Bilinmeyen B E N


Tatlı blogger arkadaşlarımdan “Herşeye Rağmen Hayat Güzel” blogunun sahibesi beni mimlemişti. –Miş’ li geçmiş zaman dili kullanıyorum; çünkü üzerinden epey zaman geçti; ancak ilgilenebiliyorum.

Mimin konusu; hakkımdaki 7 gerçek.

Sayıyı tutturur muyum, bilemiyorum ama hele bir başlayalım bakalım :)

1 – Kesinlikle mayonez yiyemem. En az 10 senedir bir kere dahi ağzıma mayonez sürdüğümü hatırlamıyorum. Fast food tarzı yiyecek satan yerlerde hamburger içine mayonez ya da mayonez karışımı olan bir sos eklenmemesi konusunda katı uyarılarım vardır. Ola ki siparişi alan bu önemli uyarıyı atlarsa acımadan hamburgeri iade ederim :) Normalde dışarıdan aldığım yiyeceklerle ilgili -içinden böcek çıkmadıkça- başka hiçbir konuda kapris yaptığımı bilmem, ama söz konusu mayonez olunca midem kaldırmıyor.

2 – Düğünlerde oynamam; buna daha önce bir yazımda değindiğimi hatırlıyorum – olsun, bilmeyenler de öğrensin *-* Aslında oynayamayacağımdan değil, sadece kalabalık içerisinde müzik eşliğinde tepinmekten hoşnut olmadığımdan (biraz utangacım sanırım *-*) ve bu konuda üzerime fazla gelen aile büyüklerini bir anlamda protesto etme amacıyla :)) Yoksaaa, ben 6 yaşındayken düğünlerde masalara çıkar, dansözlere taş çıkarırdım vallahi:D Şimdilerde düğünlerde köşede oturup uzaktan göbek atanları izlediğime bakmayın siz. O esnada benim zihnim şarkıları hafızaya kaydetmekle meşgul. Eve gidince kaset çalmaya başlar ve ben enerji patlamasıyla hünerlerimi sehpanın çevresinde dönerek sergilerim :))) İnanmıyorsanız, eşime sorun :D

3 – Hiç içki içmedim, pişman değilim :) Sadece biranın köpüğüne dilimin ucunu değdirmişliğim vardır; onu da tüküre tüküre bir hal olmuştum :)) Bana bir faydası olacağını düşünmediğimden hiç içmek istemedim. Bu tarz ortamlara girerim arkadaş hatrına ama bir bardak meyve suyu ile eşlik ederim :) Diğer taraftan, bunu sofuluk olarak değerlendirenleri bir kaşık suda boğmak isterim. Onlara cevabım, henüz kendimi kaybetmek istemediğim için içmeyişimdir. Sonra kim arayacak beni :)) Kendimi rezil edip de geriye kalan üçüncü ağızdan anıların beni daha sonra pek mutlu edeceğini sanmıyorum :)

4 – Yüzme bilmiyorum. Suyun üzerinde dengemi sağlamakta güçlük çekiyorum. Yüz kiloluk eşimi kaldırıyorsa o denizin suyu, onun yarısından da az kiloya sahip benim gibi bir ufaklığı da kaldırmalı elbette ama yok, yapamıyorum, korkuyorum :) Ayrıca İzmir’ de uzun yıllar yaşayıp da yüzme bilmememi garipseyen insanları da ben garipsiyorum: Ne yani, deniz kenarına yakın ikamet eden tüm insanlar yüzme bilecek diye bir kaide mi var? :)

5 – Sesim çok tizdir. Özellikle telefonda normalden çok daha ince çıkan bir sesle bir çocukla konuşuluyormuş imajı yaratabilirim :)) Telefonda bağırırsam çok fena :D Yine eşime sorabilirsiniz :p Zaten bu ebata kalın bir ses gitmezdi, değil mi :) Bakınız, boy 1.50 cm :D

6 – Evden çıktıktan sonra evin kapısını üç kez kilitler ve ardından üç kez kapıyı iterim; bakalım kilitlenmiş mi diye :) Evet, kabul ediyorum aptalca ama kapıyı kilitledikten sonra 3 kez itmezsem gözüm arkada kalır :))

7 – Buklelerimi istediğim gibi belirginleştiremezsem mutsuz olurum :) O günü yanımdakine de zehir edebilirim – hatta ederim :) Ve kimsenin kolunu omzuma atıp saçlarımı ezmesine müsaade etmem :D Kendim bile saçlarımın üzerine yatıp uyumuyorsam :)))

8 – Hadi bu da bonus olsun :) İnternetsiz bir hayat düşünemiyorum. Zaten düşünsem burda olmazdım ki :) Ama benimkisi biraz hastalık seviyesinde sanırım. Mesela, gece uykum kaçınca internete girip araştırma yapabilirim ya da uyku arasında aklıma birşey gelirse yatakta tek gözüm açık mobil olarak sanal alemde takılabilirim :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 yorumlar

  1. Bende yüzme bilmiyorum şöyle bir salınırım yüzeyde ıslanırım olur biter :)
    Kilitleme olayı ilginç hmm şey olabülü asma kilitte takın :P

  2. Demet,
    iyi ki izlemeye almışsın sayfamı, ki sayfana göz atayım dedim amanın o da ne! benden bir adet daha varmış! ahahaha
    küççük boylu olmak, eşin 100 kilo olması (tam olmasa da yaklaşık değer) :))) , düğünlerde oynayamama,buklelerinin ezilmesine tahammül edememe,o gün o bukleler güzel olmadıysa sinirili olma,telefonda sesin çocuk gibi çıkması!!!! Aman Allahım =)) yanlız değilim.yanlız değilsin.

  3. Demet

    Ülkü; :))) Bir üstte, bir de altta kilit var, çaktırma :)))

  4. Demet

    hülya; O zamannn şerefeee :p :))) Ve bir ekleme de benden; fotoğraf canavarı olma = sen = ben. Sevdim bunu, sevdim seni ;)

  5. Demet

    hayatmelodisi; Sen de öylesin Gülincim ;)

  6. Demet

    Deli Anne; :)) O da bizim farkımız dermişim :D

  7. Demet

    sbüşra; Öyle mi :) O zaman ortak özelliklerimiz çokmuş baya :)) Ben sadece kendimi bilirdim, hehe :D

  8. biraz geç gördüm ama öyle gerçekten çok :)ben de yalnız ben böyleyim sanardım okuyunca şaşırmıştım:)

  9. Demet

    sbüşra; :) Yoook, dile geldikçe çıkıyor mutlaka benzer şeyler :))

Gezinme