemedim bu işi:) sen bi el atsan:)

  23. hayat güzel

    gerçekten çok güzel ve doğru tespitler:) çok faydalı bir yazı olmuş. ama şimdi bide bu resim boyutu nası ayarlanır, header nası yüklenir onu anlat da benim gibi blog aleminde yeni, teknoloji konuda geri olan blogerlar da öğrensin:)

    mesela ben resim boyutumu 2ölçü dışında seçemiyorum. ya çok büyük oluyo, sayfa dışına taşıyo ya da küçük oluyo… çok uğraştım ama çözemedim bu işi:) sen bi el atsan:)

  24. hayat güzel

    gerçekten çok güzel ve doğru tespitler:) çok faydalı bir yazı olmuş. ama şimdi bide bu resim boyutu nası ayarlanır, header nası yüklenir onu anlat da benim gibi blog aleminde yeni, teknoloji konuda geri olan blogerlar da öğrensin:)

    mesela ben resim boyutumu 2ölçü dışında seçemiyorum. ya çok büyük oluyo, sayfa dışına taşıyo ya da küçük oluyo… çok uğraştım ama çözemedim bu işi:) sen bi el atsan:)

  25. hayat güzel

    gerçekten çok güzel ve doğru tespitler:) çok faydalı bir yazı olmuş. ama şimdi bide bu resim boyutu nası ayarlanır, header nası yüklenir onu anlat da benim gibi blog aleminde yeni, teknoloji konuda geri olan blogerlar da öğrensin:)

    mesela ben resim boyutumu 2ölçü dışında seçemiyorum. ya çok büyük oluyo, sayfa dışına taşıyo ya da küçük oluyo… çok uğraştım ama çözemedim bu işi:) sen bi el atsan:)

  26. hayat güzel

    gerçekten çok güzel ve doğru tespitler:) çok faydalı bir yazı olmuş. ama şimdi bide bu resim boyutu nası ayarlanır, header nası yüklenir onu anlat da benim gibi blog aleminde yeni, teknoloji konuda geri olan blogerlar da öğrensin:)

    mesela ben resim boyutumu 2ölçü dışında seçemiyorum. ya çok büyük oluyo, sayfa dışına taşıyo ya da küçük oluyo… çok uğraştım ama çözemedim bu işi:) sen bi el atsan:)

  27. Cafe Pepela

    Sevgili Demet,yüreğine sağlık! :)
    Çok cici , çok gönülden yazmışsın.
    Ben alıntılardan ziyade,böyle her lahza samimiyet ve hakikat kokan yazılarda kayboluyorum adeta.Sayfalarca olsun,yine keyifle okurum,doyamam.
    Keyifli pazarlar..

  28. Cafe Pepela

    Sevgili Demet,yüreğine sağlık! :)
    Çok cici , çok gönülden yazmışsın.
    Ben alıntılardan ziyade,böyle her lahza samimiyet ve hakikat kokan yazılarda kayboluyorum adeta.Sayfalarca olsun,yine keyifle okurum,doyamam.
    Keyifli pazarlar..

  29. Cafe Pepela

    Sevgili Demet,yüreğine sağlık! :)
    Çok cici , çok gönülden yazmışsın.
    Ben alıntılardan ziyade,böyle her lahza samimiyet ve hakikat kokan yazılarda kayboluyorum adeta.Sayfalarca olsun,yine keyifle okurum,doyamam.
    Keyifli pazarlar..

  30. Cafe Pepela

    Sevgili Demet,yüreğine sağlık! :)
    Çok cici , çok gönülden yazmışsın.
    Ben alıntılardan ziyade,böyle her lahza samimiyet ve hakikat kokan yazılarda kayboluyorum adeta.Sayfalarca olsun,yine keyifle okurum,doyamam.
    Keyifli pazarlar..

  31. Cafe Pepela

    Sevgili Demet,yüreğine sağlık! :)
    Çok cici , çok gönülden yazmışsın.
    Ben alıntılardan ziyade,böyle her lahza samimiyet ve hakikat kokan yazılarda kayboluyorum adeta.Sayfalarca olsun,yine keyifle okurum,doyamam.
    Keyifli pazarlar..

  32. Cheerful Demet

    Dıydıycı Hatun – Çok teşekkür ederim canım :) Amacıma ulaşabildiğime sevindim =)

    Gülin'den.. – Teşekkür ederimm :) Bloguna geliyorum birazdan ;)

    Arabell – Yorumun için teşekkür ederim öncelikle. Tabii ki zevkle blogunu incelerim ve yorumlarımı iletirim mutlaka sana :) Birazdannn ;)

    CherrybLossomgirL – Süper o zaman :)

    Modafobik – Çok pardonnn :) Ağız alışkanlığı, kusuruma bakma lütfen :)) Bundan sonra dikkat ederim ;) Yorumun için ayrıca teşekkürler.

    hayat güzel – Teşekkürler tatlım :) Memnuniyetle anlatırım tabii… Yazılacak yazılar arasına alıyorumm ;)

    CAFE PEPELA – Çok teşekkür ediyorum, yazımın okunuyor olması çok mutlu etti beni :) İyi Pazarlar dilerim…

  33. Cheerful Demet

    Dıydıycı Hatun – Çok teşekkür ederim canım :) Amacıma ulaşabildiğime sevindim =)

    Gülin'den.. – Teşekkür ederimm :) Bloguna geliyorum birazdan ;)

    Arabell – Yorumun için teşekkür ederim öncelikle. Tabii ki zevkle blogunu incelerim ve yorumlarımı iletirim mutlaka sana :) Birazdannn ;)

    CherrybLossomgirL – Süper o zaman :)

    Modafobik – Çok pardonnn :) Ağız alışkanlığı, kusuruma bakma lütfen :)) Bundan sonra dikkat ederim ;) Yorumun için ayrıca teşekkürler.

    hayat güzel – Teşekkürler tatlım :) Memnuniyetle anlatırım tabii… Yazılacak yazılar arasına alıyorumm ;)

    CAFE PEPELA – Çok teşekkür ediyorum, yazımın okunuyor olması çok mutlu etti beni :) İyi Pazarlar dilerim…

  34. Cheerful Demet

    Dıydıycı Hatun – Çok teşekkür ederim canım :) Amacıma ulaşabildiğime sevindim =)

    Gülin'den.. – Teşekkür ederimm :) Bloguna geliyorum birazdan ;)

    Arabell – Yorumun için teşekkür ederim öncelikle. Tabii ki zevkle blogunu incelerim ve yorumlarımı iletirim mutlaka sana :) Birazdannn ;)

    CherrybLossomgirL – Süper o zaman :)

    Modafobik – Çok pardonnn :) Ağız alışkanlığı, kusuruma bakma lütfen :)) Bundan sonra dikkat ederim ;) Yorumun için ayrıca teşekkürler.

    hayat güzel – Teşekkürler tatlım :) Memnuniyetle anlatırım tabii… Yazılacak yazılar arasına alıyorumm ;)

    CAFE PEPELA – Çok teşekkür ediyorum, yazımın okunuyor olması çok mutlu etti beni :) İyi Pazarlar dilerim…

  35. Cheerful Demet

    Dıydıycı Hatun – Çok teşekkür ederim canım :) Amacıma ulaşabildiğime sevindim =)

    Gülin'den.. – Teşekkür ederimm :) Bloguna geliyorum birazdan ;)

    Arabell – Yorumun için teşekkür ederim öncelikle. Tabii ki zevkle blogunu incelerim ve yorumlarımı iletirim mutlaka sana :) Birazdannn ;)

    CherrybLossomgirL – Süper o zaman :)

    Modafobik – Çok pardonnn :) Ağız alışkanlığı, kusuruma bakma lütfen :)) Bundan sonra dikkat ederim ;) Yorumun için ayrıca teşekkürler.

    hayat güzel – Teşekkürler tatlım :) Memnuniyetle anlatırım tabii… Yazılacak yazılar arasına alıyorumm ;)

    CAFE PEPELA – Çok teşekkür ediyorum, yazımın okunuyor olması çok mutlu etti beni :) İyi Pazarlar dilerim…

  36. Cheerful Demet

    Dıydıycı Hatun – Çok teşekkür ederim canım :) Amacıma ulaşabildiğime sevindim =)

    Gülin'den.. – Teşekkür ederimm :) Bloguna geliyorum birazdan ;)

    Arabell – Yorumun için teşekkür ederim öncelikle. Tabii ki zevkle blogunu incelerim ve yorumlarımı iletirim mutlaka sana :) Birazdannn ;)

    CherrybLossomgirL – Süper o zaman :)

    Modafobik – Çok pardonnn :) Ağız alışkanlığı, kusuruma bakma lütfen :)) Bundan sonra dikkat ederim ;) Yorumun için ayrıca teşekkürler.

    hayat güzel – Teşekkürler tatlım :) Memnuniyetle anlatırım tabii… Yazılacak yazılar arasına alıyorumm ;)

    CAFE PEPELA – Çok teşekkür ediyorum, yazımın okunuyor olması çok mutlu etti beni :) İyi Pazarlar dilerim…

  37. Epey uğraştım ben de bir türlü boyutunu tutturamadım.. :) Vakit ayırıp baktığın için teşekkür ederim..

    Bu gece de kendimi alamadım header nasıl düzenlenir googel amcama da sordum, dedik ya acemiyiz foto seçimimi yapınca bakalım ne anlamışım…. ((^_-)) Ama sen benim gibi blogger acemileri için bu işe el atacaksan hayır diyen çıkmaz kanımca…. Kolay gelsin…

  38. Epey uğraştım ben de bir türlü boyutunu tutturamadım.. :) Vakit ayırıp baktığın için teşekkür ederim..

    Bu gece de kendimi alamadım header nasıl düzenlenir googel amcama da sordum, dedik ya acemiyiz foto seçimimi yapınca bakalım ne anlamışım…. ((^_-)) Ama sen benim gibi blogger acemileri için bu işe el atacaksan hayır diyen çıkmaz kanımca…. Kolay gelsin…

  39. Epey uğraştım ben de bir türlü boyutunu tutturamadım.. :) Vakit ayırıp baktığın için teşekkür ederim..

    Bu gece de kendimi alamadım header nasıl düzenlenir googel amcama da sordum, dedik ya acemiyiz foto seçimimi yapınca bakalım ne anlamışım…. ((^_-)) Ama sen benim gibi blogger acemileri için bu işe el atacaksan hayır diyen çıkmaz kanımca…. Kolay gelsin…

  40. Epey uğraştım ben de bir türlü boyutunu tutturamadım.. :) Vakit ayırıp baktığın için teşekkür ederim..

    Bu gece de kendimi alamadım header nasıl düzenlenir googel amcama da sordum, dedik ya acemiyiz foto seçimimi yapınca bakalım ne anlamışım…. ((^_-)) Ama sen benim gibi blogger acemileri için bu işe el atacaksan hayır diyen çıkmaz kanımca…. Kolay gelsin…

  41. Epey uğraştım ben de bir türlü boyutunu tutturamadım.. :) Vakit ayırıp baktığın için teşekkür ederim..

    Bu gece de kendimi alamadım header nasıl düzenlenir googel amcama da sordum, dedik ya acemiyiz foto seçimimi yapınca bakalım ne anlamışım…. ((^_-)) Ama sen benim gibi blogger acemileri için bu işe el atacaksan hayır diyen çıkmaz kanımca…. Kolay gelsin…

  42. byüyük ihtimal haklısın benim takip edip sevdiklerim arasında aslınd hiç ilgilenmediğim şeylerde var ama.. ama sonra ne oluyor bir bakmışım onlarıda sevmişim..
    ben şimdi bu yazıyı okuyunca temamı değiştirmek istedim:/
    hatta seninkinden olsun istedim bildiğin çalayım istedim yani :)

    hatta bannerı bile alsamm.. pek güzel zira ;)

  43. byüyük ihtimal haklısın benim takip edip sevdiklerim arasında aslınd hiç ilgilenmediğim şeylerde var ama.. ama sonra ne oluyor bir bakmışım onlarıda sevmişim..
    ben şimdi bu yazıyı okuyunca temamı değiştirmek istedim:/
    hatta seninkinden olsun istedim bildiğin çalayım istedim yani :)

    hatta bannerı bile alsamm.. pek güzel zira ;)

  44. byüyük ihtimal haklısın benim takip edip sevdiklerim arasında aslınd hiç ilgilenmediğim şeylerde var ama.. ama sonra ne oluyor bir bakmışım onlarıda sevmişim..
    ben şimdi bu yazıyı okuyunca temamı değiştirmek istedim:/
    hatta seninkinden olsun istedim bildiğin çalayım istedim yani :)

    hatta bannerı bile alsamm.. pek güzel zira ;)

  45. byüyük ihtimal haklısın benim takip edip sevdiklerim arasında aslınd hiç ilgilenmediğim şeylerde var ama.. ama sonra ne oluyor bir bakmışım onlarıda sevmişim..
    ben şimdi bu yazıyı okuyunca temamı değiştirmek istedim:/
    hatta seninkinden olsun istedim bildiğin çalayım istedim yani :)

    hatta bannerı bile alsamm.. pek güzel zira ;)

  46. byüyük ihtimal haklısın benim takip edip sevdiklerim arasında aslınd hiç ilgilenmediğim şeylerde var ama.. ama sonra ne oluyor bir bakmışım onlarıda sevmişim..
    ben şimdi bu yazıyı okuyunca temamı değiştirmek istedim:/
    hatta seninkinden olsun istedim bildiğin çalayım istedim yani :)

    hatta bannerı bile alsamm.. pek güzel zira ;)

  47. Cheerful Demet

    Arabell – Rica ederim :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ^_^ Fırsat bulursam mutlaka header ile de ilgili bir post yazacağım, söz :)

    Syhn – :)) Sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, emi :D Teşekkür ederim, blogumun temasını beğenmene sevindim :) Ama ben senin temanı da seviyorum ;)

  48. Cheerful Demet

    Arabell – Rica ederim :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ^_^ Fırsat bulursam mutlaka header ile de ilgili bir post yazacağım, söz :)

    Syhn – :)) Sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, emi :D Teşekkür ederim, blogumun temasını beğenmene sevindim :) Ama ben senin temanı da seviyorum ;)

  49. Cheerful Demet

    Arabell – Rica ederim :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ^_^ Fırsat bulursam mutlaka header ile de ilgili bir post yazacağım, söz :)

    Syhn – :)) Sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, emi :D Teşekkür ederim, blogumun temasını beğenmene sevindim :) Ama ben senin temanı da seviyorum ;)

  50. Cheerful Demet

    Arabell – Rica ederim :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ^_^ Fırsat bulursam mutlaka header ile de ilgili bir post yazacağım, söz :)

    Syhn – :)) Sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, emi :D Teşekkür ederim, blogumun temasını beğenmene sevindim :) Ama ben senin temanı da seviyorum ;)

  51. Cheerful Demet

    Arabell – Rica ederim :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ^_^ Fırsat bulursam mutlaka header ile de ilgili bir post yazacağım, söz :)

    Syhn – :)) Sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, emi :D Teşekkür ederim, blogumun temasını beğenmene sevindim :) Ama ben senin temanı da seviyorum ;)

Gezinme