Saç Mevzuusu

Bugün öğle arası yolda yürürken aniden saçlarımdan sıkıldım… Sıkılmak kelimesi bir kez düşmüştü ya aklıma, imkanı yok rahat ettirmezdi bana o dakikadan sonra… Ben adım attıkça sağımdan – solumdan dolanan saçlara iyice hallenmişken hele…

“Hemen bu akşam kuaföre gidilecek” dedim kendi kendime. Aslında saçlarımı kestirmeyi istiyordum da birkaç ay sonraya ötelemiştim, isteyip istemediğimden emin değildim sanırım, belki de uzatmaya devam ederdim, bilmiyorum…

Yalnız son zamanlarda mevsim değişikliğinden midir nedir, saçlarım da dökülmeye başlamıştı… Zaten tarakla saçlarımı açmak işkence halini aldığında benim sarmaşıkları biraz budatmam gerekiyor :) En son kuaföre saç kesimi için geçen yıl Ağustos ayında gitmişim, bakınız burda yazmışım Rapunzel’ in kıvırcık çakması mıyım diye :))

Ani bir karar ve ani bir hareketle; nasıl oldu bilmiyorum; saç modelimde kendimce radikal bir değişiklik yaptım. Bir kere daha önce hiç saçlarımı kesmemiş bir kuaföre bunu yaptırttığım için kendimi ayakta mı alkışlamalıyım bilmiyorum ama ne zamandır denemek istediğim, eşimin “Sana yakışmaz” diyerek birçok kez engel olduğu önü uzun, arkası kısa saç modeline onay verdim. Hatta saçlarım arkalar gayet uzun şekilde bırakılmışken kuaförün hala diğer modeli denemek için şansımız olduğunu söylemesiyle “Tamam” dedim, “İstiyorum” :)

Bir yandan içime sinmezse ne kadar süre bu saçla dolaşacağımın hesabını yaparken tepemden aşağı pıtır pıtır dökülen saçları izledim. Eskiden içim giderdi saçlarım kesilirken, ne oluyorsa :)) Artık alıştık birbirimize sanırım, yıllar oldu diye; pek dertlenmiyorum giden saça galiba :))

Her makas vuruşunda sanki rahatladım, hafifledim, bir yükseldim, yükseldim… Sonra bir baktım, belimdeki saç yok, hatta ensem bile açık :))) En son ortaokula gidiyordum saçlarım bu kadar kısa iken… Kuaför saçlarımı vigo ile kuruturken “İsterseniz saçlarımı öne atabilirim, tabii orda saç kaldıysa” dedim de adam koptu zaten :))

Derken benim yeni bonus kafamı aynada bana gösterdiğinde evet, sevdim :) Değişiklik oldu, eşimin dediği kadar kötü bir sonuç yoktu kanımca karşımda… Kesim düzgündü, her iki taraf simetrikti, kesimi yapan kişi birbuçuk saat ince eleyip sık dokuyarak yapmıştı işini… Memnun kalmazsam ilerde öndeki uzun kısımları kesebileceğini ve zamanla eski haline çevirebileceğini de söyledi zaten…

Ehh, eskisinden daha modern bir görüntüye kavuşmuşken bir süre böyle kullanmaya çalışıp saçıma model verip veremeyeceğimi görmek şu an en akıllıcası :)

Fotoğraf mı? Yakında burada diyeyim :) Yalnız isteyenler tabletle çekilmiş olan; çok net bir görüntü olmasa da Instagram üzerinden kontrol edebilirler ;) O kadar anlattık, fotoğrafsız bırakmayalım :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 yorumlar

  1. Valla çok cici olmuşun.. Ben kısa saç severim, nitekim benimki de kısacak ve aynı model, önler toka ile zaptedilebilmesi açısından uzun, arkası da enseme saç değmesinden bunaldığım için kıssssacık… ;)

  2. bence çok cici olmuşsun, çok yakışmış yeni saçların. Benimki de aynı model ve çok memnunum. Kısa saç özgürlük gibi sanki, kesinlikle yaşanmalı. ;)

  3. şöyle her açıdan çekilmiş güzel güzel fotoğraflarla süslenmeliydi bu yazı. instagramdaki fotoğraftan iyi anlaşılmıyor modeli. ama yüzüne yakışmış belli. ben tam dört yıl gezdim bu modelle. çok da rahat ettim (ki ben de bir kıvırcığım aslında!). umarım sen de rahat kullanırsın canım. öpüyorum ;D

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    içinden gelmiş yapmışın kısa saç gerçekten rahatlık.ama tam bir şöle etralıca fotonuda isteriz olurmu.asimetrik ense çok kısa bir model de sana yakışabilir düşünürmüsün acaba:)

  5. Demet

    Esra kocabıyık; Teşekkür ederim canım :) Ben de çok rahat ettim bu saç modeli ile *-*

  6. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; :) Düz saçın da farklı güzelliği vardır ama ;)

  7. Demet

    Antigone; Kullandıkça anlıyorum canım rahatlığını :)

  8. Demet

    ünzile; Rötarlı da olsa fotoğraflarla yetiştim neyse ki bir sonraki postta :)