Dantelli Şort

IMG_4628

Geçtiğimiz yıl Kadıköy Pazarı’ ndan renk renk danteller almıştım. O hevesle bizim gelinin bir kot şortunu da süsleyeyim diye el koymuştum. O zaman hem vakitsizlikten hem de dantelin tam renk tonunda ipi bulamamaktan bir türlü süslemeye başlayamamıştım. Gel zaman, git zaman, ben istediğim iple bir tuhafiyede karşılaşınca mevsimlerden kıştı :))

IMG_4647

Hazır şimdi vakit bulunca bu yaz da geçmeden şortun süsleme işlemini tamamlayayım da bari bu yaz giysin dedim :) O zaman aklıma hayalet ip kullanmak gelseydi bu kadar çok uzamazdı gerçi. Konuya tam odaklanamayınca çözüm yolları da tıkanıyor. Halbuki bir sene kadar köşede bekleyen şort bir günde yenilendi ve yazın gelmesini bekliyor şimdi dört gözle :)

Desktop4

Gelelim nasıl yaptığıma – aslında pek anlatılacak şeyi yok ama yine de hiç bilmeyenlere fikir vermek adına not olarak düşeyim; Elimdeki dantel parçasını gözüme hoş gelecek şekilde kesip iki simetrik parça elde ettim. Büyük bir dantel parçasını ikiye ayırıp şekli kendim oluşturduğum için o kısımda biraz uğraştım :) Parçaları eşitledikten sonra sökülecek gibi gördüğüm yerlerini çakmakla hafiften yakarak sağlamlaştırdım ve şortun iki bacağında yerlerini belirledim. Toplu iğne ile de sabitleyebilirsiniz. Ben önce kumaş yapıştırıcısı kullanarak dantelleri yapıştırdım. Hem ön hem arka tarafta dantel mevcut. Arka yüzün fotoğrafını çekmeyi atlamışım – aklım nerdeyse :)) Dantel uzun olduğu için dikerken kaydırabilirsiniz, o yüzden tercihim kumaş yapıştırıcısından yana, sabitleme işleminden sonra dikişi daha rahat yaparsınız. Yapıştırma işlemini yaptıktan sonra biraz kurusun diye bekledim, ardından hayalet iple dantelin kenarlarından elde diktim. Biraz daha kokoş olsun diye de minik inciler ekledim. Arka kısmına inci eklemedim, üzerine oturunca rahatsız edici olabilir diye :) İşte bu kadar… Yaz gelirken siz de eskiyen kot şortlarınıza ya da kot pantolonlarınızı kesip şorta çevirerek dantellerle, incilerle yenileyebilirsiniz ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 yorumlar

  1. Demet

    Antigone; Teşekkür ederim canım :) Fikir vermesine sevindim…

  2. Demet

    @BegümYetkin Teşekkür ederim Begüm Hanım :)

  3. ellerine yüregine sağlık keşke senin gibi ürünler elimizde cok olsa ben cok zorluk cekiyorum.senin adına sevindim .yüregine sağlık başarıların devamını dilerim