LAST POINT, Benim İçin Gerçekten Son Noktaydı …

Biliyorsunuz arkadaslar , bir suredir kuafor arayisindaydim.

Sonunda , dusundum , tasindim ; birkac deneyimin de yonlendirmesi ile ne fiyat olarak cok ucuk ne de cok dusuk bir kuafor tercih ettim.

Sisli nin gobeginde bu kuaforun hem cadde uzerinde olmasi hem adinin guzellik salonu olarak gecmesi hem de bir arkadasimin olumlu tavsiyeleri uzerine mutlu mesut , fazla kilina , kilcigina takilmadan randevumu aldim (sonucta cok pahali kuaforler kus mu konduruyordu) ve nikahimdan 3 gun oncesinde prova saci yapilmasi konusunda anlastik.

Hersey cok guzeldi … Taa ki o prova gunu gelip de ben kuaforde sac deneyimini yasayana kadar …

Yani dun …

Belki de biraz sans isi ; bilemiyorum …

Ne yazik ki sahibi ile calisan elemanlari arasinda tutarli bir davranisin sergilenemedigi bu kuafor beni tamamen hayal kirikligina ugratti. Gozumde musteri kazanma konusunda cok ilgili bir imaj cizmislerdi ama kapidan ayagimi atmamla beraber yerle bir ettiler … Ve bir daha o kuafore gitmem , gitmek isteyen olursa da birkez daha dusunmelerini oneririm.

Neden mi ?

Girdiginiz kuaforde sacinizi yapacak olan tasarimcilar (!) siz pazar gunu saat 09.30 da kuaforde tum islemlerinizin bitmesi gerektigini soylediginizde size “Yoook , cok erken; daha gec olsun” diye uzerlerine dusmeyecek bir yaklasim sergiliyorlarsa , (kardesim , sanane ; ben mi sana uyacagim , sen mi bana !!)

Siz durumunuzu anlatip fotografciya iki saat ayirmaniz gerektigini soylediginizde size cok alakasiz bir sekilde fotograf cekiminizin nerede , nasil yapilacagini bilmeden fotografcinin sizi kandirdigini ve cekimin yarim saatte bitecegini soyluyorlarsa , (on parmaginda on marifet , hem kuafor , hem fotografci !)

Sizi ikna edemeyeceklerini anlayinca sizin yaninizda pazar gunu kuaforun kapisini kim acacak kavgasi yapiyorlarsa , (isterseniz ben acayim arkadaslar , kavga etmeyin , ben kendim de yaparim zaten sacimi , dert degil !)

Sac yapimina gectiginizde , igrenc bir masa sarma ile daginik topuz diye yutturmaya calistigi darmadaginik saci begenmediginizde denedigi farkli modeller birbirinden berbat bir goruntu ciziyorsa , (agzinizi acmadan yaparsaniz isi , o masa ile sardiginiz saclar iki dakika sonra acilmaz , siz de iki defa masa yapmak zorunda kalmazsiniz ve masa cok uzun suruyor demezsiniz !)

Elinin ozensizligi bir yana , sinirli bir yapida agzindan cikan laflar size ben mi musteriyim acaba o mu diye dusunduruyorsa , (aaa evet ben cok gerginim , dugun gunu cok daha gergin olurum , mahvederim bak seni !)

Ustune 2,5 saat sonucunda elle tutulur birsey goremeyip hakli olarak sinirlendiginizde , daha cok uste cikmaya calisiyor ve sizi sinirli bir insan olmakla sucluyorsa (ki son derece kendi halinde , kavgadan – gurultuden kacmaya calisan bir insanim) , (cok pardon yaa , ilk denemende PERFECT demeliydim , sen de evine gitmeliydin erkenden , degil mi ??)

Siz ne yaparsiniz bilmem ama ;

Ben hayatimda bir kez yasayacagim bu gunu , profesyonellikten bu kadar uzak insanlarla zehir etmek istemedim ve sevgili gorumcemin de (boyle hitap etmek de farkli oluyormus, hehe) yardimi ile pazar gunku randevumu iptal ettim. Simdi rahat rahat uyusunlar yataklarinda pazar gunu ve haklarinda yazdigim bu post ile belki de kac tane musteri kacirdiklarindan habersiz yeni bir gune uyansinlar.

Anlamiyorum yani , Istanbul un merkezinde bir kuaforde nasil boyle insanlar calisiyor ? Cok sasirdim ve cok uzuldum ; berbat bir sac , berbat bir tarz , dis gorunusune tezat inanilmaz amator bir ortam. Soktayim yani !

Ve gelelim , kissadan hisseye ;

Eger manikur , pedikur isiniz varsa , ya da kas olabilir , vs. ; o zaman tavsiye ederim kendilerini – neyse ki o yonden bir sorun yasamadim .. Ama kasimi aldirmisken sacimi da yaptirayim demeyin :) Yoksa saclariniz kas olabilir , haha :D

Ama eger Istanbul da yasiyorsaniz , Sisli ye cok isiniz dusuyor ve adi Last Point olan bu kuaforun onunden geciyorsaniz ; siz SIZ olun , sacinizin tek teline dokundurtmayin orda. Riske atmayin yani hicbir ozel gununuzu ; basiniza kimi verecekleri hic belli olmaz.

Hos , gorumcemden duydugum uzere kuafor sahibi binbir ozurle kendisini affettirmeye calismis , yeni elemanlar alacakmis , falanmis , filanmis ama beni kaybettiler bu saatten sonra , bir daha da yuzlerine bakmam ! Last Point yani , adi gibi , son nokta …

Peki simdi mi ne yapacagim ?

Farkli bir kuafor ayarladim arkadaslar , bu aksam orada provaya gidecegim , neyse ki burda saci begenmezsen kaparo birakmiyormussun .. (gerci derdim kaparo da degil , sadece isini guzel yapsin ve beni oldugum gibi biraksinlar , farkli bir insan gibi cikmayayim o kuaforun kapisindan)

Simdiii …

Benim icin dua edin de , evlenmeme bir gun kala hala kuafor aramayayim Istanbul sokaklarinda … Vallahi yoksa aynanin karsisina gecip tokalarimi dokerim ve kendim yaparim saclarimi , soylemedi , demeyin :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 yorumlar

  1. Anonymous

    sen merak etme eger bu aksam orayı begenmezsen senı benım buldugum kuafore gotururuz arkadasım=)))

    fatma:)

  2. Cheerful Demet

    :)) tesekkur ederim fatmacim … mesajini da aldim bu arada ;) ama guzel haber ki sorun cikmadi , anlastik :)

  3. kübra çetin

    merhabalar,
    düğünüm için bende kuaför arayışındayım yazınızı okuduktan sonra bu kuaförden vazgeçtim lütfen begendiğiniz memnun kaldığınız kuaförleri paylaşır mısınız ?

    tşk.

Gezinme