Çiçekli Yüzük Yastıkları

Demetoloji Dükkan_2118

Yüzük yastığı dikmekten büyük keyif aldığımı bilmeyen yoktur sanıyorum artık :) Diktikçe aklıma yepyeni fikirler geliyor ve hiçbirinin hatrı kalmasın diye yapıp yapıp köşeye koyuyorum :)) Gerçi zaman içerisinde bunları nerede – nasıl muhafaza edeceğim sorusu kafamı meşgul etmiyor değil ama yaptıklarım evden dışarı taşmadan tükenirler niyetiyle dikiyorum da dikiyorum – sonum hayrola :))

Benim artık hobi odam da yok bu arada… Kendime Ikea’ dan uzuuuun bir masa alıp salona taşındım aylar önce, dikiş makinem ve sıklıkla kullandığım bazı malzemelerimle beraber. Evdeki küçük odayı da stoklama mekanına çevirdim. Dükkanın tüm malzemelerini koliler içerisinde orada saklıyorum, hem malzemeler hem kendi yaptıklarım… Başka bir köşede de kendi kullandığım malzemeler; kumaşlar, düğmeler, kurdeleler… Bazen gözüme çok dağınık gözüküyorlar, içim sıkılıyor, o an dellenip odanın şeklini değiştiriyorum… Hoş, birkaç gün geçmeden içeri adımımı atmamla o anından eser kalmıyor ama odanın… Alıştım gerçi, artık yadırgamıyorum; ben ıvır zıvırları ile mutlu olan biriyim :) Küçükken yaz tatillerine giderken bile valizin köşesine annesinden habersiz birşeyler sıkıştıran bir geçmişim var benim neticede :))

Demetoloji Dükkan_2119

Daha önce burada çarpı işi yaparak diktiğim yüzük yastıklarını paylaşmıştım. Dantelli serisini de yaptım ama onları burda paylaşmadım sanırım, instagram üzerinde görmüşlüğünüz vardır mutlaka ;)

Keçe çiçeklerle yeni bir seri yapmak da uzun zamandır aklımdaydı… Bundan üç – dört sene önce kumaşlardan, şifonlardan döndüre döndüre bir sürü gül yapardım, onlardan da bir sürü toka… O dönemlerden elimin alışkanlığı var ve silikonla elimi yakma konusunda tecrübelerim de sabit olunca keçe çiçeklerle tekrar merhabalaşmak pek zor olmadı :))

Önce sadece soft renklerde birsürü çiçek kalıbı çıkardım Sizzix makinemle. Sonra oturdum, çiçek yaptım durdum. Onlar tamam olunca gerisi kolay zaten… İlk etapta çiçekleri kumaşın üzerinde bir oraya, bir buraya koydum; oldu – olmadı derken, ilk yastık süslemesinden sonra bir açıldım – zaten hep öyle olur – baktım dört tane dikivermişim bile, yaptığım çiçekler bitmese daha yığınla yüzük yastığı yapacağım ama çiçekler bitmiş elimde :)) Eh, madem öyle, araya birkaç tane de farklı model sıkıştırdım ben de çiçeklerim bitince, onları da sonra paylaşırım artık :)

Demetoloji Dükkan_2120

Bu arada, çok uzun zaman önce çuval bezi alıp kesmeye korkmuştum. Bazen nedense öyle hevesle aldığım malzemeler kullanılmadan yıllarca durur köşede. Yüzük yastığında kullanarak açılışı yaptım nihayet. Keserken biraz fazla kırpıntı döküyor sağa sola ama kullanımını çok sevdim, hele dantel ve çiçeklerle buluşunca çuval bezi gerçekten çok hoş gözüktü gözüme, daha çok kullanacağım bundan sonra sanıyorum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorumlar

  1. Yazinizda kendimi buldum :) bi daginik kendim saniyodum :)) bn de kendi yuzuk yastigimindikmistim sizinkilere de bayildim :)

  2. Demet

    secil duran; Teşekkür ederim :) Hobisi olan herkeste var o dağınıklık halleri :))