Tanıştırayım: Yeni Yol Arkadaşım; Samsung GALAXY Tab

galaxy tab (1)

Yıllardır Samsung telefon kullanıyorum; öyle çok fazla telefon değişimine gitmem aslında – ne kadar üst model piyasaya sürülürse sürülsün, telefonumun pil ömrü beni çileden çıkarmadan yerine yenisini koymayı pek düşünmem. Alışkanlık meselesi :)

Daimi olarak teknolojik gelişmeleri takip ederim ama uzaktan seyirci modundayımdır :) Pardon, yanlış bir ifade kullandım galiba: Daimi olarak teknolojik gelişmeleri takip ederdim ama uzaktan seyirci modundaydım :)

Son cep telefonumu iki sene önce almıştım; Samsung Corby. Kullanımı konusunda sıkıntı yaşadığımı söyleyemeyeceğim, gayet de memnundum kendisinden; internette her sayfayı açamasam da ihtiyacım olan şeylerin çoğunu karşılayabildiğim için benim için işe yarar telefon kategorisindeydi.

Ancak, son zamanlarda çıkan Android işletim sistemli cep telefonları beni dürtmeye başladı ve araştırdıkça, o telefonlarla neler yapabildiklerimi gördükçe kendi telefonumdan soğumaya başladım ne yalan söyleyeyim :) Aklıma almayı koyduğum telefon yine Samsung marka Galaxy S idi. Fiyatının düşmesini beklersem belki seneye S II alabilirdim. Telefoncuları, elektronik marketleri ve sanal mağazaları dolaşırken Galaxy S yanında Gio, Ace, Wave gibi fiyat olarak daha ucuz alternatifler arasında kaldığım da oldu. Gerçi Wave olan telefonları sadece ekran boyutundan dolayı değerlendirmeye almıştım; çünkü onun işletim sistemi Android değildi.

Benim yeni telefonum Android olmalıydı; nedenini bilmiyorum :) Ona karşı öyle sıcak hissediyordum ki kendimi; belki teknolojik haberlerde hakkında okuduğum olumlu şeyler, belki adını önce Samsung markası ile duymam, belki de tamamen duygusal :)

Çevremden “Galaxy S alacaksan, onun yerine Iphone almalısın” diye gelen önerileri de dikkate alamadım; çünkü bu Canon-Nikon kavgası gibi birşey bence. Neden Canon marka fotoğraf makinesini tercih ettiğimi söyleyemem, ama bana Nikon aldıramazdınız. O yüzden, neden Iphone almak istemediğimi de açıklayamam :)) Bana kendisini sevdiremedi; şansına küssün *-* Yalnız bu lafların üzerine bir gün gidip de Iphone alırsam; tükürdüğümü yalamış gibi olacağım, haha :D

galaxy tab (2)

Ne diyorduk… Araştıra araştıra bir hâl oldum açıkçası; her gün yeni bir Samsung modelini alacağımı söylüyor, evde bik bik ötüyordum :)) Önce internetten telefon beğenip gittiğim telefoncularda orjinalini elime aldığımda beğenmeyip tekrar araştırmaya başlıyordum. Hatta en sonunda Samsung Galaxy Ace alacağımı söyledim. Bakın, bu sonuncusu idi :) Evin civarında dolaşmadığım telefoncu kalmadı; hiçbirinde Ace model yok, hatta telaffuzu itibari “eys” kelimesini sürekli “es” olarak anlayıp bana Samsung Galaxy S ve SII gösterdiler :) Aslında onu istediğimi biliyorlar ya *-* Ben şu an fiyatı çok pahalı diye alamayacağım ya; acıtsınlar canımı :)) O kadar Galaxy S telefona dokununca son telefoncuda Ace modeli de görüp haliyle beğenmeyip çıktım. Eh, olacağa bakın siz :)

galaxy tab (3)

Telefon konusunu bir sene boyunca kapatma kararı aldım ve kendime “Git, hemen Corby’ nden özür dile, ona sarıl” diye emir verdim :) Aynı günün akşamı yalnız yine kendimi internette Samsung marka telefonları araştırırken buldum :D Sadece bakıyordum ama bu kez, almayacaktım. Tabii, tabii; öyleydi :)

Akıllı telefonları araştırırken kendimi nasıl tablet pc modellerine bakarken buldum ve nasıl Samsung Galaxy tablet pc’ ye aşık olup sabahın köründe kalkıp kendimi Teknosa’ ya attığımı bilmiyorum. İzlediğim birkaç tablet videosu ve şu anki kampanya fiyatı beni cebzetmeye yetti de arttı bile.

galaxy tab (4)

Teknosa’ da kurcalayabileceğim bir tablet buldum ve ona dokunduğum an bu kez yanılmadığımı anladım. O ekran, o içerik beni bir kez daha aşık etti kendine. İndirilebilir uygulamalar, e-kitap okuyabilme, video izleyebilme gibi pek çok özelliği içinde barındırması benim için muazzam detaylardı. Yalnız ufak bir sorunumuz vardı; benim internette 580 TL civarında gördüğüm tablet, aynı zamanda telefon olarak kullanılamıyordu ama ben Vodafone SIM kartımı takıp WIFI ile internete bağlanamadığım zamanlar cepten nete girmek istiyordum. Tabii, çözümü vardı; 989 TL (küsürat yanlış olabilir) verirsen, seninle dolaşabilecek hem telefonun hem de bilgisayarın olabilirdi :)

“Kalsın” diyerek çıktım Teknosa’ dan ama o kadar moralim bozuldu ki anlatamam. Ne kadar da heveslenmiştim oysa… İnternette de hiçbir yerde bu tabletler ikiye ayrılır, SIM kartlı olanlar ve olmayanlar diye birşey yazmıyordu. Yazıyorsa da ben görmedim :)

Almaktan vazgeçtim. “Bir gün belki” dedim. Sevmiştim onu çok, aradığım şey o idi sanırım, ben aslında telefon değil de rahatlıkla internete girebileceğim bir şey arıyordum kendime…

galaxy tab (5)

Akşam eşimle çıktık, dışarıda yemek yiyeceğiz. Konumuz, benim tablet pc’ ye vurulmam. Eşime “Gel, bak sana da o tableti göstereyim” dedim, Teknosa’ ya bu kez beraber girdik ve çıktık – elimde tabletle :)

galaxy tab (6)

Yok, aslında yine almazdım ama beni iyi tanıyan eşim benim ağzımdan aylarca “Şimdi bir Galaxy tabletim olsaydı…” diye cümleler duyacağına fiyatına rağmen alıp kurtulmamız taraftarı oldu :)

İyi mi ettim? Fiyatını bir kenara bırakırsak (şu an Gold Bilgisayar’ da çok daha ucuza satılıyor, belki de ben ucundan kazık yedim, gerçi internette en uygun fiyat Teknosa’ da gösteriliyordu ama neyse);

Kullanım açısından internete girmek çok rahat, hele Android tabanlı uygulamalar indirerek resmen elinizdeki telefon-bilgisayar karışımı aletin kalitesini yükseltiyorsunuz. Ben bilgisayarda oyun oynamadığım için ücretsiz indirilebilen oyunlar her ne kadar ilgimi çekmese de eşimi çok sevindirdi :) Ben bulduğum ve indirdiğim WordPress, Twitter, Facebook uygulamaları ile şu an mutluyum *-*

galaxy tab (7)

Fotoğrafçılıkla ilgili aradığım birkaç tane de uygulama var ama Android Market’ e ulaşamadım bir türlü. Android, Google’ ın mobil işletim sistemi ve benim okuduklarımdan, duyduklarımdan anladığım kadarı ile Türkiye’ de henüz tam olarak Android Market kullanımı mevcut değil. Kullananlar ve marketten uygulama indirebilenler varsa aranızda; şanslı gruptasınız :) İndirebildiklerim, şu an Türkiye’ de desteklenen içeriklerle sınırlı. Samsung’ un müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumuzda da bunun genel bir problem olduğunu, iki aya kadar düzeltileceğini söylediler ama yine de aldığım bilgiye çok güvenmedim.

galaxy tab (8)

Bu arada, elimdeki tabletin modelini söylemedim, değil mi? Samsung Galaxy PT-1000. 7 inch’ lik ekranı ile sayesinde tüm telefonları bit gibi görmeye başladım :))

galaxy tab (9)

Alalı bir hafta oluyor ve öğrenmem gereken çok özelliği olduğundan eminim. Meselâ, “Türkçe klavyesi yok, ben ş harfini nasıl kullanacağım” diye kara kara düşünürken s harfinin üzerine uzun basmam gerektiğini öğrendim :)

Hele sevdiğim/takip ettiğim blogları yer imlerine ekleyerek ulaşabilmekse büyük kolaylık :) Bakınız iki üst fotoğraf; dersime çalışmaya başladım *-* Ama daha ekleyeceğim çok blog var…

Kendi adıma tek sıkıntı, telefon kısmı için diyebilirim. O devasa ekranı kulağınıza götürüp konuşamayacağınıza göre; bir kulaklık ihtiyacınız oluyor. Kutunun içinden aksesuar olarak kulaklığı çıktı ama ben bluetooth kulaklık aldım bir tane – eşimin tavsiyesi ile, daha rahat olur konuşmak diye. Ona alışmaya çalışıyorum şu an :)

galaxy tab

Genel hatları ile beni memnun etmeyen bir özelliğinden bahsedemeyeceğim, zaten kullanmaya başladığım an söylediğim “Vay beee, teknolojiye bak; daha üniversitedeyken Nokia 3310’ larda yılan oynamaktı bizim için en büyük zevk” dedim :) Bakalım, yıllar sonra daha neler çıkacak, bize görebilecek miyiz o günleri… Yıllar sonra bu satırları okuyan yeni nesil de “Vayy beee, eskiden böyle kullanılan telefonlar mı varmış?!” diyecek mi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 yorumlar

  1. hayatmelodisi

    bu yol arkadaşını pek beğendim..eşimde alalım alalım diyor ama kendine..şimdi bu yazıyı okuyunca bende isteyeceğim kesin :) güzel günlerde kullan canım çok mutlu oldum senin adına..yalnız teknosa konusunda haklısın genelde piyasadaki en pahalı fiyatlar onda..bu şekilde almak istediğini bilseydim sorardım eşime kendisi tam bir teknoloji delisi olarak harika araştırma yapıyor..en iyi ürünü en ucuza alma gibi bi yeteneği var..sanırım bilgi işlemci olmanın getirdiği bişi :) ama neyse almışsın,mutlusun ya olsun..

  2. Demet

    hayat melodisi; Sağlık olsun :) Sorun çıkarmasın da dert değil :)) Bundan sonrakilerde artık sana da sorarım o zaman; aklımda olacaksın :) Güzel dileklerin için ayrıca teşekkür ederim Gülin’ ciğim; mutlaka iste sen de; seveceğinden eminim ;)

  3. Demet

    hayatmelodisi; İşe yarar umarım canım ;) Ne zaman toplantı bu arada ve nerede? Henüz duyurusunu görmedim, uygun olursam katılmak isterim tabii…

  4. hayatmelodisi

    istiyorum istiyorum hatta şu anda imgeleme yapıp beyime mesaj gönderiyorum :) bu arada 6.blog yazarları toplantısı var katılacakmısın?gelirsen tanışmak güzel olur :)

  5. Güle güle kullan canım, darısı başımıza olsun diyelim. Hatta bu ay doğumgünüm var ilgilenenlere duyurayım bir:))

  6. Güle güle kullan tatlım,desene artık ,iş yerindeyken de mahrum kalmıycaz senin keyifli postlarından :) Sevgiler…

  7. Bundan önce kullandığım iki telefonda Samsung’du ben çok beğeniyorum. Blackberry almasam gene vazgeçmezdim. eşimdede galaxy s çok memnun,, bende indirdiği oyunlardan memnunum :) iyi günlerde kullan canım :)

  8. iyi günlerde kullan canım :)
    güzel, pek çok güzele benziyor.
    Bak şimdik ben ıphone aldım ama hala bi pasaport’a kayıt ettiremedim :(
    Annesinin gülü’nü gördüm, pek sevindim :)

  9. Çok güzel,çok iyi yapmışsın Demetcim!Ben de bu tabletlerden istiyorum ama iznimin bitmesini ve işe başlamayı bekleyeceğim mecburen.Ayrıca yukarıdaki fotoğrafta blogumun adını görünce de çok mutlu oldum:)

  10. Demet

    tosbagalarr; Teşekkürler canım. Darısı başına olsun tabii; hem doğumgünün de yakınmış ;) Duyur sen ilgiliye mutlaka :))

  11. Demet

    Aktuelmoda; Teşekkürler canım. Tabletten uzuuun uzuuuun yazamasam da en azından birkaç kelam edebilirim sanırım :))

  12. Demet

    Suhuba; Teşekkür ederim :) Çok memnunum; şiddetle herkese tavsiye ediyorum :)) Süper icat *-*

  13. Demet

    Hande; Sizdeki durum, bizdekinin tersi olmuş. Biz de eşime blackberry aldık, o da benim indirdiğim oyunlardan memnun :)) Siz de güle güle kullanın, güle güle oynayın oyuncaklarınızla canım *-*

  14. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Teşekkür ederim Bahar’ cığım. Iphone dilini pek bilmiyorum; pasaport ne ola ki :)) Sen gel Galaxy’ ye; bizde pasaport-vize işlemleri olmuyor :p :)) Annesinin gülü (tatlı Yağmur’cuk) kalbimizde ;)

  15. Demet

    Canan Bahadır; Evet, yerinde bir tercih oldu Canan’ cığım; kullandıkça daha iyi anlıyorum. Hele içindeki e-kitap uygulaması senin gibi kitap kurtları için biçilmiş kaptan. Idefix’ ten e-kitap satın alıp indirebiliyorsun, bugün bir tane deneme yapmak için aldım, hoşuma gitti vallahi :) Ayrıca, ben kitap kurdunu da takip ediyorum, yaaa :)))

  16. hayırlı olsun canım,iyi günlerde kullanmanı dilerim.ben de samsung kullanıyorum ama benimki seninkinin yanında taş sevrinden kalma gibi duruyor:))))ben biraz teknoloji özürlüyüm sanırım.bozulmadan yenisini almaya ne gerek var diye düşünüyorum..

  17. Ay demet çok süpermiişşş! güle güle kullann:):) Ben de Samsung Wave aldım ve inana oldukça da memnunum tavsiye ederim:9

  18. Demet

    cafenohut; Teşekkürler Nohut’ um, inşallah :)

  19. Demet

    filizinevi; Teşekkür ederim Filiz’ ciğim :) Bu dokunmatiklere bir kez dokun o zaman, fikrini değiştireceksin canım ;))

  20. Demet

    hande; Teşekkürler Hande’ ciğim. Kardeşimde de Wave var; içerikleri benziyor birbirine, sadece işletim sistemleri farklı :) Sen de güle güle kullan canım *-*

  21. Merhaba demetçim bende samsung galaxy note aldım yeni yeni alışmaya çalışıyorum, senin bu yazını görüncede sana danışmak istedim. Direk blogspota ulaşabileceğimiz, bloğa direk yeni post yazabileceğimiz android markette bir uygulama biliyor muusn ?

  22. Demet

    bahar; Öncelikle güle güle kullan Bahar’ cığım. Umarım memnun kalırsın. Indiroid’ den indiriyorsun değil mi uygulamaları? Ne yazık ki Android Market’ in Türkiye’ ye uyarlanan uygulamaları içerisinde göremedim ben canım. WordPress var ama Blogger’ a denk gelmedim :/

  23. Pingback: Samsung Galaxy Tab 7 (GT-P1000) | baybil.combaybil.com

Gezinme