Nikâh Masasına Oturdun İşte…

Papers1

Eğer işyerinden öğleden sonrası için izin aldıysam, sabahtan nasıl bir hızla çalışıyorsam işten çıkmama en az bir saat kala tüm acil işlerimi toparlamış oluyorum :) Son dakika aksiliklerine pek tahammülüm olmadığından, çevremde işimle ilgili bilgi alışverişinde bulunmam gereken her kim varsa da o gün burnundan getiriyorum *-*

İşte böyle adrenalini yüksek bir Cuma gününe “Merhaba” dedim :) Saat 12.30 olduğunda Anadolu Yakası’ ndan Avrupa Yakası’ na geçmek için mücadelem çoktan başlamıştı bile… Eve git, kıyafetleri ayarla, saçı-makyajı yap; arada “Ne durumdasın?” diye arayıp duran kocaya laf yetiştir derken nikâh şekerleri sepetini kaptığım gibi soluğu gelin arabasında aldım.

IMG_5881

Gayet neşeli bir şekilde, oyun havaları eşliğinde gelini kuaförden almaya giderken ne olduysa öyle bir trafik içerisinde kaldık ki; hani arabanın bulunduğu noktadan kımıldamadığı o geçmez dakikalar arka arkaya sıralanır, hani hep de en acil işinin olduğu zamanı bulur ya – işte bizzat onu yaşadık, deneyimledik.

Bana günler öncesinden kendi nikâhına geç kalsan ne olur diye soran gelinin merakını evrenin giderme çabası mıydı içine düştüğümüz durum bilinmez; eğer bu bir siparişse ve biz ısmarladıysak aramızdan kimin bunu istemeden de olsa dilediği muamma ama şu bir gerçek: Biz kendi nikâhımıza alenen geç kaldık :)) Şaka gibi, değil mi? :) Tüm davetliler bizden önce gelmiş, gelin – damat ortada yok :)))

Papers2

Şimdi güldüğüme bakmayın, nikâh salonuna yetişmeye çalışırken arabanın içinde stres topu olmuş dört kafa; kime – neye çatacağını bilmezken en sakin ben gibi görünsem de nikâh günü fotoğraf çekimi mevzusunun gümbürtüye gideceğini anladığım an patladım. “Plansızlıklara tahammülüm yok” demiştim, değil mi? :)

IMG_5977_2

Ah, bu erkekler… Böyle özel günlerin bitiminde ellerinde tek kalacak şeyin fotoğraflar olduğunu bilmezler mi acaba?! Ya da soruyu şöyle sormam lâzım gelebilir: Neden fotoğraf çekmek ya da çekilmek onlar için bu kadar önemsizdir – sonuçta bunlar ilerisi için birer anı?! Tamam, tüm erkekler için durum bu şekilde değil ama çoğu için böyle diyelim :)

Neyse efendim, sorunun cevabını bulmak çok da önemli değil zaten; sonuç itibari ile kadının durmaksızın artan o söylenmelerini çekeceklerine arabayı en yakın yere park ederler ve bizi kısa süreliğine kendi hâlimize bırakırlar – elleri mahkûm :)) Tabii, kardeşime damat tacını zar-zor taktırdığımı, şu kareleri kaç kez çektiğimi söylememe gerek bile yok :))

07.09

Ve müjdeler olsun; beş dakikalığına eşimin eline tutuşturduğum makine ile kendi fotoğraflarımı da çektirmekten geri kalmadım :) Yalnız aynı performansı düğün gününde gösteremediğimin de altını çizerim; zira yaşadığım birkaç aksilik o gün beni çileden çıkartmaya yetti de arttı – salona bile nasıl yetiştiğimi bilmiyorum desem yeri :)

IMG_6089

IMG_6092

Nikâh günü kombinine gelirsem; daha önce giymeyi planladığım gibi, üzerimdeki annemin 30 yıllık gömleği idi, özenle saklayıp beklettikten sonra bu güne giymek kısmet oldu… Adil Işık’ tan aldığım ve kendisinin değişik versiyonlarını dikmeyi düşündüğüm dantelli eteğim de pudra rengi ayakkabı ve çantamla bana eşlik ettiler :)

IMG_6109

Unutmadan, o alnımdan geçen, taşlı – zincirli toka da tamamen benim uydurmam diyebilirim :) Sağolsun, görümcemin nişanlısı hayalimi gerçeğe dönüştürdü; ben de bu vesile ile günün “çakma sultan”ı ilan edildim :p :)))

Ve Pazar günü de düğünümüz vardı, hatta ona gelmeden nikâh fotoğraflarından bir grup daha oluştursam fena olmayacak, dün gece internet bağlantısının oyununa gelip yükleyemediğim fotoğraflar oldu. Hadi, şimdilik bu kadar olsun, fragman niyetine :)

Ha, bu arada, nikâh kıyıldı, panik yok :))
Ve bir de not: Çorabımın 12 yaş çocuk reyonundan olduğunu anlamış mıydınız? *-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 yorumlar

  1. çok tatlısın maşallah ve de ne güzel fotograflar bunlar!!
    kardeşin de hiç şikayetçi gözükmüyor şimdi iftira atıyormuşsun gibime geldi :))))
    mutluluklar diliyorumm bir ömür boyu…

  2. merhaba demet,
    en sonunda alatmışsınız bu heyecan dolu günü. resimler harika o kadar güzelsiniz ki ..
    ellerine sağlık
    ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLİYORUM

  3. çok cici olmuşsun. kardeşinin düğününde anneden hatıra bir giysi çok güzel bir fikir. Allah mesut etsin.

  4. Aksiliklere rağmen çok tatlılar,maşallah bir ömür mutluluklar diliyorum Demet’cim.Ama bu arada ablayı atlamayalım oda 12’lik çorapları ile ;) onlardan bile şeker :)

  5. Yeni çifte bir ömür boyu mutluluk diliyorum, öyle güzel görünüyorlar ki, gözlerinin içi gülüyor birbirlerine bakarken. Hep beraber, sağlıkla, huzurla, bollukla yaşasınlar kocaman bir aile olsunlar..
    Bu arada sende pek bir hanımefendi, pek bir güzel olmuş. Düğünde ne giydiğini göremeyecek miyiz yalnız onu anlayamadım:)) Eğer öyleyse erkekler hakkında her dediğinde haklısın…

  6. neşe dolu, enerji dolu ve çok güzel görünüyorsun. her zamanki gibi… hayırlı uğurlu olsun canım, mutluluklar diliyorum kardeşine ;))

  7. çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyorum…
    çok şıksın demet. gömleğin ve çorapların hikayesi çok hoş:)
    sevgiler

  8. çok güzel olmuş fotoğraflar bayıldım canım ellerine sağlık….sen de çok güzel çıkmışsın hepinize bir toplu maşallah desem yeri:))

  9. Demet

    @alonenes; Çok teşekkür ederim canım :) Düğün fotoğraflarımız da var daha bu arada ;)

  10. Demet

    @asortik; Çok teşekkürler :) Özellikle gömleğin yeri ayrı *.*

  11. Demet

    @Antigone; Çok teşekkür ederim canım, mutlu oldum yorumuna :)

  12. Demet

    @cafenoHut; Teşekkür ederim Ayda :) Düğünde beni çeken olmadı yaa, şu takı merasimlerinde suratımıza patlatılan flaşlı olanlardan var elimde :))) İlerleyen günlerde olur da birilerinin makinesinden çıkmazsam bir ihtimal onları tırtıklayacağım :))))

  13. Demet

    @Aktuelmoda; Hehehe :)) Benim yaş 30, çoraplarımınki 12 – hiç büyümedim mi ne :))) Çok sağol canım :)

  14. Demet

    @nesrin; Atlattık, çok şükür :) Çok teşekkürler…

  15. Demet

    @Syhn; Kamera arkasını göstermiyorum yalnız :)) Onu halinden memnun yansıtabildiysem bu benim başarımdır – bak, burda hiç de alçakgönüllü değilim :)))

  16. feyzan bilgir gürpınar

    demet, gelin damat çok yakışıyor, gelin,lik,ler çok güzel. fotoğraflar: yaratıcılık, neşe, sevgi ve heyecan kokuyor. biz buradan kardeşinin söylenmelerini falan anlayamadık. yani o kadar güzel olmuş, eline sağlık. bir ömür mutlu olsunlar. taçlar da öyle masanın üzerinde durduğu gibi durmuyor, ikisine de yakışmış yani. bu arada annenin gömleği, çoraplar, herşeyin çok zarif ve çok… kelimeyi bulamadım, hissettiklerimi yazayım, hayalperest, neşeli ve özgür. çok beğendim.

  17. canım benim birincisi çok güzel olmuşsun tüm aksiliklere rağmen:))Eteğin,çorabın,ayakkabın hele gömleğin sana çok çook güzel yakışmışlar.başında zincirde sana ayrı bi fark katmış ve gülümsemenin de vermiş olduğu artılıkla çok hoş olmuş :)çiftimiz de çok güzel olmuşlar tebriklerimi iletiyorum onlara ,yüzlerinden gülümseme ve mutlulukları hiç eksik olmasın :) sevgiyle yüzündeki gülümsemeyle kal :)

  18. Gelinliğe hayran kaldım.. Çok güzel.. Saç modeli hele süper süper.. Allah mutluklarını daim etsin inşallah…
    Fotoğraflarsa tek kelime ile harika… Harika kelimesinden başka bir kelimeyi yakıştıramadım. Çok başarılısın…
    Ayrıca Annenin bluzunu giyip ayakkabınla, çorabınla, eteğinle, çantanla uyumuna bayıldım… İyiki kuaföre gitmemiş ve saçlarını kendin yapmışsın….
    Blog fotoğrafında çok güzel…
    Demet sana söylenecek çok söz var… Ama hepsi övgü dolu emin ol… :)

  19. Demet

    Nurcan; Çok teşekkür ederim Nurcan’ cığım :) Böyle güzel bir yorumu hak ettiysem ne mutlu bana *-*