Hobi Odamın Yeni Yüzü

hobi odam

Hobi odamın görünümünde ufak bir değişiklik yaptığımı söylemiştim; aslında aylar oldu ama bir türlü odamı derleyip toplayıp karşınıza çıkaramadım. Gerçi hobi odası dediğin dağınık olur, değil mi? :) En azından ben dağıttıkça içimdeki yaratıcılığı keşfeden biri olduğumu düşünüyorum *-* Ama bazen de toplamak lazım sanırsam :)) Çünkü neyin nerede olduğunu bilmeden ortaya birşeyler çıkarmak da oldukça güç oluyor.

Zaman zaman köklü temizlik yaparım bu odada; fazlaca ıvır zıvır dolu olduğundan düzenli olmaya çok müsaade etmese de yine de kendimce rahat rahat hobilerimle meşgul olabileceğim bir ortam yarattığıma inanıyorum :)

Hatırlayanlar olacaktır; öncesinde odada bir adet tek kişilik yatak mevcuttu. Ancak oda çok küçük olduğundan bana hareket serbestisi vermiyordu. Ağlayıp sızlanmalarım sonucu bir gün nasıl olduysa eşimi ikna ettim ve Ikea ürünü monte ettiğimiz bu yatağı yarım saat içerisinde hokus pokus yaptık :)) Merak etmeyin, henüz çöpe gitmedi ama bu oda bir taşınmayı daha kaldırmaz, onu yeni eve götürmeyi hiiiç düşünmüyorum, ayrıca Ikea’ dan bir kez daha oda takımı almayı da :))

Neyse, yatak ortadan kalkınca bana öyle güzel alan açıldı ki ilk gün sevincimden kabıma sığamadım :)) Ufak bir masa ve her daim kullanıma müsait bir dikiş makinesi, odama daha çok bağlanmam için yeterli sebeplerdi *-*

İşten-güçten odaya girmeye pek fırsat kalmasa da, ben kendi adıma odamla yeteri kadar ilgilenemediğim için tatminsizlik duygusuna kapılsam da tatil günleri onunla geçireceğim saatlerin hayalini kurmak bile yetiyor :)

Eğer geçtiğimiz haftasonu yaptığım temizlik esnasında bir kutu boncuk tepemden aşağı dökülmeseydi derlenmiş hobi odamda yeni projelere imza atmaktı dileğim ama düzenleme işleri umduğumdan daha uzun sürdü; saatlerce yere saçılan boncukları gruplandırmak pek keyifli değildi, ne yalan söyleyeyim :)) Bir ara çıldırıp hepsini elektrikli süpürge ile çekmeyi de düşündüm ama kıyamadım :D

Sonuç itibari ile, odam aklandı, paklandı; şimdi kollarını açmış, beni bekliyor :))

Bu arada, odamın yeni yüzüne ilişkin birkaç görselden mini bir slayt gösterisi de hazırladım sizlere; işyerinde bakmayı düşünenler, merak etmeyin, müziksizdir ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 yorumlar

  1. GÜLE GÜLE DAĞIT TATLMMM.
    BEN HİÇ DÜZEN GETİREMİYORUM, HEP İŞ VAR HEP DAĞINIK DİKİŞ ODAM. Bİ TOPLASAM HEMEN FOTOLICAAM :)

  2. Demet

    burcu; :) Benim de kırk yılda bir işte :)) Detoks niyetine *-*

  3. Ohh mis gibi olmuş odan kuzum, yataksız gerçekten de daha iyi ve rahat olmuştur senin için :) Bu odadan dağınık da olsa, toplu da olsa hep harika şeyler çıkıyor zaten ama ;)

  4. Bir babet stoğu gördüm orada,bir de kokoş bir maymuşş:))Gayet düzenli.Süper ama içine bir dalınca nasılda dağılıyor değil mi?:(Benim evim dar ve ufak malesef ıvır zıvırlarım kutular içinde pufun altında ve ünitenin alt rafında muhafaza ediliyorlar.Sık sık boncuk ,kumaş v.s de alamıyorum yoksa artık yerim yetmeyecek:(Bana da hobi odası yapacak kadar büyük bir ev lütfen.Ortaya dökünce ıvır zıvırları tasarım sonrası bir de bakarım “Aman Allah’ım kasırga mı geçti?”Toplaması ölüm zaten.Yani sıkılıp “sonra toplarım” diyerek kapısını çekebileceğin bir odan olduğu için şükret tatlım.Sana cıvıl cıvıl odandan bol bol cicişlerle çıkmanı diliyorum.Her daim ,sen gibi cicişlerle:)

  5. senin hobi odan hakkındaki görüşlerimi biliyorsun zaten bayılıyorum içinde kendimi kaybetmek istiyorum he bu arada bi cuma cuma pazarı yapalım mı canım en hiç bilmiyorum hem tanışmış oluruz ne dersin :))))))))

  6. ben bu odada birgün kaybolmak istiyorum canım:)) insan girdimi çıkamaz böyle cüöbüşten ne güzel:)

  7. slayt fikri süpermiş tatlım. zaten hobi odası dediğin sadece çalışmadığın zamanlarda düzenlidir di mi?

  8. Demet

    j.d.; Çok teşekkür ederim :) Dediğin gibi yataksız çok ferah, çok rahat oldu :)

  9. Demet

    Sihirli Kokosh; Sabahları blogumu kontrol ettiğimde eğer orada bir adet onaylanması gereken yorum varsa mutlaka sana ait oluyor :) Daha açmadan diyorum :)) Gece kuşu arkadaşım benim ;) Güne güzel başlıyorum içimi açan yorumlarınla ;) Ben de çalışmasam herhalde senin gibi olurdum, hehe :D Dediğinde haklısın; dağıtıp sıkıldığımda kapısını kapatabileceğim bir odam var, onu da zorlayarak yaptım ya :) Diğer türlü salonda dağılan ıvır zıvır pek hoş olmuyor, her daim dağınık bir evin varmış gibi :)) O zaman sana daha büyük bir ev ve cici dolu bir hobi odası diliyorum ben canım :) Ve o odanın düzenine aldanma, fotoğraflık o :)) Birkaç güne o halinden eser kalmayacak, ben de bakıp bakıp eski fotoğraflara, iç geçireceğim :)))

  10. Demet

    hatice; Evet, çıkasım gelmiyor :) Ama odaya girmek için vakit yaratmak sorun :))

  11. Demet

    moda_kesh; Teşekkür ederim canım. Aslında çok isterim, biliyor musun :) Kadıköy Pazarı aşkı ile yanıyorum zaten :)) Ama ben çalışıyorum ya, Cuma günlerim dolu ne yazık ki… Ekim ayı gelse de izin alsam diye bekliyorum bir güncük :)) Sen ne zamana kadar İstanbul’ da olacaksın? Cuma Pazarı olmasa da farklı bir buluşma ayarlayabiliriz belki, ne dersin? ;)

  12. Demet

    meyra; :)) Evet, zaten ister istemez kayboluyorsun Meyracım :) Gel bir gün ;)

  13. Demet

    Antigone; Aynen öyle canım :) O yüzden içim rahat :))

  14. canım ben ramazan bayramına kadar buralardayım ama bir buluşmaya hayır demem aksine çok sevinirim :))))

  15. Demet’cim, evde olanlar icin bu video’nun muziklisi var mi:D

    Derli toplu olsun, daginik olsun, bi hobi odan olsun yeter;) Yani ben oyle istiyorum;) Ha bir de senin odanin icindeki malzemelerin hepsini istiyorum:P Hepsi olmasa da kumaslari istiyorum:P

  16. Demet

    moda_kesh; Ben de çok sevinirim canım. Sana mail atacağım ;)

  17. Demet

    SvGLove; Bak müziklisini düşünemedim :) Ben işyerinde oluyorum ya hep, onlara empati yaptım, hehe :D Bu seferlik sen bir müzik uydur Sevgicim, bir dahakine ben müziklisini hazırlarım, olmaz mı? :))

    Hobi odamdaki kumaşlar mı? :) Aslında ben de yenilerini istiyorum desem :)) Şöyle çiçekli, kelebekli filan, yazlık elbise dikebileceklerimden :))

  18. Hiç bir zaman burda dergilerim o kadar yeni kalamadılar ,son aldıgım ay hariç ,en azından toplayabilmişsin ben resimi geniş acıdan bile çekemiyorum :)masamın üzerinde bir ben eksikim ,o zaten iptal olmuş durumda ,yerlerde dikiş dikiyorum ses çıkarmasın diye makina ,bakalım nereye kadar dayanabilecegim :)ve haftada 2 gün düzenli olarak odayı silmeme ragmen herşeyi aynı dagınıklıgında nasıl beceriyorsam 2 saat sonra yine aynısı oluyor ,

  19. Demet

    dikisdersi; Aslında bu görüntü de benim odam dağılmadan önce desem :) En ufak bir harekette düzenli halinden eser kalmıyor :) Benim dergilerimin bu kadar yeni olmasının sebebi de henüz kalıp çıkarmaya başlamamamdan olabilir sanırım :))

Gezinme