Yıldızlar, Kalpler…

IMG_6307

Normal şartlarda bu yazının Aralık ayının sonlarına doğru yayınlanması gerekirken araya hastalığımın girmesi, benim bir türlü bilgisayarı açıp da fotoğrafları düzenleyememem, üstüne son zamanlarda kendimi hummalı bir çalışma içinde bulmamla yaklaşık iki-üç hafta kadar gecikti.
Sağlık olsun, değil mi? :)

Neyse efendim, lafı fazla da uzatmadan yeni yılı bahane edip yaptığım kalpli, yıldızlı süsleri huzurlarınıza çıkarmak isterim şimdi; zira yazımın teması bu ciciler – iç dökmelerimi farklı yazılara da saklayabilirim pekâla :)) Derken hâlâ uzattığımı fark edip kendimi nasıl frenleyemediğimi de hayretler içinde izlemekteyim :)))

IMG_6318

Küçük şeyler dikmeyi seviyorum. Kimileri bir elbise ya da etek dikmeye göre çok daha zor olduğunu söylese de bu tarz şeyler dikmek beni eğlendiriyor, dinlendiriyor. El oyalayıcı olduğu muhakkak ama hayal gücümü tetiklediğini hissettiğimden belki de minik minik oyalanmak mutlu ediyor beni :) Eh, zaman unsurunu da göz önünde bulundurunca birkaç saat içerisinde bir çalışmanın bittiğine şahit olabilmek daha çok motive edici oluyor. Tamam, arada çileden çıkarttığı da oluyor elbette; özellikle uykum varsa, ben yorgunsam ama inatla birşeyler dikmeye devam etmek istiyorsam iş çığrından çıkabiliyor… Ama biliyorum ki ben detayların insanıyım :)

IMG_6312

IMG_6331

Bir gün kendime elbise, etek dikme girişiminde bulunacağım diyerek aldığım kumaşlar bana raflardan bakadursun, ben her yeni gün bu tarz çalışmalarla günlerimi şenlendiriyorum :)) Herkes de kıyafet dikmek zorunda değil ya hoş :) Ben bir türlü sıra getiremedim kendisine şahsen :D Artık bu gidişle kıyafet olayına da çocuk sahibi olduktan sonra filan el atarım diyorum kendimce – eh, ne de olsa onun kıyafetleri de minik, değil mi? *.* Lakin ufukta ağlayan bir bebek göremediğimden henüz ben kalp, yıldız dikmeye bir süre daha devam edeceğim gibi gözüküyor, baştan söyleyeyim :D

IMG_6337

IMG_6335

Yalnız “Bir bana, iki geline” derken düzgün kalp dikmenin sırrını keşfetmiş bulunuyorum :) Eskiden yamuk yumuk olan kalplerim biraz pratik, biraz sabırla oldukça düzgünleşmeye başladılar :)) Zira kalp dikmek, fermuar dikmekten sonra ikinci kâbusumdu benim :)))

IMG_6404

IMG_6324

Nasıl diktiğime gelirsek: “Küçük parçaları dikerken kumaşa daha rahat hükmedebilmek, dikme esnasında çevir, döndür işlemlerini kolaylıkla yapabilmek için önce kumaşı kesmeyin” diye okumuştum bir yerlerde… Öyle aklımda kalmış, ben de bir de böyle deneyeyim deyip uçan kalemle kumaşın ters yüzüne önce şekli çizdim ve kalem izini takip ederek dikişimi yaptım. Diktikten sonra kenarlardan kestiğimde bu zamana kadar diktiğim en muntazam kalpler olması ise beni baya şevklendirdi tahmin edersiniz ki:) Artık kim korkar kalp dikmekten :))) Eğer siz de bu zamana kadar bu yöntemi denemediyseniz tavsiye ederim; gerçekten iş yarıyor *-*

IMG_6363

Süslerin içlerini de elyafla doldurdum; pofuduk pofuduk, as istediğin yere, seyret dur, keyfin yerine gelsin – Ikea’ dan aldığım anten görünümlü askılar da bunlar için biçilmiş kaftan adeta, ekmeğime yağ sürüldü resmen *.*

IMG_6371

IMG_6456

Hatta düşünüyorum da içlerine kuru lavanta doldurup bunların mis kokulu versiyonlarını da dikebilirim – sanırım dikeceğim, çok yakında :))

IMG_6488

Ha bu arada, bu süslemelerin bir kısmını, hatta çoğunu diyeyim, kardeşimin evine uçurdum :) Gelinin evini de kendi evime benzetmek için ufaktan yol yapıyorum yani anlayacağınız :D

Bir de hummalı çalışmalara dair tüyo edinmek isteyenler Instagram üzerinden demetoloji olarak beni aratıp görsellere bakabilirler ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 yorumlar

  1. Lavanta kesesi fikri çok iyi :) Bence de yapmalısın. Artık kapmışsın kalp işini de. Bundan sonra seni kimse tutamaz.

  2. Hepsine ayrı ayrı bayıldım. Yaklaşık 1 saattir de instagram fotograflarına bakmakla mesgulum :) Hepsi birbirinden güzel. Ellerinize sağlık. Dikiş konusunda bir şey sormak istiyorum. Ben cok amatör oldugum için :( Kumaşları diktikten sonra içlerini doldurmak için sanırım bir kısmı açık bırakılıp sonradan o kısım dikiliyor. Eğer böyle yapılıyorsa nasıl dikiyorsunuz o kısmı. Çok teşekkür ederim. Kucak dolusu sevgiler,

  3. Renkler, kumaşlar, desenler, görseller, aksesuarlar hepsi birbirinden güzel bunların.

  4. Ben de detay işleri seviyorum, onlarla oynamayı, sinirlensem de inat etmeyi seviyorum. Bir de dediğin gibi kısa sürede bittince çok motive edici oluyor bizim gibi hobi için ölen ama tüm gün çalışıp sadece kısacık zamanlara bunları sıkıştırmaya çalışanlar için.
    Harika olmuş yaptıklarının hepsi ellerine sağlık…

  5. Demek sırrı diktikten sonra kesmedeymiş,ondan benim kalpler de düzgün olmuyordu demek,fikir için teşekkürler,hepsi ayrı ayrı cici,ellerine sağlık Demet’cim.Aslınsda gerçekten böyle minik şeyler daha çok vakit alıyor,bilesin..Kocaman sevgiler..

  6. jeliboncuk

    Demetcimm eline sağlık yıldızların da kalplerin de çok sevimli olmuş gerçekten.. Lavanta fikride uygulanabilir hemde çok hoş olur varsa bide minik çiçekli kumaşlarla yaparsın :) Bu arada buna benzer süsleri English Home da görmüştüm kuş şeklinde yapmışlardı.
    Öyle de yapılabilir mesela… Birde söylemeden edemeyeceğim o kadar yakınıyorsun ama yine de Maşallah her şeye yetişiyorsun becerikli arkadaşım benim:) Geçmiş de olsunnn hem dikkat et kendine ama :*

  7. Sevgili Demet,
    yaptıkların o kadar güzel işler ki neden kendine ait küçük bir iş yeri açıp keyifle hobilerini yapıp para kazanmıyorsun :)

  8. Demet

    sezen; Dün senin bu yorumunu gördüğümde inanır mısın bir yandan yeni yazımın fotoğraflarını düzenliyordum. Yüreğin çok mu temiz senin ;) Şu an için işyeri değil ama internet üzerinden ürünlerimin satışını yapmak için ufak bir girişimde bulundum, hayırlısı bakalım…

  9. Demet

    jeliboncuk; Çok teşekkür ederim canım. Evet English Home kuşlarını biliyorum, almıştım ordan üçlü bir dizi :)) Elimde birkaç poşet lavantam var, onları değerlendirmem lazım – yeni kalplere belki kısmet :))

  10. Demet

    Aktuelmoda; Evet canım, aynen ;) Bir de öyle dene istersen… Bir gün kıyafet dikme olayına girersem bu kıyaslamayı daha net yapabilirim ben de sanırım :)

  11. Demet

    cafenoHut; İşte bu yüzden, işte bu yüzden seni ablam gibi görmüyorum ben ;)))

  12. Demet

    Nilhan; Çok teşekkür ederim canım :)

  13. Demet

    tugce; Çok teşekkürler. Evet, dediğin gibi bir kısım açık bırakılıyor, o kısmı da makinede ya da elde dikebilirsin. Küçük parçaları makinede zaptetmek zor oluyor; elde minik minik dikerek kapatabilirsin ;)

  14. Demet

    Dilek; Evveeet, yakında yapacağım inşallah :)

  15. Çok sevimliler gercekten. Kumaslara ayrica bayildim. Ben de bu yastiklari gorunce lavantali versiyonunu dusunmustum. :)) Onlar da çok güzel olur eminim. Ellerine saglik… Dikis tüyosu için de tesekkürler… :))

  16. Demet

    Magicka; Ben teşekkür ederim, işine yaramasına sevindim :)