Fotoğraf Çekmek

Fotoğraf çekmek benim için çoook uzun zamandır bir tutku; hatta kendimi bildim bileli diyebilirim :) Şimdilerde ise elimdeki yarı profesyonel makine ile bu aşkım iyice alevlendi :)) Hatta öyle ki bazen işyerindeyken onu özlüyorum, haha :D Yolda yürürken filan bazen kendimi vizörden bakıyor gibi hissediyorum desem :)))

İlk başlarda elim makineyi yadırgasa da, ben ona sanki yeni doğmuş bebek taşıyormuşum muamelesi yapsam da çok geçmeden alıştık birbirimize *-* Sony dijital fotoğraf makinemi kullanır mıyım diye düşünürken pabucunu çoktan attım dama… Şimdilerde anlıyorum ki; meğer ben fotoğraf çekmiyormuşum arkadaşlar :))

Vizörden bakmak gerçekten çok farklı ve o makineyi elinizde kavradığınızda bambaşka bir dünyaya yelken açıyorsunuz sanki… Sanki’ si fazla; öyle aslında… Bakın, bunu daha bir aylık çömez söylüyor, ehehe :D Yıllardır profesyonel makine ile fotoğraf çeken arkadaşlarım kimbilir neler hissediyorlardır…

Şimdi diyorum ki keşke daha önce parama kıyıp alsaymışım bu makineyi; ne çok şey kaçırmışım… Hala bir çok özelliğini bilmemekle beraber acemi olarak deklanşöre bastığım zamanlarda dahi elde ettiğim sonuçlar makineye defalarca hayran bıraktı beni… Her konuda olduğu gibi bu alanda da hiçbir zaman “Ben oldum” demeyeceğim; insanın öğrenmesi gereken o kadar çok şey var ki bu da zamanla oluyor – bakış açısı geliştikçe teorik bilgi birikimi de onu desteklerse eminim geriye dönüp baktığımda kendimdeki gelişmeleri derinden fark edeceğim; sizler de fark edeceksiniz; çünkü ben çektiğim fotoğrafları burada sürekli sizlerle paylaşıyor olacağım ;)

Tabii sadece fotoğraflarımı değil; ilerleyen süreç içerisinde zaman zaman öğrendiklerimi de sizlerle paylaşmayı planlıyorum; ki çok basit adımlarla güzelleşsin her birimizin fotoğrafları, gözümüz daha çok güzellik görsün sayfalarımızda…

Henüz bir fotoğrafçılık kursuna kayıt yaptırmadım; gerek olup olmadığından emin değilim çünkü. Bunun için ilk etapta makinenin özelliklerini kendim kavrayıp kişisel çabamla evde yaptığım araştırmalarımla ve makine ile sokak gezilerimde kendimi geliştirmeye çalışacağım. Eğer ki tıkanırsam, yetersiz olduğunu hissedersem “Kursa almayız seni” demezler herhalde :)))

fotoğraf kitabı

Bugün D&R da yeni ayın dergilerini kurcalarken fotoğrafçılıkla ilgili gözüme çarpan bu kitap da elimden kurtulamadı haliyle :) Henüz çok fazla kurcalayamamış olsam da eminim farklı kazanımlarım olacaktır. Biraz çalışalım bakalım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorumlar

  1. Demett az önceki yorumunu okudum. su serptti içime. makinam 1 günde geldi, gerçekten söyledikleri gibiymiş. çok memnun kaldım fotografium’dan. yanında çanta, 4 gb kart ve yedek batarya var. kargodan aldık, sonra dışarı çıktık falan eve geç gelince çok fazla inceleme fırsatım olmadı ama kapağını açıp, lensi takıp foto çekmem baya bi zamanımı aldı. Çok zor, çok zor deyince eşim öğrenemez misin, ee napcaz vs. deyip canımı sıktı, ben de bıraktım, uyudum :D
    şimdi önerdiğin kitaba bakacağım net.ten. Bir de bu yazıdaki fotoların benim için mükemmel. arka tarafın flu olması, alan derinliği oluyor galiba di mi?
    Ayarlarını nasıl yapıyoruz vs. kitapçığı okuyunca biraz netleşir galiba. pööfff..
    Sen bol bol yazı gir tamam mı Demet? :)
    Kavrarsam kendime ödül olarak alırım senin 2. lensten ama sen gibi öyle mark bilmem ne hayali kuramıyorum, çok ütopik onlar :D
    Görüşürüz canımmm..

  2. Demet

    nazo; İlk başta zor gibi ama kurcaladıkça öğreniyor insan. Bozma moralini :) Ben de ilk etapta benzer duygular içerisindeydim :)) Arka tarafın flu olması, alan derinliği evet ;) Diğer lens ile (50mm f/1.8) daha keskin görüntüler elde ediyorsun ve portre fotoğraflarında sonuç çok daha etkili oluyor. Ben fırsat buldukça yazı gireceğim, sen de gir ama ;) Fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorumm :)

Gezinme