Aykut Oğut | Benim Kitabım; Okundu, Bitti…

Pazartesi günü aldığım bu enfes kişisel gelişim kitabı Çarşamba günü okunmuş kitapların arasına katılıp çoook öncelerden alınan ve okunmayı bekleyen onca kitabı kıskançlıktan çatlattı adeta…

Evet, Aykut Oğut’ un aynalı kitabından bahsediyorum. İsimsiz olarak çıkarılan bu kitap kapak tasarımı ile benden zaten tam not almışken içeriği ile bir on puanı daha hak etti. Bir önceki kitabını (Evrenden Torpilim Var) okuduğum için gayet yüksek beklentilerle sayfalarını çevirmeye başlamıştım; ki hayallerim de suya düşmedi neyse ki…

İlk etapta kitabın fiyatını yüksek bulup satın alma sürecini uzatsam da, internetten daha ucuza kitabı bulsam da fazla bekleyemeden kendimi tekrar kitapçıda buldum :) İyi ki de beklememişim; çünkü gerçekten verdiğiniz parayı hak ediyor – kolay kolay bu cümleyi kullanmam ;)

Hani o sıkıcı kişisel gelişim kitapları var ya; onları unutun bir kere. Yazar adeta sizinle konuşuyor, sohbet ediyor. Hele hele sayfa aralarına serpiştirilen Necati-Ayten diyaloglarını sizin de çok seveceğinize eminim.

İlk kitabı okumadıysanız, tavsiyem öncelikle o kitabını satın almanız yönünde olacak; çünkü bu kitap onun devamı niteliği taşıyor bazı sayfalarda.

Benim eşimin sandığı üzere yat, kalk, evrenden iste mantığı değil kesinlikle kitabın konusu :) Yalnız gerçek olan birşey var ki; istemeden hiçbirşeyin sizin olmayacağı… Zaten bir önceki kitabının kapağında da dediği gibi: İstemek olmanın yarısıdır.

Kitabının kapağının ayna olarak tasarlanmasının sebebi de okuyucuya içindeki gücü keşfetmesi için bu kitapla bir fırsat verilmiş olması, herkesin kendi doğrularını izlemesi gerektiği. Bunu da yazar içerik ile gayet güzel desteklemiş.

Çok hoşuma giden bölümlerden birinde bireyin zengin olabilmesinin yolunun öncelikle para ile olan ilişkilerini düzeltmesinden geçtiği söylenmiş. Bunu da şöyle bir örnekle gözler önüne sermiş: Başınızdan aşağı kırmızı güller dökülen bir fotoğrafınızı görseler ne kadar romantik olduğunuzu düşünürler, ancak bu gül değil de para olsa size “görmemiş” derler. Şahsen ben de öyle düşünür-d-üm. Oysa ki basit şekilde düşündüğümüzde sadece nesneye odaklı bir yargıda bulunduğumuzu fark ederiz. Fazla paranın insanı bozacağını bize küçüklüğümüzden beri söyleyen büyüklerimiz yok muydu? Vardı. İşte o kodlar yok muuu… Bizim enerjimizi olumsuz etkiliyor hepsi…

Bu noktada; çok güzel bir tespit; değer vermediğiniz hiçbirşey sizin olmayacak. Sen bir yandan zengin olmayı isterken diğer yandan kafanda çok paralı zengin insanların profillerini ellerinde içki kadehleri ile kendilerini kaybetmiş bir şekilde çizer ve onlardan biri olmaktan içinde korku duyarsan, kötü haber; hiçbir zaman zengin olamayacakmışsın. O yüzden kendimize iyi örnekler bulmak ve inancımızı, isteğimizi olumsuz enerjileri kovarak iyice sabitlememiz gerekiyor… Kolay gibi gözükse de hiç değil… Çok pratik yapmak lazım üzerinde :) Yakında ben de kağıt paralar havuzunda bir fotoğrafla pratiğe başlarsam şaşırmayın ve bana “öküz” demeyin, emi :))

Para konularından zayıflamaya, aşk-meşk ilişkilerine kadar bol örnekli bu kitapta tahmin edersiniz; ki pek çok akılda kalır örnek bulabilirsiniz. Okurken insan kendine uyarladığında, biraz üzerinde düşündüğünde yanlış olan düşünce tarzlarını ve aslında bu yüzden sorun yaşadığını rahatlıkla bulabiliyor.

Aklıma gelen farklı bir şey de şu: Bazı insanlar zayıftır, yedikçe zayıflarlar adeta. Bazı insanlar da “Su içsem yarıyor” diye dert yanarlar. Bu insanlar neden aynı kalorili yemekleri yerken sizce biri 36 beden, diğeri 42 beden giyer? Sebebi sadece düşüncede yatıyor aslında. Eminim mantıksız bulan, bunu hormonlara, metabolizmaya bağlayanlar da vardır. Ancak metabolizmamızın da bizim düşüncelerimizin emrinde olduğunu unutmayalım. Kendi adıma biraz kilo aldığımı düşünsem, daha çok kilo almaya başlarım ama ne zaman aynada “Zayıfladım mı acaba?” diye düşünürken ve mutlu olurken bulursam kendimi, daha çok zayıflamaya başlarım. Şaka değil :)

Benim eşimde tespit ettiğim ve yanlış bulduğum bir düşünce tarzını paylaşayım sizinle bir de;

Kendisi uzun yıllar maç yapmış, vücudunu spora alıştırmış, bu sayede zayıf, fit bir vücuda sahip olmuş bir erkek. Ancak ne zaman sporu bırakmış, işte o zaman kilo almaya başlamış. Şu anda da sporu bırakmanın onun üzerindeki etkileri artarak devam ediyor; yani devamlı kilo alıyor. Çünkü kafasında kurduğu öyle bir yargı var ki “Ben spor yapmazsam kilo alırım”. Yine bunu da mantıksız bulanlar olabilir elbette, çünkü spor yapmamak kilo almaya sebep olur. Ama benim düşünce tarzıma göre de spor yapmak vücutta sadece kas yapar, yediğim herşeyin kalorisini ben yatana kadar mutlaka yakmış olurum. Sonuç itibari ile manken edasında süzülmesem de kapılardan sığamama gibi bir durumum da söz konusu değil :) 10 sene önceki giysilerimi giyebiliyorum, o da XS :)) Zaten zayıf yapıda olduğumu düşünmeyin, benim de 38-40 beden arası giyindiğim bir dönemim oldu; hişşt, çaktırmayın :p :D

İşte böyylee… Ne diyordum? Dağıttım ben, siz toparlayın şimdi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 yorumlar

  1. Merak ettim kitabı doğrusu, çok güzel anlatmışsın :) En yakın zamanda okumalı o halde.

    Görüşürüz inş:)

  2. Çok hoşsun ya senin şu başka şeylerden bahsederken araya sıkıştırdığın kendince yorumların ben bitiriyor zaten.Uzuuun yazı okumayı sevmeyen been!Seni baştan sona,sıkılmadan tebessümle okuyorum canım arkadaşım.
    Şimdi gelelim kitap meselesine.İçeriğine bayıldım ki çok severim kişisel gelişim kitaplarını ama!!!!
    Ben uzuuun zamandır elime hiç birşey alamıyorum Demet yaa!:(
    Beynim o kadar dolu ki anlamıyorum resmen hemen darlanıyorum.Önceden sular seler gibi okurdum günde 2-3 kitap bitirdiğimi bilirim şimdilerde gazete bile okumuyorum.Ne yapıcam ben böyle yaa?İmreniyorum kitap okuyanları görünce,duyunca.Galiba bu alışkanlığımı kaybetmeye başladım hemen birşeyler yapmam lazım.Aslında benim bir an evvel uzman birinden destek alıp beynimi rahatlatmam lazım.Dua et bana bu buhran dönemini atlatayım.Lohusalığımın üzerinden 2 yıl geçti ama sendromu derin izler bıraktı hala toparlayamadım.”Sinirler harab olmuş “dedi geçen masaj hocası.Kaslarım sertleşmiş resmen.”Beyin çok dolu” dedi.Neşeli ,enerjik görünüyorum ama hiç öyle değilim içim siyah beyaz….

  3. Demet

    Sihirli Değnek; Yazılarımı sıkılmadan okuyor olduğunu duymak gerçekten sevindirici; çünkü zaman zaman okuyucuyu bilgi bombardımanına tutma konusunda endişelerim oluyor :) Sana gelince canım; “Evrenden Torpilim Var” ile hem kitap okumak hem de bahsettiğin buhran dönemini atlatmak için adım atabilirsin derim :) Kesin çözüm :)) Şaka değil bak ;) Dualarımdan çok daha etkili olacağına garanti veriyorum dermişim, hehe :D

  4. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; İnsanın pratik yapması lazım sanırım sürekli :) Dediğin gibi kitaplığa kaldırınca kitabı, unutuyor insan öğrendiklerini; sık sık uygulamak lazım ;)

  5. Aykut Oğut

    Çok teşekkür ediyorum.. Bir arkadaşım gönderdi bu linki, iyi ki göndermiş.. O kadar güzel yazmışsın ki, kendi kitabımı okuyasım geldi;))))) sağol varol…

    Eşine de sanada sonsuuzzz ve bol bol torpillllllerrrrrrrrr

    Aykut Oğut

  6. Demet

    Aykut Oğut; Aykut Bey, asıl ben teşekkür ederim size :) Kitaplarınızdan o kadar faydalanıyorum ki… Bu yazımla da size ulaşabildiğim için inanılmaz mutlu oldum, hiç tahmin etmemiştim sizden yorum alacağımı :)) Günümü aydınlattınız, çok teşekkür ederim. Ben de eşinize ve size bol torpiller dilerim :) Sevgiler…

  7. İnsanlar hayatlarında hiç beklemdikleri şeyler beklemdikleri zamanlarda oluyor
    İnanır mısın neye vesile oldun :)
    Hiç bu gözle bakmamıştım
    Yani Aykut Beyin gözüyle
    Kiloya farklı bi açıdan bakmamı sağladın
    Ve ben 21 yıllık hayatımda hiç bu kadar kilo almamıştım
    Sanırım farklı bi bakışın zamanı gelmişti :)
    Dimağına sağlık,klavyene kuvvet arkadaşım :)

  8. Demet

    porti; Yorumun için teşekkür ederim :) Güzel bir şeye vesile oldum sanırsam :)) O zaman çok mutlu oldum ben *-* Beklemediğimiz şeylerin böyle zamanlarda olmasına denk gelen güzel bir söz duymuştum: “beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. bu, evrenin ‘sen bakarken soyunamıyorum’ deme şeklidir.” Buraya cuk oturdu sanırım :))

  9. Satır aralarında el salla diyorsun ya sallayayım dedim Demetim :) Aklıma geldikçe takip ediyorum seni uzun yazıları bende sevmezdim eskiden ama bana birşeyler katıyorsa mutlaka ama mutlaka okurum. Bu kitapları ise çok merak ettim kesinlikle alacağım, çünkü kaynım sayesinde evrenden iste olaylarına baya sarmış bulunuyoruz kendisi bu konuda üst level’e geçmiştir felaket ötesi bir düşünce yapısı ve muhteşem ötesi sohbeti vardır oturup konuşmaya doyamadığım ender kişilerdendir. Hem ailemizden hem çevresinden kitap yazması konusunda onu dürteriz ama şimdilik düşünceleri farklı yöndedir :) Lafın özü kesinlikle etrafımızda bize ışık tutan kişiler o yoksa böyle muhteşem kitaplar olmalı ki düşünce yapımızı kökten değiştirebilelim birde yoldaş lazım bize destekleyen gönüllendiren :))

  10. Aldım sıraya kitabı Aykut bey duyun sesimi bilmem anlatabildim mi dermişim :))

  11. Demet

    Nur ; Ne güzel yazmışsın Nurcum :) Yürekten katılıyorum sana ;) Kitapları şiddetle tavsiye ediyorum. Ve bloguna geldiğimde yeni yazını göremiyor, üzülüyorum. Daha sık yaz lütfen, özlüyorum ben seni ;)

  12. Demet

    Ülkü; Almalısın; çok şey katacak o kitap sana ;)

  13. Bence gerçekten fazlasıyla basit,samimiyetsiz ve çokk kötü bir kitap olmuş. Kişisel gelişim diye tutturan ve saçmalıklardan bir türlü kurtulamayan kelimeler tekrarlanmış da tekrarlanmış. Belki biraz farklı sözler kullanılabilseymiş. Son zamanlarda elime geçen en en kötülerinden biriydi. Tavsiye etmediğimi söyleyebilirim. Diğer kitabında basitliğini anlamak elinize aldığınız an ortaya çıkıyor zaten…

  14. Demet

    Hülya; Yorumun için teşekkür ederim, her okuyanda bıraktığı tat bir olmuyor tabii…

  15. Aykut Oğut

    @Hülya: okuduğun ve değerlendirdiğin için sonsuz teşekkürler…. Sevgilerimle ;))

  16. ayışığı

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Aykut bey sizin sayenizde;
    aynada şans benim göz bebeklerimin içinde sözlerini çağırıyorum ve her oynadığım oyunda amortim garanti..daha fazlasını nasıl çağıracağımı bulamıyorum.çok uğraşıyorum üstelik….torpil sırası bende….

  17. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Bir arkadaşımın tavsiyesiyle “The Secret” kitabını okudum.Kişisel gelişim olayı bu kitapla çok ilgimi çekti.Sonra forumları taradım biraz.Aykut Oğut ismini ilk olarak bu forum sitelerinde görmüş oldum :) “Evrenden Torpilim Var” ve daha bir çok kitap ismini de yine bu forum sitelerinde duydum.Gittiğimiz kitap fuarında Nil Gün’ün de kitapları vardı ama biz öncelikle “Evrenden Torpilim var”ı deneyelim dedik eşimle.Kitap çok akıcı,bi çırpıda bitti..Pozitiflik adına kattıkları oldu bana.Kitap bitince boşlukta hissettim ve 2. kitabın fiyatını araştırırken burada buldum kendimi :) Bende sizin gibi fiyatından ötürü alsam mı,daha sonra mı alsam,gerek var mı ki gibi düşünceler içerisindeyim.Evrene sipariş edeyim en iyisi,o getirsin :)

  18. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    yorumlarda yazıda süper eneri bakalım kitap nasıl bende evrenden torpil alabilecekmiyim acep ??? sevgiler
    not : torpile çok ihtiyacım varda

Gezinme