Bahar Topları – Yapılış Aşamaları

Evde oturmaktan canı sıkılanlar! Yeni bir hobi projesi arayışında olanlar! Zamanını hem üretken hem de keyifli bir şekilde değerlendirmek isteyenler! El becerisi olmadığını düşünüp sadece gördüklerine iç geçirmekle yetinenler – evet, evet siz de! Hadi toplanın! Varsa çoluğunuz – çocuğunuz, onları da alın yanınıza; eh, minik ellere de ihtiyacınız olabilir ; )

Bu topların yapılışının ne kadar basit olduğunu söylememe gerek yok sanırım; aslında anlatmasam bile olur diye düşündüm ilk etapta ancak bizim herkesin bildiğini düşündüğümüz ya da anlatmaya değer bulmadığımız bazı şeylerin bazen başkalarının hayatını kurtardığını da dikkate alınca, fırsatını bulmuşken konuya değinmeden edemedim. Sonuç olarak, paylaşmak güzeldir : )

Asıl konuya gelecek olursak;

İhtiyacınız Olan Malzemeler:

bahar topları_yapılış_2

– Renkli fon kartonları {Desenli olanlarını da bulabilirseniz ne alâ}
– Toplu iğneler {Çoğul yazma sebebim adeti çok tutmanız gerektiğidir. Dip not: Uç kısımları incili olanlar daha şık sonuç verecektir}
– Şekilli delgeç {Çiçek formunda ve büyük boy olanı idealdir, internet üzerinden de sipariş vererek temin edebilirsiniz, işte tam buradan}
– Strafor top {Bulmakta en güçlük çekilebilecek malzeme budur diye düşünüyorum. Ben bir yılbaşı dönemi ucuzluk pazarı tarzında bir yerden almıştım. Yanılmıyorsam bir kere Bauhaus’ da top, piramit, kare gibi birçok alternatif straforu bir arada bulmuş ama acelem olduğu için satın alamamıştım – aslında yanımda eşim olduğu için demeliyim : )) Uzun sözün kısası; Praktiker, Koçtaş gibi ev-yapı malzemeleri satılan yerlere göz atmakta fayda var}

Yapılışı:

Bu çalışmanın assolisti şekilli delgeciniz : ) İşte bu noktada tüm şekilli delgeçlerim de bir boy göstersinler burada bahane ile : ))

bahar topları_yapılış_1

Elinizde delgeç mevcut değilse şablon çıkarıp çiçekleri makasla da kesebilirsiniz ancak şekiller küçük olduğundan ve fazlaca şekile ihtiyaç duyduğumuzdan delgeç kullanmanızda fayda var; aksi takdirde bu durum sizin için işkenceye dönüşebilir.

İstediğiniz renkteki fon kartonlarından çiçek figürlerini çıkarın; tek renk de çalışabilirsiniz, iki renk de… Ya da benim bir topta yaptığım gibi rengârenk de olabilir : )

bahar topları_yapılış_3

Fotoğrafta gördüğünüz gibi, iki adet çiçek figürünü yapraklar üst üste gelmeyecek şekilde toplu iğne yardımı ile topa sabitleyin. Alt kısımda farklı renk kullanmak hoş bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

bahar topları_yapılış_4

Yalnız şunu da not düşmekte fayda görüyorum; burada model olan strafor top minik boydur; elimde büyük boy olanları kalmadığı için sadece örnek teşkil etmesi için fotoğrafa dahil ettim, bilginiz olsun.

İki çiçek + bir toplu iğne yardımı ile aynı işlemi topun tüm yüzeyi karton çiçeklerle kaplanana kadar tekrar edin ve işlem sırasında top üzerinde boş alan kalmamasına dikkat edin.

bahar topları_yapılış_5

Çiçek toplarını ister bir kâse içerisinde sergileyin, isterseniz alternatif olarak bir kurdele parçasını top yüzeyine sabitleyip ağaç dallarına asarak dekoratif görüntüler elde edin. Özellikle kır düğünlerinde ya da bahar zamanlarında düzenlenen partilerde masa süslemelerinde veya sandalye kenarlarına asmak için kullanılabilecek bu toplar fazla maliyetli olmamakla beraber, biraz sabırla üzerinde uğraşıldığında dokunduğu her yere farklı ve göz alıcı bir şıklık sağlayacaktır – benden söylemesi, sizden denemesi ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 yorumlar

  1. bayıldımmmmmmmmmmm, tüm malzemeleri temin edip mutlaka yapmalıyım.. Hakkaten bayıldımmmmmmmmmmmmmm.. eline sağlık ilham kaynağım :))

  2. çok hoşuma gitti:))
    ellerine sağlık,
    bende yapmak istiyorum,
    hayırlı günler,sevgiler:))

  3. Demet

    Dilekce..; Gözünü korkutmamış, ne güzel :)) Kolay gelsin o zaman şimdiden ;)

  4. ISIL ABAY

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Strafor topları nereden aldınız acaba? Ogrenebilir miyim?

    ISIL ABAY

  5. Demet

    ISIL ABAY; Japon Pazarı, Ucuzluk Pazarı tarzı yerlerde bulabilirsin sanıyorum. Bauhaus’ da da var diye biliyorum.

Gezinme