Düğün – Dernek Hâlleri : )

30.0611

Madem düğün – dernek konulu çalışmaların bitmiş hâllerini şu an için yayınlama imkânım yok – e, çünkü bitemediler; en iyisi ufak tefek bir yerlerden başlamak, yapım aşamaları, plân – proje kısımlarına dahil etmek sizleri de kıyısından köşesinden :)

30.06

Şu gördüğünüz kaplar içerisindekiler benim nikah şekeri olacak gelin – damat baykuşlarımın :) Gözler, şapkalar, taçlar… Göremedikleriniz sepetin içinde stoklanmış vaziyetteler…

30.061

Fırsat buldukça bir elimde makas – hatta makaslar – bir elimde keçeler; kesip duruyorum :) Salonun ortasındaki sehpanın üzerine tamamen yayılmış durumdayım. Keçelerden uçuşan tozlar, yayılan kırpıntılardan ötürü halıları da kaldırdım bir kenara; her an taşınacakmışız gibi “rahatsız” bir şekilde yaşayıp gidiyoruz bu aralar :)

30.062

Sanırım beni en çok oyalayan kısım gözler oldu. Bir baykuşun iki gözü, iki baykuşun dört gözü var derken; bir boy büyük, bir boy küçük daire kesme sevdasına girişince; elimde toplam 800 tane yuvarlak keçe parçası olması gerektiği gerçeği ile karşılaşmak tahmin edersiniz ki nasıl mutlu etti beni :))

Bir tane, iki tane neyse de sayı 100′ leri, 200′ leri bulunca olay zaman zaman eğlenceden çok işkence boyutuna sıçrayabiliyor; o yüzden psikolojiniz sağlam bir hâldeyken makası elinize almanızda fayda var :))) Neyse, çoğu gitti, azı kaldı; 600 adet kesildi, geriye kaldı 200 daire :)))

Bunun dışında, gelinin tacının, damadın şapkasının süslenmesi; baykuşların burunlarının kesilmesi gibi detaylar kaldı; ki kestiğim parçalar arttıkça çalışmanın tamamını görmek için sabırsızlanıyorum :)

30.063

Diğer tarafta, ayakkabı mevzûsu var… Gelin babeti süsleyeceğimi söylemiştim size geçenlerde… Lâkin öyle bir babet buldum ki dantelden; bundan güzel gelin ayakkabısı olamaz deyip saldırdım resmen :) Hatta geline alsam sadece, yine iyi; kendim de eksik kalmadım :))

Nereden aldığımı soranlar olmuştu ama öyle bilindik bir mağaza – marka değil. Ara sokaklardan birinde bulduğum fiyatı makûl bir ayakkabı diyeyim size. Şans eseri, denk geldi :)

Dantel babetin hemen yanında boy gösteren ayakkabı ise tarafımdan süslenecek :) Nasıl kokoş bir hâle getirebilirim plânları içerisindeyim şu aralar…

30.064

Ve kuşlar… Benim aşık kuşlarım :)

30.065

Onları geçen sene sevgili Yasemin‘ de gördüğümde kafama koymuştum ördürmeyi, sadece bir amaca hizmet etmesini istiyordum ve bunun için pusuda bekliyordum :) Zira, ben biraz okşayıp birkaç poz fotoğrafını çekip salıverecektim onları :)

30.066

Bu düğün de ekmeğime yağ sürdü resmen :) Yasemin sağolsun, hemen siparişimi hazırladı ve herşey o kadar yolunda gitti; ki PTT Denizli’ den İstanbul’ a kargoyu bir günde getirdi – hâlâ nasıl olduğunu anlayamadım :))) Kargom yola çıktığında “Onlar kuş gibi uçar, gelir” demiştim, sahiden de öyle oldu *-*

30.067

Bu cici kuşları önce nikah şekerlerinin sepetinde kullanmayı düşünmüştüm ama sonra o kalabalıkta başlarına birşey gelir endişesi ile vazgeçtim :)

30.068

Bohçaları içlerine yerleştirmek için beyaz hasır sepetler almıştım, tülle sarıp kuşları iliştirmeyi düşünüyorum üzerlerine, eğer son dakika vazgeçmezsem ya da aklıma daha parlak bir fikir gelmezse…

30.069

Yalnız söz konusu kuşlar olunca o kadar çok fotoğrafını çekmişim; ki onları şekilden şekile sokarken resmen kendimden geçmişim :)) Adeta evcilik oynadık beraber anlayacağınız *-*

Yasemin’ in de dediği gibi “Kumrular gibi olur beraberlikleri inşallah”…

30.0610

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 yorumlar

  1. Bayıldım bayıldım o minik kuşlara, baykuşlar da çok şirin. Sürersin:)

  2. Demet

    Suzy; Kuşlar çok cici, evettt :) Baykuşlarım daha süslenecekler, o yüzden tam olarak göstermiyorum henüz yüzlerini :))

  3. Bir kere kafaya koymuşsun, olaya girmişsin, ellerin yara da olsa, buhranlarda geçirsen bilirim yapabildiğinin en alasını yapacaksın, herkeslerde hayran kalacak baykuşlarına:) Azmin sonu selamet (Böyle miydi bu laf, hep yanlış söylerim atasözlerini).

    Bu arada kuşlara da bayıldım, her fotoğrafta ayrı sevimliler:)

  4. Demet

    cafenoHut; :)) Sen anlıyorsun benim halimden *-* Evet, şu an bu satırları 170 tane kesilecek daire kalmasının mutluluğu (!) ile yazıyorum :)))

  5. Böyle bir görümcesi olduğu için sizin gelin çok şanslı benimde 15 gün sonra kardeşim evlenecek ama biz el üstünde el oturuyoruz:((

  6. o minicik kuşlardan bende istiyorum.gelsin benim sepetimi de süslesinler amaa:)

  7. Gelin hanım çok şanslı,böylesi hamarat bir görümcesi olduğu için.Çok şirin olacakları kesin.Kuşlar ne güzel poz vermişler öyle sana.Bu güzel kumru kuşlar gibi bir ömür sürsün birliktelikleri inşallah,kocaman sevgiler canım…

  8. muhteşem olmuşşş bayıldım gerçekten şanslı bir kardeşin var :D ellerine sağlık canım

  9. kuşlar da baykuşlar da çok şeker, bayıldım! zahmetli olmuş ama çok güzller, ellerine sağlık canım :))

  10. ya sen harikasın bana sana ne diyim!!
    bi kumaş aldım kaç haftadır sürünüyor :))

    kuşların pek sevimli. dantel babet ise harika! bulsam bende alırım ;)

  11. o kadar güzel olmuş ki her şey bayıldım…babetler kuşlar kısaca hepsi göz alıcı,ha gayret çok çook az kalmış demet :))

  12. hayatmelodisi

    inşallah inşallah..harikasın demetcim kardeşin olaasım geldi :)

  13. Merhaba,
    yeni keşfettim sitenizi.. çok yaratıcı fikirler var çok hoşuma gitti doğrusu. gelin babetlerini görünce yazamadan edemedim. bende geçen akim ayında evlendim ve aldığım dantel babetlerimi incilerle süslemiştik. çok da güzel olmuştu. isterseniz fotoğrafını da gönderebilirim. :) bu ekim ayında da kızımızı kucağımıza alıcaz inşallah. onun için bende kapı süsleri ve bebek şekerleri fikirleri arıyorum :) keçeyle bişeyler yapmayı çok seviyorum. bikaç bişey var kafamda .. bakalım neler çıkıcak :)

  14. Demet

    tosbagalarr; Üzülme sen, kendine durup durup iş çıkaran benim :)))

  15. Demet

    Nesli; Seni Yasemin’ e yönlendiriyorum o zaman :))

  16. Demet

    Aktuelmoda; Çok teşekkürler canım güzel sözlerin için :)

  17. Demet

    nesrin; Teşekkürler canım, aslında kardeşim erkek olduğundan, kız tarafı daha şanslı oluyor şu şartlar altında, zira erkek koleksiyonumuz mevcut değil ve kardeşim bu durumdan çok mutsuz :))))

  18. Demet

    Antigone; Teşekkürler canım, kesme işleri bitti neyse ki. Bir parmağım iptal oldu ama değdi diye düşünüyorum :) Şimdi parçaları birleştirme kısmındayım, daha işim var ama bundan sonrası daha hızlı ilerler sanırım :))

  19. Demet

    Syhn; Sen de harikasın, biliyorum :) Dantel babetin fiyatı da uygun aslında, Avrupa Yakası’ na geliyorsan tarif ederim nerden aldığımı ;)

  20. Demet

    Nazmiye; Çok teşekkür ederimm :) Az kaldı, evet, bitti-bitecek :)

  21. Demet

    şebnem; Çok teşekkür ederim :) Dantel ve inci gerçekten çok şık duruyor beraber kullanıldıklarında… Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi… Benim blogumda bebek kıyafetleri, süslemelerle ilgili yazılarım da vardı geçmişten; Ben Yaptım başlığı altında karşınıza çıkması muhtemeldir, belki fikir verir ;)

  22. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    bayıldım,cok farklı ve şık görünüyorlar…nişanlanıyorum ve benim de ihtiyacım var bunlara…beni de yasemine yönlendirsen ya demet lütfeeeeeeen:)

  23. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    bayıldım ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel iyi ki keşfetmişim seni:)
    demetcim,yalnız nişanlanıyorum ve benim de bu güzel kuşlara ihtiyacım var,beni de yönlendirir misin rica etsem yasemin’e lütfeeeen:))

  24. Demet

    esra; Tabii ki :) Bak sitesi bu: http://www.yaseminkale.com/ Çok şeker bir arkadaştır, hemen yardımcı olur ;) İstersen mail adresini de iletirim kendisine, sana döner…