Şubat’ ın Karı Yağarken…

Sanırım 30 yıllık ömrü hayatımda gördüğüm, belki de görebileceğim en yoğun karlı günler bunlar :) Tadını çıkarabilmek pek mümkün olmasa da işten erken çıkmanın hatrına bir süre daha bu soğuk, sulu ve çamurlu günlere katlanabilirim sanırım :))

Öyle bir şey ki; Cuma günü hava koşulları sebebi ile 16.00 gibi mesaimiz bitmişti; Pazartesi yine 16.00, Salı 15.30, Çarşamba yani bugün de 14.30 ile mesaiyi sonlandırarak kar tatili rekoru kırdık :)) Hani memnunum bu durumdan memnun olmasına; ama alışacağım ve saat 18.00′ de işten çıktığımda bunalıma gireceğim diye çok korkuyorum :D

Şunu da çok net anladım ki; işten birkaç saat erken çıkabilmek harika birşey :) Göze az gibi gözükse de haftaiçi gün ışığında evin duvarlarının nasıl gözüktüğünü bilmek, sonra evde yemek yapıp, kendine ayırabileceğin ekstra zaman dilimlerinin varlığından haberdar olmak ilaç gibi geliyor bünyeye :)

Bir de şu bloglardaki “Google Friend Connect” eklentisinin önümüzdeki ay itibari ile kapatılacağını okumasaydım bugün, keyfime diyecek yoktu… Zaten izleyicilerin ara ara ortadan kaybolup orada bir hata ibaresi belirmesinden belliydi altından birşeyler çıkacağı… Yani, demem o ki; Google Amca’ mız 1 Mart itibari ile şu yandaki izleyiciler sekmesini kaldırıyormuş. Bunu neden yaptığını tam olarak anlayamadım ama kendileri bahar temizliği olarak nitelendirmiş.

Yabancı kaynaklı sitelerde okuduğum ve anladığım üzere, önce Blogger altyapısını kullanmayan, birkaç ay sonra da Blogger üzerindeki bloglarda da bu eklenti kullanıma kapatılacakmış. Birkaç blogda da 1 Mart itibari ile tamamen kapatılacağı yazılmış ama ne kadar doğru, bilmiyorum tabii…

Bu noktadan itibaren yıllardır bizi bu araçla takip edenler ve bizim takip ettiklerimizle aramızdaki bağ kopacak mı, yoksa başka bir çözüm mü geliştirecekler, bilinmez ama söylentilere göre buradaki amaç daha fazla Google Plus kullanan kitle yaratmakmış…

Ne kadar efektif olur, orası da tartışılır elbet… Ben şu an Google Plus üzerinde de bir hesap açmayı düşünmüyorum… Facebook zaten yetiyor da artıyor; sosyal medya manyağı olduk vallahi :)

Derken, ben ne anlatmaya gelmiştim buraya diye düşünürken; şu ponponlu yastığı gösterecektim size :) Görüntüsü çok hoşuma gitti, bir gün mutlaka bu yastıktan yapmalıyım *-* Hatta rengârenk ponponlarla da çok neşeli bir yastık olur – bizim evde renkli yastık hiç yoktu ya :))

mondopompompillow106_thumb

Bu aralar benim bir sürü kalp dikesim var gerçi… Şubat ayına girdik diye mi bilmem ama elimdeki lavantaları kullanıp kalpli, kokulu keseler dikmek istiyorum… Kendimi haftasonuna saklıyorum bunun için :) Odaya girip farklı birşeyle çıkar mıyım ama, onu da bilmiyorum :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 yorumlar

  1. yaa erken çıkmak hoş olsa gerek ama sağlık bakanımız bizlere layık görmüyor bunu :( senin adına sevindim ama :)) Ponponlu yastığa gelince ben de vuruldum ona, evde dikiş makinem var ama cesaret edip açıp öğrenemiyorum bi türlü, evde yastık dikmek şuan en çok istediğim şey ama becerebilir miyim bilmiyorum.. google amcanın yaptığına gelince de şimdi haberim oldu sayende, ve çok üzüldüm, izle butonu olmadan birbirimizi takip etmemiz çok zor, nasıl olacak bu iş bilmiyorum ama umarım bizi çok zorlamaz, haftasonu çıkacakları merakla bekliyorum :))

  2. Çıkarırsın tabiki deee orjinal hatunsun ne de olsa:)Yaa okuyunca üzüldüm şu google olayına zaten blogların kapanıp açılmasından sonra epey soğukluk girse de uzak kalmamaya çalıştım ama bu ara hiiiiiç içim almıyor :(Bloğuma girdiğim zaman blogroll ümdeki bloglara tıklayamıyorum ekranım sürekli yeniden başlıyor çare bulamadım tam başkasının boğuna geçiş için tıklayacakken sayfa yenilenip en başa dönüyor:/hevesim kaçtı açıkçası.Bir fikrin varsa bana söylersen sevinirim.Kendimi uzak tutmamak için çekiliş yaptım o kadar az katılım var ki 260 izleyicim var sadece 29 katılan normalde de yorum yazan hep sayılı kişi var insanın ister istemez morali bozuluyor.Senin geçmişe dönük kaçırdığım bir sürü postunu okuyup deşarj olmaya geldim tatlım.Kocaman muah:)

  3. Canım merhaba!Ne zamandır yazılarına yorum yazacağım,yazamıyorum çünkü işyerimden bakıyorum,orada da fotoğraflar açılmıyor.Evde de internet bağlantısında sorun var,yenileniyor.
    İstanbul’a epey kar yağdı ya,ben de tvden takip ettim! İyi olmuş erken çıkmanız:)Biz de Ankara’da yoğun kar yağdığında geçen hafta erken çıktık,iyi oldu, oğluma kavuştum erkenden.
    Bloglardaki Friend Connect kaldırılacak mı? Ya o zaman ne yapacağız?Nereden göreceğiz takipçilerimizi? Devamlı birşeyleri değiştiriyorlar ya,ne sıkıcı!
    Bu arada gönderdiğin o çok sirin kitap ayraçlarını dağıta dağıta bitirdim:) Çok teşekkür ederim tekrar canım,ellerine sağlık!

  4. Demet

    Dilekce..; Benim de dikiş makinem bir süre boş boş durdu köşede, sonra bir cesaret açtım kapağını, önce zorlasa da şimdi alıştım sayılır – kapağını artık kapatmıyorum bile :) Bence sen de bir an önce başla… Yastık dikmek çok basit ve zevkli ;) Google olayını ise takip ediyorum, bakalım neler olacak…

  5. Demet

    Sihirli Kokosh; Yazdıklarını okuyunca ilk aklıma gelen, ya bilgisayarında virüs olduğu ya da açtığın sayfalardan birinde bilgisayarını zorlayan uygulamaların varlığı oldu… Bir bilgisayar tamircisine filan mı göstersen? Diğer taraftan, moralini bozma derim yaptığın çekilişe katılım azlığına… Görmeyen – duymayan oluyor, insanların yazacak vakti olmuyor filan… Bazen bizler enerjimizi buraya harcadığımızda herkesi de burada bizimle sayıyoruz ve beklediğimizi bulamayınca üzülüyoruz… O yüzden büyütme gözünde, hevesini kaybetme ;)

  6. Demet

    Canan; Sen yazamasan da ben varlığını hissediyorum canım ;) Artık daha yoğunsun, çocuk-iş derken günler sana yetmiyordur… Karın çok yağmasının avantajı işten erken çıkmak sanırım – neyse ki o şanslı grupta idim. Ben şu anda blogları Google Reader ile okuyorum, sanırım o zaman da bu şekilde devam edecek gibi geliyor ama izleyicileri nereden göreceğiz, ya da görebilecek miyiz, hiçbir fikrim yok. Bakalım, netleşir bu ay içinde sanırım… Kitap ayraçlarının yenilerini yapmak aklımda bu arada, tarih belirtmeden ilk fırsatta diyorum sadece *-* Öpüyorum kocaman seni.

Gezinme