30 Yaştan Bildiriyorum :)

IMG_5874

Geçtiğimiz haftasonu dolu dolu geçip de dinlenmeme pek fırsat kalmayınca haftaya yorgun başladım. Her ne kadar Pazartesi eşittir sendrom, iş yoğunluğu, kafa kaşıyamama durumları demek olsa da en azından bu seferlik kendimi motive edebileceğim güçlü bir sebebim vardı :) Doğum günümdü; artık yirmili yaşlarla tamamen bağımı kopardığım gündü – aynadaki cüssem pek çaktırmasa da 30’ un içine iyice girmiş, istese de yirmili rakamları tekrar telaffuz edemeyecek biri oluverip çıkmıştım işte :))

Aman, olayı dramatize ediyor gibi mi oldum ne… Üzüldüğüm filan yok, yanlış anlaşılmasın. Sadece bundan 10 sene kadar önce 30 yaşında olmanın çok büyük birşey olduğunu düşünürdüm, geldim, baktım, öyle de değilmiş. Kandırdınız beni :)) Yine ben aynı benim işte; aynı çatlak fikirler aklımdan geçiyor, hala zıplayasım, koşup atlayasım var :) Önemli olan insanın hissettiği yaş derler ya, hakikaten öyleymiş, yıllar geçtikçe bunu daha net anlıyorum. Ben henüz 20’ lerde hissediyorum zaten kendimi; gerisi de boş sanırım… Tipimi fotoğraflarda görmeseniz yaptıklarımdan, aldıklarımdan öyle olduğumu düşünürsünüz zaten :)

Yaş kaç olursa olsun hem, insanın hediye almak için doğumgününden güzel bahanesi yok sanırım :) Öğle sularında işyerime gelen çiçek, her ne kadar notu eşim tarafından yanlış yazılmış olsa da otuz senelik ömr-ü hayatımda adresime gelen ilk çiçek olması sebebiyle benim için çok özel, çok anlamlı bir jest :D Öyle taraklarda pek bezi olmayan eşim gözlerimi yaşarttı dersem abartmış olmam *-* O yüzdendir ki; yazdığı notun hatalarının “Çiçek Sepeti” tarafından düzeltileceğini zannediyormuş :))) Bir de üstünde ayıcık olduğunu iddaa edip bana yana döne ayıcık arattırdıktan sonra “Pardon, onu almamışım, aldığımı sanıyordum” dedi ya. Komik bir kocam var benim :))

Neyse, buna da şükür, değil mi? :)) Gerçi gönül isterdi; ki benim gibi hobisi bol, renklere düşkün birine doğum günü akşamı telefon açıp da “Sana ne alayım?” diye sormasaydı… Ama sordu işte :) Ben de kızdım, “Hediye sipariş verilmez ki!” dedim. Çaktırmayın, ufaktan bir sipariş vermiştim de red cevabı aldım; malûmatınız son zamanlardaki ıvır zıvır alışverişim boyumu aştığı için :)) Tabii, benim asıl istediğim şey (bir gün alırsam ne olduğunu söylerim) alınamasa bile eşim doğum günü akşamı eve eli boş gelmeyeceğine göre, gelirse de “Pastam nerde? Hediyem nerde? Kutlama yok mu?” diye şaka yollu da olsa kafasının etini yiyeceğime göre; bir kadının daima yeni bir giysiye ihtiyacı olacağını düşünüp bana birkaç parça kıyafet almış, sağolsun. Sadece eşim değil; kardeşim, görümcem herkesler kıyafet almış bu seneki doğum günümde bana :)) Hani, rahat bir haftalık kıyafeti çıkarttım ki; ben doğum günümden sonra sıra ile yeni kıyafetlerin sefasını sürerken zaten, bugün işyerinden bir arkadaş “Ne kadar çok kıyafetin var senin!” deyince koptum :) Ha, bu arada; eşim kıyafet seçimini de yanlış yapıp bana benden uzak üst-baş alınca, gidip hepsini değiştirmek zorunda kaldım. Özetle aslında yine ne istiyorsam onu almış gibi birşey oldum *-*

“Çok yorgunum” demiştim, değil mi? Yine kendime mesaiden bir gün izin verdim *-* Baktım, Pazartesi günü uyukluyorum resmen, olacak gibi değil; en iyisi git eve, “Salı günü gönlüne göre uyu” dedim. Hoş, bu kısır bir döngü; ben özellikle son birkaç haftadır gece ikiden önce yatmadığım için depoladığım uykular da bir yere kadar ayakta tutuyor bünyemi… Hani yatağıma gitsem uyuyabilecekken, kendimi bu denli ayakta tutmaya çalışmanın da mantıklı bir açıklaması yok elbette ama çalışırken üretkenliğin de bir bedeli oluyor işte böyle… Uykusuz olup dinç kalmanın formülünü bulmaya çalışıyorum aslında ben bu süreçte :)) Bulursam size de söylerim :D

Not: Aralık ayı doğumlu kıza kar taneli fotoğraf yakışır dedim; çarpı işine sardığım günlerden ufak bir çalışma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 yorumlar

  1. Nice yaşlara Demetcim, yüzünden o güzel gülüşün hiç eksik olmasın. Merak etme 30lar 20lerden daha da güzel, ama sanki daha çabuk geçiyor, doya doya yaşa:)))

  2. Demetçim nice yıllara! Benim de 30’a 2 sene kaldı :) Ama dediğin gibi kendimi hiiiç bu yaştaymış gibi hissetmiyorum. Hala atlayıp zıplayan bi tipim :) Bide bodur tavuk her dem piliçtir derler, bende öyle bi durum da var :))
    Hediyelerini güle güle kullan şirin insan ^_^ iyiki doğmuşsun!

  3. Canım benim demek 30′ geldin, hem sevinçli, hem mutlu, hem kıpır kıpır hem de 30’sun artık!İyi ki doğdun, sevdiklerinin, sevenlerinin (içinde bizde varız) dünyasına geldin iyi ki! Seni tanımış olmak çok güzel biliyor musun?

    Yeni yaşın sana gönlünden geçen bütün güzellikleri getirsin! (Amiiiiiiiiiiiiiin…)

    Seni seviyorum :)

    (Bu arada eşinle durumun, hediye, çiçek durumları, kıyafet konusu o kadar çok benziyor ki bize, okurken baya güldüm:) )

    Derya

  4. Bu arada yazmayı unuttum ben de Ekim sonunda 29 ‘a geldim :)Seneye 30’um ben de! Benden önce senin gidip görmüş olman oraları ve hiçbirşeyin değişmediğini söylemen ferahlatıcı geldi bana :)

  5. Yay burcu olduğunuzu tahmin etmiştim:)Kendimde yay burcuyum diye söylemiyorum ama yay burcu her daim yaratıcı her daim çocuk ruhlu:)Nice mutlu ,bol renkli yaşlara:)Bu arada satırları okurken kendim yazdım sandım,benim sevgili kocam da bana ne alayım diye sorup sinirli bir cevap alınca ayıcıklı bir çiçek yolladı desem:)

  6. Dilekce..

    mutlu yıllar demetcim :)) sen ne alem kızsın ya, güldürdün beni yine.. herşey gönlünce olsun..

  7. Canım nice mutlu yaşlara!
    Umarım her şey gönlünce olur.
    Güle güle kullan hediyelerini:)

  8. mutlu yıllar Demet cim…sevdiklerinle nice güzel yıllar diliyorum sana Allah’tan…

  9. Nilhan - Küçük mucizem

    Mutlu yıllar Demet.
    Ben hiç 30 olmam sanarken 33 geldi geçiyor bile.

  10. Demet

    simin; Tavsiyeni göz önünde bulunduracağım, çok teşekkürler canım :)

  11. Demet

    coraline; Hmm, bunu birinden daha duyduğuma sevindim :))

  12. Demet

    Derya; Canım benim, hayatımda senin gibi bir insan varken yeni yaşım eminim bir sürü güzellik getirecek ;) Ben de seni tanıdığım için çok mutluyum, bir gün yüzyüze de tanışırız inşallah… Kadınlar kadınlara, erkekler de erkeklere benziyor sanırım :) Bu arada, sen hiç üzülme, ben hep senden bir adım önce gidip gerekli kontrolleri yaparak sana bilgilendirmede bulunacağım, haha :D

  13. Demet

    gizem; Yay burçları da benzer kocalar mı buluyor kendine yoksa :))) Sizin de yeni yaşınız kutlu olsun, nice güzellikler getirsin… Evet, dediğiniz gibi hayal gücümüz fazla geniş ;)

  14. Demet

    Dilekce..; Teşekkürler canım :) Ne güzel güldürdüysem seni, o yüzden yazdım ki zaten ;)

  15. Demet

    Canan; Teşekkür ederim kitap kurdu arkadaşım benim :)

  16. Demet

    şule; Çoook teşekkürler, hep beraber inşallah…

  17. Demet

    Nilhan – Küçük mucizem; Tamam, tamam; hediyeni hazırlayacağım Şubat’ a, hehe :D Teşekkür ederim bu arada :)