Çarpı İşi Kokeshi Bebek

Yaklaşık 10 yıldır taşımacılık sektöründe çalıştığımdan ve ağırlıklı olarak da Uzakdoğu bölgesi acenteleri denk geldiğinden Çinlilerle olsun, Japonlarla olsun pek bir haşır neşirimdir. Şu an da bir Japon firmasında çalışıyor olmam yolumdan şaşmadığımın göstergesi olsa gerek :))

Kokeshi Bebek - 1

Çekik gözlüleri severim. Onların oyuncaklı süslemelerini, ıvırlarını zıvırlarını hele daha çok severim :)) Kokeshi bebekler de bu anlamda favorilerim arasında değerlendirilebilir; ki Cross Stitcher dergisini kitapçıda gördüğümde sırf bu bebek şablonu için aldığımı da itiraf edebilirim :) Ama baksanıza şunun tatlılığına… Sevilmeyecek gibi de değil hani *.*

Kokeshi Bebek - 3

Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim: Bu şablonları nereden bulduğuma dair mesajlar, sorular geliyor. Ben genelde yurtdışı ağırlıklı dergiler almayı tercih ediyorum. Daha önce de söylemiştim, kendi dilimizdeki dergiler beni pek tatmin etmiyor artık, sanki sürekli aynı şeyleri tekrarladıkları hissini uyandırdıkları için üzerimde, ben aylık dergi hakkımı yabancı kaynaklardan yana kullanıyorum. Biraz daha pahalı oluyor, evet ama verdiğim parayı hak ettiklerini düşündüğüm için şu aşamada sorun yok. Her biri fikir dolu, tek bir sayfası bile atılamayacak kadar değerli :)

Çoğunuz biliyordur; çarpı işinde Cross Stitcher gayet doyurucu bir dergi. Ben dergiyi genelde Remzi Kitabevi’ nden temin ediyorum. Bir de aldığım tavsiyeler doğrultusunda Mayıs sayısını internet üzerinden sipariş vermeye yeltendim. Eğer ki dergim kazasız belasız elime ulaşırsa nereden aldığımı burada yazarım. Daha kendim test edip onaylamadan şimdi reklam yapmayayım durduk yere :))

Bir de İtalyan bir dergi var; iki ayda bir yayınlanıyor. Onu da baykuşlu çarpı işini yazdığımda burada sizlerle paylaşmıştım. Yine Remzi Kitabevi, D’ Aktuel gibi kitapçılarda bu dergiyi de bulabilirsiniz. Yalnız çok kolay bulunmuyor, getirilen adet az olduğu için sık sık kontrol etmenizde fayda var :)

Tabii güzel şablonlar için dergi almak zorunda değilsiniz. İnternet gibi bir kaynak var elimizde. Google Amca ne güne duruyor?! Görsellerde “Cross Stitch” başlıklı aramalar yapın, birsürü şablon bulursunuz. Pinterest üyeliğiniz varsa zaten hiç durmayın, oranın altını üstüne getirin :)

Bir de şimdi aklıma gelen bir site de The Making Spot; buraya üye olarak şablon satın alabilirsiniz. Bir de her hafta bedava yayınladıkları şablonlar oluyor, onları da yine üye olarak takip edebilirsiniz.

Kokeshi Bebek - 2

Kaynakla alakalı çok soru aldığım için özellikle belirtmek isterim ki; çarpı işinde kaynaktan bol birşey yok :) “Ben de yapabilir miyim?” diye düşünenler de çok oluyor; her zaman dediğim gibi bol sabrı olan herkesin yapabileceğini düşünüyorum ben, biraz da dikkat lazım tabii… Öyle süper bir yetenek gerektirmiyor bu iş. Evde bol vaktiniz varsa hiç durmayın, hemen bulaşın; uğraştıkça eminim daha çok sevecek ve yeni şeyler çarpılamak için yerinizde duramayacaksınız :)) Tuhafiyeye gidip çarpı işine yeni başlayacağınızı söylerseniz sizi yönlendirirler mutlaka ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 yorumlar

  1. Süper bir post olmuş, ellerine sağlık:) Çarpı işi için ise söyleyecek laf yok, HARİKAAA

  2. selda Akçay

    ellerinize sağlık hep güzel şeyler yapıyorsunuz :)

  3. Demetcim, çarpı işini ben de çok çok severim hatta çocukluğumdan beri…anneanneciğimin ve anneciğimin gençliğinde işlediği bazı çarpı işlerini üç yıl önce evlenirken yastık ve pikelere aplike edip yeni yorum katmıştık… hem o kıymetli şeyler değerlendi hem de evime görmekten manevi haz alacağım bir hoşluk kattı.. yapmışlığım da var şimdi yeniden ilgilenmek istiyorum ama olmuyor…Japon bebeğe bayıldım bir de küçük beyaz çerçeveler nereden ? ıkea filan mı ?

  4. Demet

    cafenoHut; Teşekkürler Ayda, beğenmene sevindim :)

  5. Demet

    sezen; Teşekkürler Sezen’ ciğim. Aslında başına bir otursan yaparsın. Günde 10-15 dakikanı ayırarak başlasan ;) Çerçeve Ikea, evet *.*