Yıl Biterken

new year_3

Senenin son haftası bir çift laf etmemişim… Ben ki; maksimum internetsizliğe rağmen gün aşırı yazmadan duramayan insan! :) Senenin yorgunluğu çöktü sanırım üzerime; elimi – kolumu kaldıracak gücü bulamadım kendimde bu hafta.

“Daha ponpon yapımını anlatacaktım, fotoğraflarını da çekemedim istediğim gibi” diye diye, üstüne bir de “Adını Feriha Koydum” dizisine takıldım ki çok fena; internetten 30 bölümünü bir haftada izleyip (hani sadece diziyi izlesem yine iyi, olumlu – olumsuz tüm eleştirileri didiklemezsem de içim rahat etmez; benim manyak araştırmacı ruhum *-*) gerçek hayattan kopma noktasına geldiğimde kendimi tokatlayarak uyandırdım :))) Şimdi buradayım, çok şükür :))

Aslında klişeleşmiş olan yıl sonu yazılarımın devamını getirmek niyetindeydim; 2011 yılı tasarımlarımdan genel bir kolaj, 2011 yılından ne umduğum ve ne bulduğum, 2012 yılından dileklerim gibi üç – beş başlık altında yazı yazma istiyordum ama dediğim gibi şartlar pek müsaade etmedi.

new year_2

2011, kendi adıma rutin bir yıldı; gerek iş, gerek ev hayatım açısından… İstanbul’ a ilk geldiğim yılları bol koşturmacalı geçirirken bu sukûneti bilerek ve isteyerek dilemiştim; tatsız bir durumla, nahoş bir sürprizle karşılaşmadım neyse ki… İstediğim gibi Canon’ umu aldım ve fotoğraf anlamında kendi içimde büyük bir adım attım :) Dikiş makinemle daha çok haşır neşir olduğumu da yadsıyamam tabii *-*

Ve 2012… Çift sayıları zaten çok sevdiğimden, bu yılın içerisinde benim için sürprizli birşeyler saklandığını düşünüyorum; belki de buna inanmak istiyorum :) Her ne olursa olsun, insanın ümitli olmasının hayata olan bağlılığını kuvvetlendirdiğini bildiğimden, kimsenin o ümidi kaybetmemesi en büyük temennim…

new year_1

Cumartesi günü de çalışan var mı içinizde, bilmiyorum… Benim çalıştığım şirket sağolsun bu tarz konularda oldukça esnek (dün de yarım gün mesai yaptım). Zamanında çok farklı firma gözlemleyebilme şansım (!) olduğundan şu anki hâlime şükrediyorum aslında… İş yaşamı insanın hayat kalitesini arttıran, aynı şekilde azaltan bir faktör – önemi yadsınamaz. O nedenle, bu sene iş yaşamı kendisini tatmin etmeyen herkese gönlüne göre bir çalışma ortamı versin diyeyim :)

Dün öğleden sonra vaktim kendime kalınca, ben fırsatı değerlendirip yine soluğu Kadıköy Pazarı’ nda aldım. Sanırım çalışırken pazara gidebilir miyim diye düşünürken bu yılki kadar Kadıköy Pazarı’ na gittiğim de görülmemiştir :) Hatırlarsanız daha bu ay doğum günü hediyesi vermiştim kendime bu pazarı *-*

Yakın zamanda pazara gitmiş bile olsam, Cuma günü bir boşluk yakalayınca kısa bir süre de olsa vaktimin bir kısmını pazarda geçirmezsem sonradan pişman olacağımı bildiğimden bulduğum bu aralığı hemen değerlendirmek istedim :) İyi mi ediyorum kötü mü bilmiyorum ama artık ihtiyacım olmadığı halde yığınla kumaş, ıvır zıvır alıp evi dolduruyorum sürekli :)) Bir gün yeterli vaktim olduğunda hepsini kullanacağımı söyleyerek kendimi teselli ediyorum :D Daha kendime bir tane elbise dikememiş ben, kaç tane elbiselik kumaşım olduğunu hiç söylemeyeyim :)) Kumaşı görünce hayallere dalıp dikip dikemeyeceğimi dahi düşünmeden poşete atıyorum :)

Yalnız bu kez bol bol düğme aldım pazardan, o kadar güzel düğme poşetlerine denk geldim ki; belki de ömrümün sonuna kadar bana yetecek, hatta torunlarıma miras kalabilecek kadar düğme topladım :))) Yalnız şunu da anladım ki; kışın pazardan birşeyler almak bazen işkence oluyor. Hem kumaşlar kalın olduğundan ağır oluyor; birkaç parça alınca taşımak güçleşiyor, hem de üzerinizdeki kaban, eldiven, atkı derken yerdeki kumaş yığınlarını eşelemek çok zor oluyor :))

Hatta ev tekstiline yönelik tarzda kumaşlar satan bir tezgâhın önünde elimdeki bir kumaşı acaba taşıyabilir miyim diye o kadar çok düşündüm ki; yanımdaki bayan bile merak edip onunla ne dikeceğimi sordu. Bense o kumaşı dikmek için değil de fotoğraf çekerken fon olarak kullanmak için almayı düşündüğümü söyleyince eminim kadıncağız aklımdan şüphe etti :)))

new year_4

“Yıl Biterken” demiştim değil mi? Çok da uzatmadan ben yazımı bağlayayım artık; yoksa yazının başlığı “Yıl Bittikten Sonra” olacak :)) Tekrar fırsat bulamama ihtimalime karşın, iyi dileklerimi sunarak nokta koyayım en iyisi;

Herkesin yeni yılını kutlar, 2012 yılının hepimize ne istiyorsak vermesini dilerim; şansımız bol olsun, sağlık-sıhhat yanıbaşımızdan hiç eksik olmasın, mutlu olalım, sevelim, sevilelim…

Not: Bu yazı içerisine serpiştirilen fotoğrafları iki hafta önce çekmiştim, gûya her fotoğrafa dair bir yazı hazırlayacaktım… İşte, siz düşünün halimi :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 yorumlar

  1. bende yeni yıla dair umutlar besliyorum içimde,umarım güzel bir yıl olur,bol arkadaşlık,tanışma olur :) pazar’da sana yeniyıl hediyesi olmuş,aklını kumaşlara takma derim sen elbet diker,giyersin,bende hayran hayran bakarım :) mutlu yıllar dilerim canım..bu yıl tüm güzellikler seninle olsun..sevgiler..

  2. Demet

    hayatmelodisi/gulin; Gülin’ ciğim, evet bol tanışma, arkadaşlık olsun; seninle de tanışalım ;) Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için, hep beraber mutlu mutlu mutlu senelereeee :)

  3. Mutlu yıllar Demet’cim :) 2012’de herşey gönlünce olsun tatlım..Daha nice güzel paylaşımlarla hep bir arada olmak dileğiyle,öperim ;)

  4. Yeni yılınızı kutlarım,

    Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz sevgi, sağlık ve mutululuk dolu nice yıllara. :)

    Fotoğraflar harika. :)

  5. Mutlu yıllar yaratıcı kuzu ^^ Her şey gönlünce olsun 2012’de, hep gülmeye devam et :)

  6. ah bu arada söylemeyi unuttum,Zeliha hanım artık büyüdü,gönderdiğin badiler küçük geliyor teyzesi,bol bol giydik,eskittik:)tekrar teşekkürler,hem de en kocamanından:)))

  7. yeni yıl hepimize mutluluk,sağlık getirsin canım arkadaşım…kolaj çalışmanı bekledim yayınlarsın diye..geçen seneki çok güzeldi:)bu sene gönlündeki tüm isteklere kavuşmanı dilerim..öpücükler:)))

  8. Ben bugün manavdaki adama bu kırmızı minik turpların sapları kesilmemiş hali var mı sizde diye sordum. Adamcağız şaşırdı, ne pişireceksin onlarla dedi, fotoğrafını çekeceğim dedim:) Senin kumaş hesabı işte… Herşeye fotojonik mi değil mi diye bakıyorum:)
    Umarım 2012 senin için hayallerinin ötesinde bir yıl olur. Aklından geçen herşeyi gerçekleştirebilecek kadar bol zamanın olur inşallah:)

  9. 2012’de hep sağlık, çokça mutluluk, bolca para, daima sevgi ve tüm güzelliklerin sizin olması dileklerimle.. Mutlu Yıllaaar.. (^_^)

  10. o kadının ne düşündüğünü cidden ben de merak ettim. kartın falan yok muyud demet vereydin kadına ne dikiyormuşsun ne çekiyormuşsun bi görseydi :)

    2011 de bi çok insana ilham olduğun gibi 2012 de ilham olacağına eminim.
    mutlu huzurlu nice seneler diliyorum.. ferihasız ama :D

  11. Demet

    Aktuelmoda; Çok teşekkür ederim canım, hep beraber nice senelere :) Ben de seni öpüyorum *-*

  12. Demet

    Nilhan (küçük mucizem); Çok teşekkür ederim :) Mutlu yıllarrr!

  13. Demet

    hobivakti; Çok teşekkür ederim, hep beraber nice mutlu ve sağlıklı yıllara :)

  14. Demet

    j.d.; Çok teşekkür ederim :) Hep beraber gülelim inşallah ;)

  15. Demet

    filizinevi; Filiz’ ciğim, ben de sana kızın ve eşinle beraber çok güzel bir yıl dilerim, sağlıklı, mutlu mutlu :) Belki kolaj çalışmasını biraz gecikmeli yayınlarım – o fotoğrafları toparlayacak gücü kendimde bulursam :))) Ne çabuk büyümüş Zeliha Hanım bu arada :) Maşallah ona *-* Öptüm çok canım…

  16. Demet

    cafenoHut; Anlayabiliyorum düştüğün durumu Ayda’ cığım – aslında farkımız yok :D Bazen bir yerlerde gördüğüm bir nesne kazınıyor beynime, adını bilmiyorum ama onu arıyorum hayali ile :)))) Aynı dilekleri yeni yılda ben de senin için diliyorum canım; bol zamana ne çok ihtiyacımız var, değil mi? :)

  17. Demet

    Acemi CaDı; Çok ama çoook teşekkür ederim, hep beraber mutlu-mesut bir yıl olsun inşallah! :)

  18. Demet

    Syhn; Seyhan’ cığım, öncelikle Feriha’ yı geçen seneye gömdüm – no panik :))) Kartım yok canım yaa, bir türlü yaptıramadım onu, bir gün inşallah :) Bu sene de bol bol iletişim kurmak, hayatlarımıza ufak da olsa pozitif tarafından dokunmak dileği ile… Mutlu yıllar olsun canım :)

  19. Üffff şu Kadıköy pazarına bi gidemedim yahu. Hem bu kadar yakınımda olması sinirimi ayrıca bozuyor. Cuma günüde pazar mı olurmuş canım.Cumartesi yapsalar ya şunu :D
    Diziyi izlemeye devam et lütfen. Bende izliyorum :))) Bu güzel yazın içimi açtı doğrusu.Cep telefonumdan okumak için epey zaman harcamıştım fakat yorum yazamamıştım. Fotoğraflarıda görememiştim.Şimdi net görüyorum ve 3. fotoğraftaki bokehler çok hoşuma gitti. Bokeh li fotoğraf çekebilmek istiyorum yaaaa. Yeni yılda fotoğraf makinama daha iyi bir lens istiyorum.

  20. Demet

    =/= YAVRUTO =/=; Seni o kadar iyi anlıyorum ki :) Benim de işyeri yakın pazara, bazen tatil filan oluyor da sebepleniyorum işte böyle :)) Cumartesi olsa dediğin gibi her haftasonu orda olurum *-*

    Bokeh miymiş onların adı? Öğrenmiş oldum ;) Evet, lens çok etkili oluyor o harikulade görüntü için. Ben Canon 50 mm f/1.8 ile çekiyorum, sende Nikon vardı sanırım… En kısa zamanda sen de güzel bir lens alırsın inşallah, görüntüyü çok etkiliyor…

  21. Demet

    ferda; Blogunu ziyaret ettim, çok cici olmuşlar. Güzel günlerde kullan ;)

Gezinme