Dikiş Meraklılarına: Singer Dikiş Teknikleri Kitabı

Bir hafta önce… Öğle yemeği arasında D&R’ da kaybolmuşum; o kitap senin, bu kitap benim… Laf aramızda; ben bir saatlik öğle yemeği sürecinde bazen kitapçı ya da mağaza gezmek için yemeğimi hızlı hızlı ya da bilemediniz yürüyerek yerim :D O kısacık süre benim için nimet çünkü; iyi değerlendirmem lazım *-*

Her neyse, ben konuyu dağıtmadan devam edeyim anlatmaya;

Derken bir kitap takılıyor gözüme; yok, yok bu kitap değil, ansiklopedi olur olsa olsa; kuşe kağıda, 400 küsür sayfa. Ama öyle güzel jelatinlemişler ki içini açıp bakamıyorum ve içinde ne olduğunu öğrenmek için merakla sağını solunu çevirip duruyorum. Iııhh, hiçbir ipucu yok; ama öyle de güzel gözüküyor ki… Alsam mı diyorum; fiyatına bir bakıyorum: 40 TL! Yuh diyesim geliyor ama bu ansiklopedi canım, değmez mi? Öyle de ağır ki! Ben bunu eve kadar taşıyabilir miyim diye düşüne düşüne kucağımda o dikiş kitabı ile kitapçının içinde dolanıp duruyorum, taa ki mesaiye yetişmem gerektiğini anlayana kadar… Apar topar kitabı yerine bırakıp, 40 TL veremem ona şimdi deyip koşarak oradan uzaklaşıyorum :) Satın aldığımı düşünmüştünüz, değil miii? :))

O gece rüyama kitap giriyor, sayfalarını çeviriyorum, okuyorum kitabı filan… Ertesi gün dayanamayıp gidip kitabı alacağıma kanaat getiriyorum :D Bir gün zor durmuşum zaten, benim gibi alışveriş manyağı bir kız! Evde dikiş makinem var ya, ben sadece onda yastık dikip duruyorum, arada bir fırfır, t-shirt süsleme filan yapıyorum ya, artık bu işe de profesyonelce el atmam lazım :D O kitap benim olmazsa olmaz!

Bir internete bakayım diyorum; belki bu ansiklopediyi ucuza satan bir yer bulurum. Sonra o da nesi? Bir yerde kitap 26 TL’ ye satılıyor! Şaka mı yahu derken Ucuzluk Vadisi‘ nde buluyorum kendimi. Hiçbir deneyimimin olmadığı bir alışveriş sitesi. Kredi kartına da vade farksız 6 taksit yapıyor; ooo cazip de diye içimden geçiriyorum. 3 TL gibi düşük bir meblağ da kargo ücreti alıyorlar, daha ne olsun :) Bu kadar güzel gelişmeden sonra ben o günün akşamı gözlerimden uyku akarken kitabı sepete atıp 11 TL kar ile rahat rahat uyuyorum :))

İlerleyen günlerde siteden gayet güzel bilgilendirme mailleri geliyor, ben mutlu, mesut, merakta kitabımı bekliyorum. Sonra kargocu amca tam da beklediğim dakika kitabımı getiriyor ve ben sanki biri bana hediye almış da yollamış gibi şarkılar eşliğinde kitabımı açıp onu almakla ne iyi ettiğimi düşüne düşüne bir kendimi, bir kitabı seviyorum :)

Kitabı alır almaz farklı projeler başlığına gidiyorum; çünkü beni cezbeden başlık o olmuştu, farklı olan ne olabilirdi :) Tabii ki dikiş konusunda zamansızlıktan öğrenmeye aç biri olduğumdan herşey beni tatmin ediyor; kimono dikmeyi bile öğretmişler, seviniyorum :))) Japon firmasındayım ya, işime yarar belki :p :D

“Bir bu eksikti” dediğinizi duyar gibiyim :) Ben de dedim :)) “Senin bir günün kaç saat kızım? Git, yat, uyu” dedim ama dinlemiyor ki benimki :)) Başıma iş açmayı, 50 bin şeyle aynı anda uğraşmayı çok severim, sonra o başı kaşıyacak vakit bulamam.

Şirketten bir arkadaşım geçenlerde bana “Senin ne kadar çok hobin var öyle! Nasıl zaman ayırabiliyorsun hepsine?” demişti… Üzerinde düşününce hak verdim ona. Farklılığı, çokluğu, ıvırı, zıvırı seven biriyim. Herşeyi kendim yapmaya çalışma gibi manyak bir huyum var, bilgisayarım bozulsa mesela onu bile tamire uğraşırım, yapmışlığım vardır yani, şaka değil :D

Öyle ya da böyle yakında tabelayı asarım ben; nakliyeci-tasarımcı-fotoğrafçı-terzi-blog yazarı diye… Bu liste uzar gider :)) Birini de diğerinden ayırt edemem. Zaten nakliyeci olmam konusunda seçim şansım yok; biliyorsunuz :)))

Not: Bu yazı ne yazık ki fotoğrafsız yayınlanmak zorunda kaldı, bu saatlerde benim yazı yazabilmem pek görülür durum değildir, malum :) Ola ki kitap sayfalarından görseller isteyen ya da satın aldığım site ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen olursa seve seve yardımcı olurum ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 yorumlar

  1. zamanım olmasada:))dikiş seven birisi olarak içindekileri merak ettim doğrusu…..

  2. bende almayı düşünüyordom o kitabı ama dediğin gibi 40 tl çok geldi banada..ama paylaşırsan sevinirim sayfalardan :)

  3. Demet

    moda_kesh; En kısa zamanda tatlım, söz ;) Mucks!

  4. Demet

    halime; Notumu aldım, ilk fırsatta paylaşıyor olacağım ;)

  5. Demet

    hayatmelodisi; Tamamdır canımm, paylaşacağım ;)

  6. benim ögrencim almıştı ,bilgiler içinde biraz eksik .ama hiç olmamaktan iyidir ,yeni başlayanlar için iyi

  7. Demet

    dikis dersi; Evet, mutlaka faydalı şeyler vardır içinde, özellikle yeni başlayanlar için :)

  8. evet bende d&r de gördüm 40 tl fiyatı gözlerim yuasından cıktı.
    Ama şimdi bu sitede açtığımda bulamıyorum kitabı

  9. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    :):)benim gibi biri var mıdır diye hep düşünürdüm:):)yazınızı okuyunca aynı ben dedim:))aynı anda bi sürü şeyle uğraşmak uğraşabilmek kimine göre zor olsada yapabilmek marifet işi:))ben pc mi açıp tamir etmekten tutunda herşeyi tek başına illa tek başına yapabilmek gibi bi huyum vardır:D o açılardan sizi kendime çok benzettim mutlaka yazmalıyım dedim:)yine bi ortak nokta ki sitenizi dikişle ilgili kitap ararken buldum..kendime etek diktim bugün çok güzel oldu ama bi dikiş kitabı alsam iyi olur die düşündüm kursa gidecek vaktim yok çünkü.finaller vizeler kpds hazırlık kpss ama dinlenmek için dikiş iyi fikir.bişeyler üretmek..neyse fazlaca uzattım.yazınızı keyifle okudum.tavsiye ettiğiniz kitabıda araştırıcam birazdan.sağlıklı mutlu başarılı güzel bir yaşam diliyorum.sevgiler;)

  10. Demet

    esra; Çok teşekkür ederim yorumun için :) Üretmek dinlendiriyor insanı, bazen tek başına öğrenmeye çalışmak yorsa da insanı, sanırım en sağlamı oluyor :) Sana da kolay gelsin dikiş işlerinde ;)

  11. Kitapla ilgili arastirma yaparken bu yillaaar onceki konunuza rastladim :))
    Sizce kitabi almali mi? Sizi takip ediyorum cok guzel isleriniz var, bu kitabin payi oldu mu acaba? :))
    Ben basic temel seyler ogrenmek istiyorum, mesela duz dikis, fermuar, yastik, canta vs. sizce almali mi?

  12. Demet

    @zeliha; Geç cevabım için kusura bakmayın lütfen. Bir süredir blogumla ilgilenemiyordum. Açıkçası faydalı bir kitap ama illa ki almalısınız diyemem. İnternet üzerinde de pek çok bilgiye videolu olarak ulaşabiliyorsunuz. Onu da alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Sevgiler…

Gezinme