Dijital Dergiler

Aslında ben dijital dergi olayını pek sevmem – gerçi sadece dergi değil, kitap, gazete, vs. Bir şey okuyorsam kağıttan olmalı, telefon ya da tablet ortamında değil; ben bacaklarımı şöyle uzatıp keyifli keyifli sayfalarını çevirebilmeliyim, gerektiğinde yarı uyanık, yarı uykulu hallerde bakarak hayallere dalabilmeliyim :) Telefon ya da bilgisayar ortamındaki dergiler beni bu anlamda çok da tatmin etmedi nedense, bir şeyler eksik kaldı onlarda.

Ekran Resmi 2014-08-16 19.25.48

– Prima Makes 2. sayıdan alıntıdır.

Yine de son zamanlarda dijital dergi almaktan da alıkoyamadı beni, hoş… Yurtdışından sipariş verdiğim dergileri beklemenin sabırsızlığı, ha ulaştı, ha ulaşmadı derken kendi kendime yaşattığım stres, her zaman Remzi Kitabevi’ nde ya da D’ Aktüel’ de istediğim sayıları bulamamam, hem de dijital olanların fiyatlarının çok daha uygun olması – evet, evet, sanırım bu en geçerli sebebimdi – gibi kendi kendime sıraladığım sebeplerle zaman içerisinde kendimi tam bir dijital dergi tutkunu olarak buldum.
Evet, hala yazılı bir dergi gibi tatmin etmiyorlar beni, orası doğru ve benim fiyatları daha uygun diye bir tane alacağım yazılı derginin yerine üç tane dijital dergi aldığım, sonra onları toplayıp toplayıp sayfalarının çıktılarını aldığım da doğru ama fazla güzel fikirden zarar gelmez, değil mi? :))
Ne olacak benim bu ucuzu görünce beş çeşit alma hallerim ?!! :))

Ekran Resmi 2014-08-16 19.20.11

– Cross Stitcher Haziran, 2014 sayısından alıntıdır.

Dijital dergileri nereden aldığım en çok sorulan sorulardan biriydi. Tamamen tesadüfen reklamını gördüğüm ve tipik meraklı haller içerisinde kurcalayarak önce telefonuma uygulamasını indirdiğim, sonra da bilgisayar ortamından da didiklemeye başladığım ” Zinio ” sayesinde hepsi :) Dergilerin ücretsiz olduğu yanılgısına düşülüyor yalnız, ne yazık ki değil. Sisteme üye olursanız daha net anlayacağınızı düşünüyorum.

Ekran Resmi 2014-08-16 19.26.29

– Prima Makes 2. sayıdan alıntıdır.

Zinio sayesinde takip ettiğiniz pek çok yazılı yabancı derginin dijital versiyonlarına ulaşabilir,
dilerseniz abone de olabilirsiniz. Ben Cross Stitcher, Prima Makes gibi sevdiğim dergilerin özellikle yeni sayılarını buradan takip ediyorum.

Ekran Resmi 2014-08-16 19.33.09

– 100 Decorating Ideas Under $100 İlkbahar-Yaz, 2013 sayısından alıntıdır.

Dergilerin tamamını dijital olarak arkadaşlarımla paylaşmak mümkün olmasa da aldığım dergilerden birkaç güzel fikri de bahaneyle buraya da eklemek istedim. Bilgisayarların ekran kopyalama özellikleri sağolsun :) Görsellerin alt kısımlarına da kaynaklarını belirttim, dileyenler Zinio üzerinden dergileri temin edip daha fazla detaya ulaşabilirler ;)

İlhamınız bol, keyifleriniz tavanda bir hafta sonu olsun ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 yorumlar

  1. ben de elleye elleye kucağıma alıp koltukta kaykıla kaykıla çok severim dergi okumayı..ama brikaç yıldır dergi alamıyorum..eşden dostan eski yeni alıp bakınmaya çalışıyorum.. çok hoşuma gidiyor dergiler.. saatlerce dergi baksam sıkılmam..özellikle dekorasyon, kadın dergileri..

  2. Demet

    love and smile; Ben de yazılı baskı olarak dergi almıyorum ne zamandır… Artık dijitallere de ara vermeliyim, eskileri okuyayım bir süre :)

  3. Merhaba,
    Ben de crossstitcher dergisi dahil birkac dergiyi dijital olarak takip ediyorum. Prima makes’i daha önce kesfetmemistim, onu da inceleyecegim. Takip ettigim bir diger dergi olan mollie makes’i ise tavsiye ederim. :)
    Ayrica sanirim su an pocketmags araciligi ile crafts beautiful, sew gibi dijital dergilerde cok guzel bir indirim var. Gecen sene bu indirimden yararlanmistim ve sayilarin tanesi 1£’a gelmisti. Yine indirim görünce fazla fazla alabilme sendromlari… :)
    Bu dergilerin basılı hallerini nereden siparis veriyorsunuz acaba? Ve yurtdisindan getirtirken sorun olmuyor mu? Zira gecen gün Ankara’da gördügüm crossstitcher dergisinin fiyati dudagimi ucuklatti!
    Hepimize bol dergili ve ilhamlı günler diliyorum. :)
    Sevgiler…

  4. Demet

    @Magicka; Hemen dönemedim yorumunuza, kusura bakmayın lütfen. Mollie Makes de alıyorum arada :) Pocketmags’ i bilmiyordum, onu da inceleyeyim. Teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgi için.

    Dergileri basılı olarak almak isterseniz;

    http://www.myfavouritemagazines.co.uk/
    http://www.newsstand.co.uk

    Bu iki site işinizi fazlasıyla görür ;)

    Yurtdışından getirtirken herhangi bir sorun yaşamadım. Yalnız tek uyarabileceğim nokta, dergiler takip numarasız geldiği için, size ulaşacağınızdan emin olduğunuz bir adres verin. Zira postacı kapıya bırakıp gidiyor :)