Baykuş Çarpı İşi

IMG_7585

Remzi Kitabevi’ nin özellikle İzmir’li yıllarımda kapladığı yer çok büyük… O zamanlar İstanbul’ un Beşiktaş’ ındaki Kabalcı’ yı bilmezdim tabii :) Varsa yoksa Konak Pier’ in içindeki Remzi’ ydi benim sıklıkla uğrak yerim… Ne çok gider, didiklerdim ordaki hobi kitaplarını, kartları, defterleri, ajandaları… O zamanlar yabancı dergilere pek pas vermezdim gerçi. Şimdiki aklım olsa arşivi bir on sene öncesinden yapardım da olsun, bu da çok geç sayılmaz :))

Satış

Ne diyordum… İşte bir çarpı işi dergisi keşfettim geçen gitmemde. İtalyan işi sanırsam :) Derginin adı: “Appassionate Di Punto Croce”. Dilini anladığımı söyleyemem ama içindeki şablonlar bir harika. Dergi fiyatları da biraz pahalı haliyle, yurtdışından geldikleri için… 40 TL’ ye kadar çıkanını gördüm, dudağım uçukladı resmen :)) Ama ne yalan söyleyeyim; kendi dilimizde yayın yapan hobi dergileri beni pek tatmin etmezken ve artık birbirinin tekrarı, ısıtıp ısıtıp önüme aynı şeylerin sunulduğu hissiyatı tüm benliğimi sarmışken pahalı –mahalı bu yabancı dergiler beni baya baya ihya etti :)) Hiç değilse içi dolu dolu sayfalar diyorum ve verdiğim parayı da sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum. Keşke daha çok yabancı dergiye ulaşabilme imkanımız olsa diyerekten yakında internet üzerinde geniş çaplı bir araştırma yapıp mümkünse dilini anladığım İngilizce, olmadı İtalyanca, İspanyolca bakacağız artık; yabancı hobi dergileri keşfine çıkacağımın sinyalini vereyim şimdiden :)

Satış2

Çarpı işine sardığımdan beri aklımda olan çalışmalardan biriydi baykuş işlemek… Her ne kadar keçe ile baykuş yapmaktan bir dönem fenalıklar geçirsem de, etamin üzerine işleyeceğim orta halli, sevimli bir baykuşa pekâlâ yeşil ışık yakabilirdim :)

IMG_7505

Bu tombik görünümlü baykuşu da bu derginin son sayısında gördüm. Dergi sayfasından bir fotoğraf çekmiştim; görebilirsiniz –örnek işleme perde üzerine geçilmiş… Benim o kadar fazla baykuşu yapabilmek için vaktim pek olmadığından, bir tane ile yetinip bir adet çerçeve içine sığdırdım kendisini… Yalnız o kadar sempatik birşey çıkınca ortaya; en kısa zamanda birkaç tane daha baykuş yapıp işlemeyi büyükçe bir yastığın üzerine geçirmeye heveslendim – baykuşlu yastık hasretiyle yananlar takipte kalsın :) Ya da isteyen varsa bana mesaj atsın *.* Şimdilik baykuşumuz çerçeve içerisinde ve dükkanda boy gösterdi bile. Fiyatı nedir, çerçevesinin boyutu nedir, vs. diye merak eden varsa sizi buradan alayım :)

Satış3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 yorumlar

  1. yine çok iyi iş çıkarmışsın canım, ellerine sağlık. dediğin gibi bizdeki hobi dergileri hep internetten kes-yapıştır fotolarla dolu ve hep aynı şeyler. ben de ara ara Amazon’dan bakıyorum hobi kitaplarına, dergilerine. ama şimdilik dikiş dışında birşeye emek verip öğrenecek zamanım yok maalesef. biraz zaman yaratabilsem photoshop eğitimi alacağım hemen!

  2. Demet

    Antigone; Vakit az dediğin gibi… Photoshop için internetteki videolar işini görür gibime geliyor canım. Onları bir kurcala bakmadıysan ;)

  3. Dergiler konusunda ben de benzer seyler dusunuyorum. Yerli dergilerden igne iplik dergisinin gecen sene gordugum birkac sayisinda orijinal fikirler vardi ve hosuma gitmisti. Yabanci dergi olarak crafts beatiful diye bir derginin sitesini bulmustum. Derginin youtubeda yapim asamali videolari da oluyor. Ayrica sitede baska dergilere baglantilar da var. Maalesef sitede gezdikce buradaki kaynak eksikliginden dolayi insanin ici burkuluyor. Ayrica Ankarada oturanlar zaten biliyordur ama sik dugmede de yerli/yabanci guzel dergiler/kitaplar bulunuyor.

  4. Demet

    Magicka; Ankara’ da oturmuyorum ama Şık Düğme’ yi ben de çok kez duydum :) Paylaşımın için teşekkür ederim ;)