Hediye Zamanı

Uzun zaman oldu çekiliş yapmayalı, değil mi? En son hediyelerimizi 14 Şubat Sevgililer Günü vesilesi ile vermiştik. Araya blogların yasaklanması, benim WordPress’ e taşınmam, akabinde çoğu izleyicinin izleme sütununda yazılarımın güncellemelerinin gözükmemesi gibi sorunlar girince tüm planlar altüst oldu. Yapılacaklar listem kabardı, kabardı ve hala yapamadığım birçok şeyle beraber artık herşeye yetişemeyeceğimi kabullenip hayatı biraz daha ağırdan almaya başladım :) Listemde yer alan diğer maddeler bekleyedursun, Demetoloji olarak isim değişikliğine geçtiğim günden bu yana yapmayı planladığım hediye etkinliğimi daha fazla ötelemek istemedim.

hediye zamanı

Önce her zamanki gibi “Ne Hediye Versem?” diye düşündüm durdum. Hem diğer yaptıklarımın benzeri olmasın, hem de hediyesiz geçen aradaki zaman açığını kapatırcasına dolu dolu bir hediye kutusu olsun istedim. Derken elime cici bici bir kutu geçti ve “Buldum” dedim. Bu kutuyu dolduracağım işte! İlk başta daha önceden yaptığım (kesinlikle kullanmadığım) aksesuarlarımdan birkaç tane yerleştirdim kutunun içine. Zaten uzun süredir beni takip edenler, onları hatırlayacaktır ;) Aklıma geldikçe ya da yeni şeyler yaptıkça kutunun içini doldururum diye de kapağını açık bıraktım, şimdi kutu dolup taşmak için bekleyişte. Gözümün içine bakıp duruyor her akşam işten eve gittiğimde :)

Hediye kutumuz bekleyedursun, “Sahibini nasıl bulmalı?” sorusu gündeme geldi bu kez de. Sanırım kafamı en çok kurcalayan bu nokta oldu. Çünkü artık bir ritüel halini kazanan “Beni blogunda duyur, sana hediye vereyim” yolları benim gözümde çoktan aşındı. Gerçi bu zamana kadar da kimseyi bu tarz bir duyuru yapmaya zorlamadım düzenlediğim çekilişlere dahil etmek için.

Zaten basit bir mantıkla düşündüğünüzde, çekiliş bittikten sonra izlediğiniz bir blogu “Unfollow” etmek çok kolay; yani izlemeyi bırakmak :) Sonrasında da o insana gidip “Neden benim blogumu izlemeyi bıraktın? Ayıp değil mi senin bu yaptığın!” diye hesap soramayacağımıza, hatta onu geçtim, kimlerin bizi izlemeyi bıraktıklarını dahi anlayamayacağımıza göre gelenekselleşen bu madde epey düşündürdü beni. Yazdıklarımı okumaktan keyif alan, paylaşımlarımda kendini bulan kişi zaten beni izlemeye alacaktır, kimseyi zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Eminim ki; enerjilerimiz yakın olan insanlarla biz mutlaka bir şekilde bir yerlerde karşılaşırız, er ya da geç ;)

Onu bıraktım, son zamanlarda “izleyici sayısı” kavramı zihnimde farklı şekillere bürünmeye başladı. Eskiden izleyici sayısını bir blogun başarı oranı olarak görürdüm, yani blog yazmaya ilk başladığım dönemlerde. Hatta öyle ki o zamanlar ben sessiz sessiz yazımı yazar, birileri beni okusun diye beklerdim tüm saflığımla :) Son zamanlarda ise gördüğüm, duyduğum kadarı ile bazı blog yazarlarının izleyici sayılarını kısa sürede arttırmak için başvurdukları yollar, o zamanlar izleyici sayısına olan itibarımı yerle bir etti :)) Yanlış anlaşılmasın, kimseyi yadırgamıyorum; herkes istediği şekilde izleyici sayısını arttırmakta özgür :) Sadece o yol bana hitap etmedi, en azından şimdilik :))

Ha bir de şöyle bir gerçek var ki; izleyici olarak arkadaş listenizde sadece boy gösterenler de var, gerçekten yazılanları okuyup, önemseyen, yorumlarını esirgemeyen kitle azınlıkta. O yüzden izleyici sayımız 10000 olsa ne olur 100 olsa ne olur takipçilerimiz etkin olmadıktan sonra…

O nedenle, şunun altını çizmek isterim; Bu çekilişe katılmak için beni, benim çalışmalarımı blogunuzda duyurmak zorunda değilsiniz. Eğer içinizden geliyorsa yapın, ama içinizden geliyorsa. “Böyle de bir blog yazarı var, ben okumaktan keyif alıyorum, sen de oku” demek isterseniz yazın. Öte taraftan, bu şekilde bir zorlamaya giderek blogunuza bugün hangi yazıyı yazacağınızı ben belirlemek istemem ;) Yoksa diğer türlü akşama fırında tavuk yap, yoksa misafirliğe gelmem gibi birşey olmaz mı :))

Amaaa, ne yemek olursa olsun, bir dilim kuru ekmeğe de razı bu kız demeyin :)) Bu çekilişte hiç de kural yok diyemem size. Hatta benim şimdi koyacağım kural, diğer kurallardan biraz daha ağır bile olabilir :)) Yandım, istemem deyip kaçmayın! *-*

Çok düşündüm. Kendime şunu sordum sonra: “Amacım ne?” Yani neden çekiliş düzenliyorum? Cevabı çok basit: Kaynaşmak için. Eğlenmek için. Sizlerle daha fazla iletişime girmek için.

Peki, o zaman ne istiyor olabilirim ben? Sadece yorum. Ancak sadece bu yazı altına bırakacağınız yorum değil.

Şöyle ki; bu çekilişe katılmak için;

– Öncelikle bu blogda bu zamana kadar yazılan 3 (üç) adet yazıma ayrı ayrı yorum bırakmanız gerekiyor. 2009 yılından beri yazıyorum. Okuyabileceğiniz bol bol yazım mevcut :)) Eğer yazı seçemiyorsanız, hemen sağ sütunda “Bakın, sizin için ne seçtim?” diye bir bölüm var, oradan üç yazı seçebilirsiniz ;)
– Ve yorumlarınızı bıraktıktan sonraaaa işte tam da bu yazının altına çekilişe katıldığınızı belirten bir öpücük bırakmanız gerekiyor :)

Üç yazı sınırlandırmasına uymazsanız ama, üzülerek çekilişe dahil edemeyeceğim sizi. Taş kalpli olduğumdan değil, sadece kimsenin hakkının yenmemesi için ;) Anlayışlı olacağınızı ümit ediyorum :) Tabii bu esnada siz daha fazla yazıma yorum bırakmak isterseniz seve seve onaylarım; ama bu, çekiliş için size torpil geçeceğim anlamına gelmez, haha :D

İşte bu kadar ;)

Peki, ne zamana kadar bu çekiliş sürecek; hemen ona da açıklık getirelim;

Bu kez süre belirlemiyorum, sayı belirliyorum. Bu çekiliş, sayı 100 (yüz) olana kadar devam edecek. Yani çekilişe en az 100 kişi katılacak. Ben 100 kişinin yorum bıraktığını gördüğüm anda burada bir bitiş tarihi belirleyeceğim ve o süreye kadar katılanları da dahil edip yine Random aracılığı ile numarayı seçip çekilişi sonlandıracağım.

Bu zaman zarfı içerisinde ben de boş durmayacağım tabii :) Bu kutuda yer kalmamacasına hediyelerimi doldurup eklediğim her bir yeni ciciyi sizlerle paylaşacağım. Vee tabii her zamanki gibi hediye gönderiminde kargo ücreti tarafımdan karşılanacak ;)

O zaman, oyun oynamaya başlamaya ne dersiniz? Hadi, bekliyorum :)

Not: Kutu içerisine şu anda neler mi girmiş? Mesela bu. Ama hepsi o kadar değil ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

43 yorumlar

  1. Deren Serbest

    yorumlarımı yaptıım :)
    Ama blogum olmadığı için paylaşamadım ..
    İnşallah kazanırıım

  2. hihihi yine farklılığını koymuşsun ortaya:)Ben zaten sadık ve hakkını veren bir izleyici olarak göğsümü gere gere çekilişi hakettiğimi düşünüyorum:))Neredeyse her postta yorumum var;)ama sen o kolyeyi takmak için sabırsızlanıyordun?Görünce şaşırdım .Canım arkadaşım eli bolluğunu daha da iyi anladım iyiki seni tanımışım.Doğru seçim yapmışım.Eee hadi hakkımda hayırlısı .Ben de VARIM:)Bloğumda da duyurucam haberin ola bacım

  3. Orjinalsin Demet!
    Farklı olman hep ilgimi çekiyor. Hadi bakalım, hoşça kalasın :)

  4. AYLA TÜRKDOĞAN

    sizi hergün takip ediyorum ne yazmış diye meraklanıyorum, ayrıca ürünlerinizede bayılıyorum.inşallah kazanırım…. :)))))
    kokulu kokulu öpüyorum sizi…:)

  5. severek takipteyim zaten..3ten fazla yazıyıda yorum yapmışımdır kesin :) etkinliğin olurda katılmazmıyım :) yaz benide canım..

  6. :) yazılarını okumuştum ama yorum yazmak aklımda yoktu.madem yolu bu yorumlarımı yaptım.şansımı deneyeyim dedim.sevgiyle kalın

  7. Demetcim sen ne kadar uzun yazssan da okadar keyifle okuyorum ki yazılarını.Ve bunu da öylesine söylemiyorum.Çok başka bir anlatım biçimin var,öyle ki insanı içine alıyor ve sanki okumuyorum seni dinliyor gibi oluyorum.Sen hep yaz,sen hep yarat ve bol bol fotoğrafla ve sonrada bizlerle paylaş :) İşte bu sayfalar öyle güzel paylaşımlar ve öyle güzel ilişkiler katıyor ki insana iyiki sen de böyle bir sayfa oluşturup tüm güzel şeyleri bizlerle paylaşıyorsun.Kocaman sevgiler ;)

  8. Yalnızca bu konuda değil hemen hemen bir çok konuda yararlı ve bilgilendirici dökümanları bu web sitesinde bulmak mümkün. Web sitenizdeki tüm yayınları yakından izliyoruz kaliteli bir web sitesi emeği geçen ekibinize teşekkür ederiz.

  9. bende 3 yazından çok fazlasına yorum yapmışımdır :)ama genede zevkle yorum yazacağım yazılarında var sevgiler ve unutmadan bol bol öpücük

  10. ece kalaycıoğlu

    Merhaba yazılarınızı keyifle okumama vesile olduğu için hediye kutusunamı teşekkür etmeliyim bloğunuzamı sizemi bilemedim:)Kaleminize sağlık büyük keyif aldım.Nacizane yorumlarımı yazdım sizi kocaman öpüyorum sıcacık gülümsemeniz içimi ısıttı fotoğraflarda sevgiyle kalın..

  11. Selamcığım, epey oldu buralara takılmayalı bu gün “uğurböceği el sanatları atölyesi” blogu saten kurdele tomurcuk gül yapımı için beni buraya yönlendirdi.. adını değiştirmişsin hayırlı olsun.. oraya bakıyorum buraya bakıyorum birşeyler tanıdık geliyor.. inanmazsın şablonuna koyduğun göz resminden tanıdım.. halbuki hiç öyle bir kabiliyetim de yoktur.. (^_^) her neyse pek çok yazını okudum bu gün ama sadece buraya yorum bırakıyorum hediye kazanmak değil amacım almış kadar oldum, bana buradaki etkinliklerini görmek yetti. ama sen beni 100 ün içinde say derim hediye kazanmak isteyen arkadaşlar hediyelerine daha çabuk kavuşsunlar (^_^). İzmir’de turlayıp güzel fotolar çekmişsin gitmiş kadar oldum çok da hoş anlatmışsın.. eline klavyene sağlık.. Bahsettiğim tomurcuk güllerin yapımı ile karşılaşamadım, sen bir tarakta kullanmışsın belki oradan yönlendirmiş olabilrsin ama şuna da bakayım buna da bakayım derken atlattım herhalde.. bana tomurcıkların yapımının adresini bırakırsan sevinirim.. Sevgi ve Selamlarımla CiCi Kall.. (^_^)

  12. zekiye korkut

    bende 3 yorum bıraktım ,hadi hayırlısı :)))))

  13. merhaba uzun zamandır bloğunu izliyorum güzel paylaşımların var.
    Yazdığın yazı da çok haklısın izleyici kitlenin çoğalması önemli değil ki önemli olan kaç kişi seninle.
    Haklı buldum paylaşımını.

    Ve yorumlarımı yaptım :)
    herkese bol şans

  14. Ay çok sevdim sizi merhaba diyorum :) bende çekiliş yaptım birşey beklemedne karşılığında dayatma olmasan bunlar hoşuma gitmiyor..hediye içten gelir verilir..sizide hediye çekilişiyle duymadım üsküdarda oturma isteğiniz getirdi beni buraya bir kaç yazınızıda okudum kutu içerisindekiler çok şirin şimdi gidip 3 yorum mu olur 5 yorum mu olur bilmem dolaşacağım odalarınızı :) blogumdada duyuracağım eminim ki arkadaşlarımda sizinle tanuışmaktan büyük keyif alacaklardır hemde kandil kutlaması yapayım tanıtımın yanında mübarekleşsin di mi ama :))

  15. seni yeni izlemeye başladım. yazılarına bayıla bayıla yorum yaptım ve yapacağım. mucksss diye öptüümm…

  16. Kaç tane yorumumu onaylamak zorunda kalacaksın saymadım kolay gele sana :) ben seni çok sevdim yüreğinin güzelliği yüzüne yansımış boşuna şeker dememişim sana :) blogumdada yer verdim..kandilin mübarek olsun, sevgiler :)

  17. Blogunuzu yeni keşfettim. Ben de şansımı denemek istedim. Diktiğiniz bebek eteklerine bayıldım.

  18. Merhaba, ben uzun zamandır izleyicinim, bir zamanlar benim de blogum vardı ama sonradan sıkılıp kapattım dolayısıyla artık blog okumayı tercih ediyorum, blogunu severek takip ediyorum. Diktiğiniz şeylere bayılıyorum ve çok yaratıcı buluyorum. umarım çekilişi ben kazanırım :) teşekkürler

  19. sizi yeni keşfettim
    lacheen’in yorumlarından :D
    süper şeyler var burada
    takipteyimmm :D

  20. merhaba ben de blogunuza bugün rastladım.artım takip ettiklerimden biri olacaksınız.:)çekiliş olduğunu gördüm ve hadi ben de katılayım dedim.yorumlarımı bıraktım.şanslı olan kazansın:)

  21. Ben yeni blog sahibiyim. Yaptığınız ürünler çok şeker.Özellikle bebekler için olanlara bayıldım.Ben de çekilişte şansımı denemek isterim. (Yorum işi tamamdır :) )

  22. % 1 şansa bakınca durumum vahim ama ben zaten postlarına zaman zaman yorum bırakan biri olarak bunu zevkle yapıyorum… ama o şansı yakalamayı da çok isterim… kutu çok hoş… eminim içindekiler de bi o kadar hoştur.
    sevgiler :)

  23. valla şimdiye kadar kaç postuna yorum bıraktığımı sayamıycam şeker ;P
    cicilerini ben de istiyorum ve öpüyorum seni ;x

  24. hediye duyurusuyla girip hayran kaldığım bir sayfa birkez daha herşey için ellerinize sağlık açıkçası bu güzelliklerden edinmek için bayıla bayıla bende varım diyorum :)

  25. huuuuh
    walla okurken çatladım :-))
    Blogunu yeni gördüm by Antigone nun blogunda dolaşırken.
    Şimdi seninde blogunu karıştırmaya başlıcam.Sırf bu çatlak kız napmış diye :))
    Anam ne çene var sende :)) Süper !!
    Yorumlarımı yapınca dönerim yine :))

  26. Evet tatlı kız
    Bende yorumlarımı şu an itibari ile yapmış bulunuyorum
    Ve bu maharetli hatunun neler yapabileceğini merakla bekliyorum…
    Takipteyim efeeem :))

  27. Ben de zaman zaman yorum bırakanlardanım umarım yeterlidir. Yorum yazmasam da her daim takiplerdeyim:))

  28. selam,
    3 adet yazına 3 ayrı yorum bıraktım rukiye adıyla..
    izleyicinim:rukiye_klc
    kutuyu merak etmiyor değilimmmm bakalım kimin şansı..

  29. antigone nun blogundan düştüm ben de buraya.ama yazılardaki dili çok beğendim daha da çıkmam burdan:) bakalım kutudan da neler çıkcak:)

  30. sizi antigone nun sayfasında buldum.ama çok beğendim yazılarınızı.izlemeye aldım sizi.pek şansım yoktur benim ama katılmak istedim öpüyorum:)

  31. aaaa şimdi ben bu yazını okumadan önce bu günkü yazına yorum yazmıştım desem acaba diyeceksin.(neyse yorum saatlerine bakarsan doğrulanır:)
    Ama deme.Çünkü doğru.
    Seni öyle merakla okumaya daldım ki ilk yorumumu hediye kutusu ile ilgili yazmış olduğumu bile unuttum.Zaten çekilişlere de pek katılmam ,hiç katılmam diyecektim am hafızama güvenemiyorum da.

  32. merhaba Demet…
    Demet diyorum çünkü,kendime çok yakın görüyorum gerçekten aynı şehirde olmayı ve tanışmayı çok isterdim.Sık sık yorum bırakmadığıma bakma,ben sana seni en çok takip eden kişi listesinin başında olduğumun garntisini verebilirim.Blog vs takip eden biri değilim sadece iki blog var takip ettiğim.Birisi seninki sık kullanılanlarımda ekli pc her açtığımda artık el alışkanlığı göz atar çıkarım acaba neler yapmış yine diye,ama hep dar vakitler ve şimdiki gibi gece saatleri olduğu için yorum yazamam.Blogunda okumadığım takip etmediğim yazın yok,benim için bi alışkanlık,bağımlılık oldu.Hatta bu konuda sana imreniyorum,(maşallah diyeyim)nasıl yetişiyor bu kız bu kadar şeye bu ne pratiklik diye sonradan kazanılmıyor galiba çünkü ben senden görüp ikea kumaşlarının aynısını almak ıcın ankaranın bi ucuna senin gibi zor şartlarda gittim.Ama malesef kumaşlarım poşetiyle duruyor,fırsatım olamıyor kendime zaman ayırmaya:((hadi gel anlaşalım sen bana bu güzel hediyecikleri gönder bende sana kumaşlarımı nede olsa sen onlarıda yapmadan duramazsın * _*gülücüğünde alışkanlık oldu buarada msjlarımda…İnşallah hediyelerinin emeğinin kıymetini bilecek birisine gitmesi dileklerimle

  33. bir kadıköy pazarı macerası,hobi odam ve bir bilezik bir etek adlı yazılarına yorum bıraktım ve yazılarını severek okudum umarım şans bana güler…
    blackbutterfly_87@hotmail.com
    büşra

  34. canım yorumlarımı yaptım, senin gibi birnden hediye almak nasip olur inş bana.. şunu itira etmem gerekir ki ilk defa böyle düşünen bir arkadaş gördüm ve çok takdir ettim, bu bloğu, seni ve mütevazi kalbini tanıdığma çok sevindim..

Gezinme