Wok Mevzusu

Wok tava 14 TL…

Hmmm, ucuzmuş dedim. Zaten çok da kullanabileceğim bir mutfak eşyası değil ama bu fiyata evimde bulunması da hiç fena fikir değil :)

Mağazanın önünden bir tava kaptım, içeri girdim. Tam kartımı uzatacağım. Bayan sadece nakit ödeme kabul ettiklerini söylüyor. Şans ya, üzerimde de nakit yok. O zaman başka bir gün alayım bari diyerek tam tavayı yerine bırakmaya yöneliyorum ki mağazadaki satıcı bayan peşimden sesleniyor:

“Bugün kampanyanın son günü!!” O kadar agresif şekilde atlıyor ki o tavayı o dakika almam için, direkt antipati uyandırıyor bende.

“O zaman sağlık olsun” deyip çıkıyorum mağazadan ve ben biliyorum ki o gün kampanyanın son günü filan değil.

Dün yine aynı mağazanın önünden geçiyorum ve görüyorum ki o tavalar hala orada. Ben satın almaya niyetlendiğim günün üzerinden neredeyse bir hafta geçmiş. Üzerimde nakit para var bu kez, ama alır mıyım? Almam!

İçeri girip satıcı kadını bulup “Hani o gün kampanyanın son günü idi!” diye bir esip gürleyesim var.

Yapar mıyım? Yapmam. İçeri girmem ki bir daha; ne o tavayı almak için de ne de başka bir ürün için…

Satıcı bayan daha müşteri sadakati nedir, ne değildir, anlayamamış. Eşsiz bir ürün satıyormuş gibi bir de, kampanyanın son günü diye yalanını da nasıl kendinden emin söylüyor. Biz de enayiyiz ya!

Hem ben o gün yesem senin yalanını ve nakit versem de alsam o tavayı, ne olacaktı ki; ertesi gün kampanyanın sona ermediğini yine görmeyecek miydim… Ve o zaman da güvenim sarsılmayacak mıydı…

Gerçi hoş, ne kadar umrunda bunlar, onu da bilmiyorum. Eğer küçük hesaplar peşinde koşmayıp daha uzun vadeli düşünebilseydin zaten; bir “wok” için böyle “wak” lamazdın… :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 yorumlar

  1. Sevgi Tuncer Dalgıç

    tatlım ya sen sadece basit bi tavacıdan söz ediosun şimdi ismini vermek istemediğim çoooook büyük bir firmanın tatil köyü devremülkleri de böyle satılıyor ve bizzat satış ekibinin içindeydim bir zamanlar ama insanları kandırdıklarını anlayınca bastım istifamı,dürüst esnaf dürüst pazarlama diye bir şey yok artık dünyada olması için herkesin empati yapmayı öğrenmesi lazım:)

  2. vay uyanıklar vayyyy!enayi sanıyorlar müşterileri..ama en iyisini yapmışsın Demet'cim ohhhh olsun:)

  3. Böyle yaparak sadece müşteri kaybetmiş oluyorlar. Ama farkında değiller sanırım. Bizim burda da bir mağaza var kısa süreliğine indirim diye yazmışlar, 1 yılı geçti kısa süre bitmedi :)

  4. yaseminkale

    ağzım kulaklarımda gülüyorum son cümleye…

  5. Adını Sen Koy

    Hep kampanya'nın son günü olur ya da alacağınız ürün için 1 saate elimizde kalmaz diye telaş yaptırırlar :(

  6. Cheerful Demet

    tosbagalar – Hak etti :)

    Sevgi Tuncer Dalgıç – Hadi yaa… Aynen katılıyorum sana; dürüst, güvenilir esnaf bulmak artık imkansız…

    Filiz – Evet, ohh olsunnn :))

    Hande – Sanırım farkında değiller diyeceğim ama bu kadar da olmaz ki :) O mağazalardan çok var, evet; o indirim bitemiyor bir türlü :)) Bir de ne alırsan 5 TL, 10 TL yazarlar vitrine; içeride o fiyata birşey bulabilene aşk olsun :))

    yaseminkale – :))))

    Adını Sen Koy – Evet yaa, guya satış tekniği…

  7. Swotpisces

    sinir oluyorum ben de böyle durumlara, herkse saf, bir kendileri akıllı, en iyiisni zaten yapmışsınız.

  8. Cheerful Demet

    Swotpisces – Evet, çok sinir bir durum… Bu şekilde de bir yere gelemeyecekler hiçbir zaman…

  9. Billur Özkılıç

    yengeciiim =) bir wok için bu kadar strese ne gerek var =)burada wok tavanın adresi var =) ben çeyizime bir sürü wok tava almışım =) paylaşalım =) üzülme wok tavam yok diye =) gerçi üzüleceğini sanmıyorum ama olsun =)

    ben paylaşmayı severim biliyorsun =)

  10. Cheerful Demet

    Billur Özkılıç – Bilmem mii :) Çok sağol canım, düşünmen yeter *_*

  11. sevgili demet eminim dahada bitmez bu tavalar stoklarla sınırlıda değildir.nasrettin hocanın kazanı misali habire doğurur:)) eee senin gibi bilinçli tüketicide almaz tabiki:)
    bu arada bende tantitoni den 14 tl ye almıştım 2 ay oldu ama hiç güzel değil beyazladı hep içi:((
    aynı markaysa diye sölüyorum zaten değmezmiş dersin en azından;)

  12. Cheerful Demet

    Meyra – Paylaşımın için teşekkür ederim canım :) Çok haklısın, o tavalar stoklarla sınırlı değil ve senin dediğin gibi ucuz etin yahnisi olacaktı çok yüksek olasılık… Almadığım için pişman değilim :)

Gezinme