Annemin Nişan Elbisesi

İzmir’ e gittiğimde annemin nişan elbisesine el koyduğumu söylemiştim :) Eski bir fotoğrafını buldum ve elbisenin modeli size de göstermek istedim. Aslında kendi üzerimde duruşunun da fotoğraflarını eklemeyi çok istedim ama malum, fotoğrafçı yetersizliği :)) Hala kendimi boydan çekebilme gibi bir yetim yok :)) Bir zamanlar var olan tripodum da Canon’ u taşımaya pek yanaşmıyor… O yüzden mecbur, gün ışığı ile eşimi aynı anda yakalamaya çalışıyorum, haha :D Zaten onu bir yakalasam kumaş gül yapımını anlatacağım en tez hallisinden *-*

Ne diyorduk… Bu, bol tüllü, çiçekli, kat kat, geniiiş kollu (yarasa kollu desem), kumaş bolluğu olan bir elbise; etinden, sütünden faydalanabilecek türden yani :)) Boyu bana biraz uzun geldi, aslında topuklu ayakkabı ile tam olur diye düşünüyorum, çünkü annemle neredeyse aynı boylardayız *-*

Şimdi işte düşüncelerdeyim ben; acaba terziye verip bu elbisenin görünümünde nasıl bir revizyona gitsem diye *-* Fikri olan?

anneminnişanelbisesi_1

anneminnişanelbisesi_2

nişan elbisesi_4

Not: Mümkünatını yaratabilirsem eğer, elbise içerisinde kendi fotoğraflarımı da yayınlayacağım, söz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 yorumlar

  1. bende annemin kına elbisesine el koydum:)) buda çok otantik seviyorum böyle eskiye dair vintage kıyafetleri,çok iyi yapmışsın el koymakla:)

  2. Çok zevkli bir annen varmış .Anasına bak kızını al :))Naçizane fkrim tatlım kolları iptal ettirip,etek boyunu da kısalttırıp,Koldan artan dantel çiçekli kısmı etek ucuna diktirip eteğin küloşluğunu da biraz dar kesime çevirtebilirsin.Aklıma ilk gelen bu oldu.Diğer fikirleri merak etmeye başladım şimdiden.Öpücükler:)

  3. boy kısalırsa güzel olur..bide beline geniş bir kumaşla kemer olursa daha iyi olabilir.bence fazla modeliyle oynama derim ben..
    bende annemin hem nişanında hemde kınasında kullandığı elbisesine el koymuştum.üstünde oynama yapıp kuzenimin düğününde giyme niyetim vardı ama sağolsun terzi yüzünden içime sinmeden giydim elbiseyi :S
    bu yüzden dikkat etmek gerek böyle değerli kıyafetler üzerinde oynamalar yaparken…

  4. Demet

    moda_kesh; Evet, benzetiyorlar canım…

  5. Demet

    meyra; Evet canım :) Hatta anneme diyorum, keşke her kıyafetini saklasaymış, mutlaka onları kullanacak bir yer bulurmuşum ben :)

  6. Demet

    Sihirli Kokosh; Fikrin için çok teşekkür ederim tatlım. Şimdi aklımda binbir tilki dolaşıyor. İçime sinen bir fikir bulduğumda, hemen terziye zıplayacağım :))

  7. Demet

    uğurböceği; Teşekkür ederim yorumun için canım. Çok haklısın, modeli ile oynarken bozma riski de var, emin ellere bırakmak lazım… Senin durumun kötü olmuş, belki yine oynarsın üzerinde, bu kez içine siner, başka bir düğünde giyersin, ışık yok mu? :)

  8. tabiki ışık var. ne yapar ne eder onu istediğim gibi yapacam yada yaptıracam :D
    sağolsun komşumuz eskilerin usta terzilerinden.el ele verince yaparız biz evelallah :))))
    kısmet bakalım nezaman olacak.azcık zaman gerek ;)) kolay gelsin sanada..

  9. Demet

    uğurböceği; O zaman sorun yok ;) Her şerde vardır bir hayır; çok daha güzeli olur bakarsın; üzerinde ikinci kez oynayınca. Benim bazen öyle olur; iyi ki derim birincide içime sinmeyen bir şey yapmışım, yoksa bu sonuca ulaşamazdım :D

  10. Elbise çok güzelmiş gerçekten hatta süppermiş rengide gülleride harika sanada çok yakışacağına emnim. Anne çok zevkliymiş :)

  11. Elbiseyi çok beğendim.Benim anneminde aynı modelden ama düz kırmızı renkli nişan elbisesi vardı.Sonra bana onu gecelik diktik.Çok ta güzel oldu. Siz bişeyler yapmayı düşünüyormusunuz yoksa hatıra olarak saklıyormusunuz :)

  12. Demet

    kitapcadisi; :) Biraz modernize edildikten sonra giyilebilir olacak inşallah :)))

  13. Demet

    busybody; Fikir olarak içime sindiğinde modeli üzerinde oynamaya başlayacağım, şu an beklemede :)

  14. Annenin nişan elbisesinde revizyon yapsan ve düğünde giysen nasıl olur___?

  15. Demet

    Nurcan; Aklımdan geçmedi değil ama henüz cesaretim yok, bir de net fikrim :)

Gezinme