2011’ den Beklentiler, Dilekler….

çam ağacı

Aslında bu konuya ilişkin ayrı ayrı mimler aldım; ancak zaten yazmayı düşündüğüm konular arasında da yer aldığından yeni yıl beklentileri başlığı altında toplamayı uygun gördüm.

Aralık ayını ne çok sevdiğimi bilirsiniz… Bilirsiniz diyorum; çünkü o kadar çok dile getirdim ki, uzun zamandır beni okuyan arkadaşlarım için kimbilir kaçıncı baskı olmuştur :)

Tüm vitrinlerin ortak bir temada süslenmesi, sokaklar ışıl ışıl, çevrede tatlı bir telaş, koşturmaca,… Her ne kadar bilsek de o günün aslında diğer günlerden pek de farkı yok, yine de elinde olmadan insan kaptırıveriyor kendini, kayıtsız kalamıyor çevreyi saran kırmızılara, yeşillere, imitasyon kar tanelerine,…

Ve tabii beklentilerimiz geliyor ardından. Her sene başında dilediğimiz, belki önceki yıllarda gerçekleşmemiş, belki gerçekleşmiş ama bizi tatmin edememiş isteklerimiz… Seviyoruz biz yeni başlangıçları sanırım :) Senenin takvimlerde daha önce telaffuz edilmemiş şekilde boy göstermesi ümitlendiriyor insanı ister istemez… Ve tabii yıllık astroloji değerlendirmelerinde görmeye alışık olduğumuz “Bu yıl sizin yılınız olacak” cümleleri de gaz veriyor içimizdeki kıvılcıma :)) Tutuşmuş bir şekilde başlıyoruz bu kez “Bunu da isterim! Şunu da…” diye =)) Üstüne bir de kesinlikle uymayacağımız ağır hedef tabloları çıkarıyoruz…

İstemek güzel birşey aslında, ama isterken de biraz gerçekçi ve armut pişsin de ağzıma düşsün diye beklemeden üzerinde ufak tefek de olsa çalışabileceğimiz, emek verdiğimizde sonucunu alabileceğimize inandığımız, elle tutulur şeyler olması gerekiyor; yoksa sene sonunda avuçlarımızda hayal kırıklıkları, yeni bir sene için birşey dahi isteyecek mecalimiz kalmadan yığılırız kalırız koltuğa… Ve yaşanacak bunalımlar, “Zaten ben ne işe yararım ki” düşünceleri de cabası…

Eğer şu an yeni bir yıl için yeni bir şeyler dilemek konusunda bu yorgun, bitkin hallerdeyseniz bir önceki istekleriniz ne kadar gerçeğe yakın ya da siz onları gerçekleştirmek için ne kadar uğraştınız, bir gözden geçirin derim ;)

Şimdi gelelim benim 2011’ den neler istediklerime… Gerçi ben biliyorum ki olumlu düşünce gücü ile tüm istediklerimi verecek evren bana… Hiçbirşey olmasa bile isteklerinizin oluşumu için zemin hazırlanacak. Yeter ki yürekten isteyin ve uğruna kendinizi adayarak uğraşın.

Evet, 2011; senden neler istiyorum, biliyor musun?

Çok şey değil canımmm… Bir yat, bir kat dermişim :p Yukarıda yazdıklarımla ne kadar doğru orantılı dilekler değil mi bunlar =))

Herşeyden önce senden sağlık diliyorum; çünkü hiçbiryerim ağrımazken aklıma dahi gelmeyen sağlığım, kendimi gereksiz yere hırpaladığım zamanlarda bana hediyesi olan hafif bir baş ağrısında bile aslında onun ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. O yüzden, beni, sevdiklerimi ve şu an bu yazıyı okuyan hiçkimseyi sağlığından mahrum etme! Sağlığın yerinde değilse, geri kalanın da önemi olmuyor zaten…

Senden diğer bir isteğim ise, iç huzur… Gereksiz münakaşalardan uzak, insanların dırdırından, kem gözlerinden sakınacağım bir yıl olsun benim için… Zaten doğamda olmayan “insanlarla tartışabilme”, “kavga edebilme”, “onlara laf sokabilme”, “gerektiğinde cazgır, çirkef olabilme” bu sene benden lütfen beklenmesin, istenmesin, olaylar beni buna zorlamasın… Evet, benim içimde bir aslan var ama ben elimi masaya bir kez vurdum, bir daha da vurmak istemiyorum!

Tabii ki devamında mutluluk geliyor; ki tüm bedenimi sar iksirinle, anlamsız sıkıntılarımı al benden, kafamı olur olmaz şeylere takmama izin verme. Verme ki mutluluğuma gölge düşmesin.

Biliyorsun, neredeyse son üç senedir atımın üzerinde bir şövalye misali, kılıcımla dört nala bir o yana, bir bu yana koştum, durdum. O kadar koştum ki gerçekten yoruldum, bak 30’ uma da çok az kaldı, ne olur daha fazla atraksiyon verme bana, biraz dinleneyim, enerjimi toplayayım, sonra yine saldırırım ben, merak etme :))

E, bu kadar mı diyorsun? :)

Yoo, ben hiçbir zaman azı ile tatmin olmadım ki :))

Daha isteklerim bitmedi… Biraz da elle tutulur birşeyler olsun, değil mi :)

Tabii, bu işin maddi boyutunu çağrıştırdığından öncelikle senden parasal konularda biraz daha rahat olabileceğim günler talep edeceğim. Rica etmiyorum, aynen emir olarak da algılayabilirsin bunu, çünkü benim elime Canon’umu alıp fotoğraf makinemle dağ, bayır gezmem, tozmam lazım :)) Bilmem, anlatabildim mi? :)

Bunun tasarladığım aksesuarların görsellerine de kaliteli bir dokunuşu olacağı şüphesiz… Ve ben artık bu işe tavan yapmış enerjisi ile gönül vermiş biri olarak keşfedilirim birileri tarafından, ayakta alkışlanırım, değil mi :) Bu dileğimi altın harflerle yaz lütfen listeye; ki burada sevgili arkadaşlarımla 2011 yılı içerisinde paylaşabileceğim bomba haberlerim olsun; olmaz mı :)

Başka ne isterim senden? Tabii ki e-ticaret uzmanı olarak gireceğim bu yıl, ufaktan bu işin meyvelerini toplamayı isterim, ki parasal konularda biraz destek çıksın şu kıza… İki buçuk ay neredeyse her Cumartesi-Pazar’ımı feda etmiş olacağım sene bittiğinde, yüzümüzü güldürsün azcık…

Benden ilham perilerini kesinlikle eksik etme, onlarsız yaşayamam, biliyorsun. Ellerime öyle bir kuvvet ver ki karşılaştığım tüm sıkıntımı, kederimi onlarla oynarken hafifletebileyim…

Eee, yetmez mi :) Hep kendime istedim; hep bana, hep bana olur mu? :) Biraz da benim dostlarıma gelsin; onlar mutsuz olursa, benim mutlulukla var olmamın ne anlamı olur ki… Ama ben varken burada, onlar mutsuz olmazlar, değil mi :p :))

Sevgili Arkadaşlarım,

Bazı kısımlarda işin esprisi bir yana; bir yılı daha geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. Bu cümleyi aslında uzun aralıklarla olsa da sık kullanıyoruz. Zaman hızla akıp geçiyor… Daha dün okula giderken pileli eteklerimizle ve tabii erkekler gri pantolonlarıyla (erkek takipçilerim de varmış, uyarı almıştım, hehe), şimdi kimimiz evlendi, çoluk çocuğa karıştı, kimimiz evlilik planları içerisinde. Belki benimki gibi buklelerinin arasına gizlenmiş beyaz saçları olanlar bile vardır aranızda ^_^

Hatalarımız oldu elbette, sevinçlerimiz, mutluluklarımız… Ama hepsi geçti, gitti. Geriye dönüp baktığımızda ikisinden de kırıntılar kaldı geçmiş defterlerimizde. İyi ki’lerimiz, keşke’lerimiz oldu; her insan gibi…

Yine yeni beklentilerle, yeni umutlarla istemeye, dilemeye devam edeceğiz. Umarım bu sene herkes tüm isteklerini hayata geçirebilir, bunu can-ı gönülden istiyorum ancak sadece isteyip köşeye çekilmeden hayatın içinde amaçlarımız için mücadele ederek geçireceğimiz, keyif alacağımız bir yıl olur.

Hepimiz artık şömineden Noel Baba’nın düşüp de “Hohohooo!!” diyerek bize hediye getirmeyeceğini biliyoruz :))

O yaşı geçtiğimize göre yeni bir yıla uyandığımız ilk sabah kucağımıza gökten büyüüük kırmızı bir paket de düşmeyecek :)

Biliyoruz ki; o kırmızı büyük paket bizim içimizde; açarsak istediğimiz hediye orada bizi bekliyor ;)

O zaman ne diyelim? Herkesin kırmızı büyük paketinin açıldığı bir yıl olsun 2011 ve bu sene hep hediyelerimizden bahsedelim birbirimize, olmaz mı ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 yorumlar

  1. çok güzel dileklerin var.2011 senin yılın olsun.tüm dileklerin kabul olsun.tabi ki benimde:))

  2. Swotpisces

    en önemlisi sağlık ve iç huzur sanırım, sevgiler. :)

  3. Cheerful Demet

    ÖZLEMCE – İnşallah canım, hepimiz için güzel bir yıl olur :)

    Swotpisces – Evet canım, aynen :)

  4. moda_kesh

    copy paste :)bütün bu dilekler çok güzel ve yerinde :)aynı dilekleri kendim içinde diliyorum :)

    sevgiler kanka

  5. Cheerful Demet

    moda_kesh – :)) O zaman ben de tüm dileklerimizin gerçekleşmesini diliyorum *_*

  6. ♥ Ç!lekl! k!z ♥

    cnm cok hos bır yazı olmus,gercektende en onemlısı saglık ve hızur…onlar olunca dıgerlerının olusması ıcın tum kapılar elbet acılır….
    ısteklerımızı gerceklestırebılecegımız,saglıklı, huzurlu, mutlu bır yıl dılıyorum…

  7. ♥ Ç!lekl! k!z ♥

    cnm cok hos bır yazı olmus,gercektende en onemlısı saglık ve hızur…onlar olunca dıgerlerının olusması ıcın tum kapılar elbet acılır….
    ısteklerımızı gerceklestırebılecegımız,saglıklı, huzurlu, mutlu bır yıl dılıyorum…

  8. ♥ Ç!lekl! k!z ♥

    cnm cok hos bır yazı olmus,gercektende en onemlısı saglık ve hızur…onlar olunca dıgerlerının olusması ıcın tum kapılar elbet acılır….
    ısteklerımızı gerceklestırebılecegımız,saglıklı, huzurlu, mutlu bır yıl dılıyorum…

  9. ♥ Ç!lekl! k!z ♥

    cnm cok hos bır yazı olmus,gercektende en onemlısı saglık ve hızur…onlar olunca dıgerlerının olusması ıcın tum kapılar elbet acılır….
    ısteklerımızı gerceklestırebılecegımız,saglıklı, huzurlu, mutlu bır yıl dılıyorum…

  10. ♥ Ç!lekl! k!z ♥

    cnm cok hos bır yazı olmus,gercektende en onemlısı saglık ve hızur…onlar olunca dıgerlerının olusması ıcın tum kapılar elbet acılır….
    ısteklerımızı gerceklestırebılecegımız,saglıklı, huzurlu, mutlu bır yıl dılıyorum…

  11. Cheerful Demet

    C!lekl! k!z ♪ – Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım, hepimiz için inşallah…

Gezinme