Çanta “İstanbul”

Üsküdar’ da keşfettiğim kumaşçıya yeni gelmiş bu kumaş… “İstanbul” yazısını görür görmez poşetini açtırıp inceledim, inceledikçe mest oldum… Kahve tonlarında olanını mı alsam, yoksa kara kalem gibi gözükeni mi derken elim kahve olana gitti, açtırınca da artık siyah renge dönemedim – hay benim şu kararsız hallerim!

29.04

Diğer kumaşlardan azıcık daha pahalıydı bu parça – metresi 2 TL kadar :) Olsun, yarım metre alacaktım zaten; 5 TL yerine 6 TL vermiştim bu güzel desenli kumaşa, çok muydu yani? *-* Hem 6 TL’ ye çanta satıyorlar mıydı?!

29.042

Üstelik çantayı diktikten sonra yarım metreden de bir sürü kumaşım artmıştı bol İstanbul manzaralı… O da artık ne olurdu bilinmez ama, iki yüzü birbirinden farklı, bu çevir – çevir – kullan şeklinde diktiğim poşet çanta Kız Kulesi’ yle, İstiklal Caddesi’ yle pek bir sevdirdi kendini bana :))

29.041

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 yorumlar

  1. süper her zaman ki gibi bu desenli kumaşları biliyorum bir sürü şeyler yaptılar etek tunik ama sanırım en çok çantaya yakıştı ve bunu da sen yaptın fıstıkım orjinalim marjinalim:D Öpüyorum seni

  2. Demet

    Sihirli Kokosh; Evett, ben de görüyordum, bir türlü bana denk gelmiyor diyordum :) Sonunda buldum :)) Teşekkür ederim canım – evet, çantaya çok yakıştı ;) Çok sevdim ben de *-* Ben de öptüm çok çok seni :)

  3. Çok çok çoook güzel olmuş. Seninle atölye falan mı açsak sen usta ben çırak habire diksek dursak:)
    Bu h.sonu iki tane makyaj çantası diktim ama ilkinde çok zorlandım, daha makinanın dilinden pek anlamıyorum, mesala dikmiyor bir saçmalık oluyor ipler birbirine karışıyor neden olmadığını bulmak epey zamanımı alıyor.
    Alışacağız bakalım:)

  4. Demet

    cafenoHut; Ayda’ cığım, çok teşekkür ederim :) Atölye fikrine sıcak bakabilirim ama ben de henüz usta filan değilim, baştan söyleyeyim :)) Beraber öğreniriz ama bak ;)) Acaba diyorum makara ipini mi yanlış takıyorsun da ipler karışıyor – o zaman alt kısımda toplanma yapıyor… Ben de benzer şeyleri yaşıyorum bazen, hatta annemi arayıp onu çıldırtıyorum telefonun ucunda :D O da hep küçükken dikiş makinesinin başına oturmamama bağlıyor tüm bunları :p :D Ben de ilk çanta denemesinde çok zorlanmıştım ama sonra ezbere dikmeye başladım ;) O kadar çantadan sonra olsun ama o kadar :D Moralini bozma sakın, ben senden çok ümitliyim *-* Ne ilhamlar alacağım senden, hihihi :D

  5. Demeet, bayıldım her zamanki gibi…Eline sağlık! Sen yaptıklarını ne zaman satmaya başlayacaksın? Yoksa gelecekteki kızının çeyizine mi koyuyorsun herşeyi? Minik kıvırcık prensesin? :)

  6. Demet

    SOLMAZ; Teşekkür ederim, beğenmene sevindim :)

  7. Demet

    Emre Bora Bebek; :)))) Güldürdün beni canım :D Aslında satmaya başlamayı çok istedim ama şu e-satış ile ilgili vergi muhabbetleri durdurdu beni, onun için gidip gelir vergisi mükellefi olmak, ardından bir muhasebeci ile çalışmak gibi benim şu şartlar altında kafa yoramayacağım çokça detay mevcut – imiş… O yüzden, şimdilik bu işlere girmeme kararı aldım kendimce, ama tabii satmasam bile yapmadan da duramıyorum – şu şartlar altında bir sürü hediye edilecek şeyim oldu dolayısıyla :)))

  8. güzelmiş gerçekten, beğeniyorum bu desenleri. eline sağlık. çok güzel bir çanta olmuş. iyi günlerde kullan
    sevgiler

  9. suna songül

    yine herzamanki gibi güzel iş çıkarmışssın Çok beyendim
    Keşke senden el emeği işlerini satın alabilsek ne kadar güzel olurdu .
    Ama ne diyelim sağlık olsun belki birgün alabiliriz :)))

  10. Sayfana bakıp not aldığım onca şeyi ne ara yapmaya fırsat bulacağım acaba,hepsi birbirinden güzel Demet :)

  11. ya bu kumaşları hep 15 e soruyorum ben 10a da mı var. bak şimdi.
    ben de alıp dikeceğim.. de…
    işte çok üşeniyorum ya bi silkelenmeli.
    üsküdar dediğin yer senin bağlarbaşı bu arada :D
    bana üsküdarda kumaşçı aratma :D
    atlas deseni var mı atlas?

  12. ellerine sağlık cok güzel olmuş kumaşın da harika , bende niyetlendim dikiş makinası almaya seninkinin markası ne yada önerebileceğim bir marka, arkadaşımın annesi bimden almış ama hiç kullanmamış sana verelim dediler ama güvenemedim de

  13. Demet

    alonenes; Ben de hiç pişman olmadım o kumaşı aldığıma ;) Beğenmene de ayrıca sevindim *-*

  14. Demet

    suna songül; Ben de isterdim çok ama şu anki şartlarım pek müsaade etmiyor :/ Bir gün diyerek kapıyı açık bırakıyorum :)) Çok teşekkür ederim Suna canım *-*

  15. Demet

    dilek; Çok teşekkür ederim :) Hemen başla beğendiğin bir tane fikri hayata geçirmeye; bak, o zaman vaktin nasıl seni bulduğuna şaşıp kalacaksın ;))

  16. Demet

    Syhn; Evet Seyhan’ cığım, Bağlarbaşı ;) Ama bilen var, bilmeyen var şimdi :)) Bu kumaşçıda IKEA tarzı kumaşlar biraz daha uygun geldi bana; ama bunların çeşitleri yok yaa fazla. Bayaa büyük bir yer aslında ama bu tarz kumaş alternatiflerini fazla tutmamışlar, bu kumaş da öyle denk geldi işte… Atlas deseni yok, ama görürsem sana alacağım, söz ;))

  17. Demet

    tuğba; Çok teşekkür ederim Tuğba’ cığım. Benim makinem Singer (Süper Yoknaz); iki yıldan fazla süre oldu alalı, gerçi son bir senedir sık sık kullanıyorum ama memnunum, tavsiye edebilirim. Geçen gün Burda dergisinde görmüştüm, Anneler Günü’ ne özel Singer dikiş makinelerinde indirim vardı, istersen bir bak, işini görebilir ;)

  18. çok güzel ellerinize sağlık ,kumaşın metre fiyatı nedir?

  19. Demet

    seda; Teşekkür ederim. 10-12 TL civarı birşey olmalı…