Bir Kadıköy Pazarı Macerası

Günlerden Cuma olduğunda kendimi işyerinden Kadıköy Pazarı’ na atasım gelir, ama öyle böyle bir istek değil. Benim için pazara gidebilme mümkünatı olmadığından o kumaşçılar, ıvır-zıvır satan tezgâhlar hep gözümde tüter. Tabii, bunda yıllık iznimin olmayışının da etkisi büyük sanırım :) Ayrıca, izninin bir gününü pazarda geçirmeyi düşünebilecek kadar da enteresan bir insanımdır :))

Ben böyle gün sayadurayım; eşimden geçenlerde bir öneri geldi. Dedi ki bana: “Zaten Anadolu Yakası’ nda çalışıyorsun. İş çıkışı gitsene pazara. Hava geç karardığı için pazarı erken toplayacaklarını sanmıyorum.”

Kulağa gayet mantıklı geliyordu :) Ama gel görelim, pazara sadece Avrupa Yakası’ ndan gitmiş biri olarak pazar yerine farklı bir şekilde ulaşmayı nasıl hale, yola koyacağımı bilemedim ve eşimi sunduğu öneri yüzünden pişman ettim; çünkü Kadıköy Pazarı’ na o da benimle gelecekti :)

Ben: “Yolları karıştırırım, bulamam şimdi; sen de gel, lütfeeeen!” diyerek eşimi ikna ettim. Zafere ulaşmak güzel bir duygu :) Eşime poşetleri taşıtmak gibi hain planlarım da hiç yoktu zaten :))

Cuma günü iş çıkışı Kadıköy Pazarı’ na gidiyordum. Bir büyük mutlulukla kendimi işyerinden dışarı attım mesai bitiminde. Eşim işyerinin kapısının önünde bekliyordu; genelde her yere geç kalma gibi bir huyu vardır, ancak o gün geç kalmasının çok sağlıklı olmadığını bildiğinden erkenden geldi; sağolsun *-*

Altunizade’ den metrobüse bindik. Söğütlüçeşme durağında ineceğimizi düşünüyordum ama pazarın tam olarak hangi durağa yakın olduğunu da bilmediğimden metrobüsteyken telefonumdan internete girip Google Amca’ ya sordum :) Ben gözüm telefonda açılan sayfaları sesli sesli okurken, Uzunçayır durağı diye bir kelime telaffuz ettim. Eşimin “İyi de burası Uzunçayır durağı zaten” demesi ile son saniye kapısı kapanacak olan metrobüsten kendimizi öyle bir dışarı atmamız vardı; ki tam filmlik yani :)) Neden aklıma daha önce bunu araştırmak gelmediyse :) Heyecana hiç gerek yoktu :))

İndiğimiz dakikada hala doğru yerde olup olmadığımızı kestiremeden metrobüs çıkışında görevli birine sorduk ve bingo! Teşekkürler Google :) Pazar o durağın burnunun dibindeymiş, kapıdan çıkıp sol tarafa döne döne 5-10 dakika yürüyüp 18.00’ de işyerinden çıkmış olmama rağmen 18.30’ da pazarın kapısına doğru emin adımlarla ilerliyordum *-* Kendi evimin ordaki pazar bile bu kadar yakın değil :)

“O zaman artık Kadıköy Pazarı’ na mı gelsem” diye geyik yapıp sırıtırken bir anda kapının önünde neye uğradığıma şaşırdım. Pazarın ¾’ ünün yerinde yeller esiyordu. Kalan ¼’ lük kısım da sebze-meyve tezgâhları tarafından ele geçirilmişti. Saat daha 18.30 idi ve bana alacak tek bir kumaş parçası bile bırakmamışlardı! Öyle üzüldüm ki… Tüm hayallerim suya düştü resmen… Yanımda poşetleri taşıtacağım bir Herkül varken hem de :)) Bomboş arazide bir ileri – bir geri yürüdüm, durdum. Sanki aniden bir kumaş tezgâhı belirecek gibi :) Toplu iğne ya bu da, samanlıkta arıyorum sanki :D

kadıköy pazarı kolaj

Kaderime razı olup evime yollanmaya karar vermişken çıkış kapısının yakınlarında “Ne alırsan 3,5 TL” sloganlı bir tezgâh beni cezbetti ve her ne kadar dikmek için kumaş bulamasam da madem buraya kadar geldim diyerek soluğu ucuzcu tezgâhın yanında aldım. Oraya da gidince 3 parça için 10 TL olduğunu duyunca kendime 10 TL harcama kotası koydum :) Yaklaşık 20 dakika orada oyalanmışım ama bu bile beni ilerde bekleyen eşimden dumanlar çıkmasına yetti de arttı :) Erkekler neden alışverişten nefret ediyor? :) “Sence şu nasıl, bu nasıl?” sorularıma tepkisiz bir ifade ile bakan koca en sonunda elimdekileri poşete attırıp beni tezgâhın yanından koparttı. Gerçekten koparttı; çünkü başka tezgâh bulamamanın hüznü ile adeta oraya yapışmıştım :)) Ve sonunda başka tezgâh bulamadığım için adeta mutlu olduğunu dile getirdi :)))

Lakin 3,5 TL’ ye insan bunları bulabilir mi mağazalarda; hele siz bir bakın, bakayım :)

kot şort

Uzun zamandır kendime kot şort almak istiyordum; her ne kadar bu yaz deniz hayal olsa da seneye giyerim düşüncesi ile indirimlerden payıma kot şort düşer mi diye bakıyordum. Onun için verebileceğim fiyat en fazla 15 TL iken, bu fiyata bu şortu bulmuş olmak beni bahtiyar etti :)

kareli gömlek

Taytların, dar pantolonların üzerine giyebileceğim bu kareli, tunik tarzı uzun gömlek de beni mest edenlerden *-* Yalnız benim kalça hizama gelen lastiğini çıkarmayı düşünüyorum, kemerle daha rahat kullanabileceğim…

mavi elbise

Bu elbise de parça sayısını üçe tamamlamak için harcadığım eforun sonucu :) Yine yazlık mekanlarda rahatlıkla giyebileceğim bir elbise. Rengini sevdim…

İşte böyleee… Kısa ve öz bir alışveriş :) Her ne kadar bu pazar turunda amacıma ulaşamamış olsam da bu ciciler beni mutlu etmeye yetti de arttı bile diyebilirim. Gerçi haftasonu elbise dikmek için kumaş alamadım ama böylelikle metrobüsle gittiğim zaman ineceğim durağı ve duraktan sonra izlemem gereken yolu öğrenmiş oldum. Yine kârlıyım yani :)

Not: Tabii o yorgunlukla eve gittiğimde erkenden uyumuşum, velhasıl sayesinde Cumartesi günü 08.00′ de güne başladım, zaten biliyorsunuz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 yorumlar

  1. Pazardaki o tezgahları bende seviyorum.Karıştır karıştır sanki hazine çıkacakmış gibi :) Bazen müthiş şeyler çıkıyor ama,kot şort gibi mesela ;) güle güle kullan şekercim..

  2. Ben de İstanbulda olduğumda aynı şekilde gidiyorum pazara.
    Geldiğimde ben erken gidip senin için tezgahların toplanmadan beklemesini sağlarım merak etme:))
    Aldıklarını güle güle giy ,pek güzeller.

  3. bu cuma sabahı ben de orada olacağım. hem de bi cesaret, oğlumu da pusete atıp götürüyorum bu kez. bakalım neler gelecek başıma. allahtan arkadaşım da olacak destek kuvvet olarak. çalışmıyor olsan hiç üşenmezdim, her hafta gelirdim senle valla!
    bu arada aldıkların süper, fiyatları daha da süper! güle güle giy canım ;))

  4. Benco kot özellikle güzel ama diğerleride çok şık. Çalışanlar için şu pazarı cumartesiye almaları konusunda çoookkk ısrarlıyım. :)

  5. İstanbul’un pazarlarını özledim inan,uzun zamandır Ankara’da olduğum için.
    Evimin hemen yakınındaki Beşiktaş pazarına giderdim ben de her cumartesi.Hem sebze-meyve alışverişi, hem de kıyafet alışverişi için.Gerçekten bazen çok güzel parçalarla çıkabiliyor insan pazardan.Sen de o gün şanslı günündeymişsin!Güle güle kullan canım!

  6. canım ya bende bu cuma gitmek istiyorum nasıl gidilir hiç bilmiyorum hazır sen biliyorsun anlatıver bana olmaz mı

  7. Kadıköy pazarı eski yerindeyken birkaç kere gidip mest olmuştum:))hala ordan alıp ta giymeye devam ettiğim şeyler var..aldıkların çok güzel,iyi günlerde kullan canım..bu arada dikiş maceralarını takip edip sana gıpta ediyorum haberin olsun,yakında ben de bir dikiş makinası alırsam hiç şaşırmıcam yani:))kolay gelsin…

  8. aldıklarını güle güle kullan ben genelde kadıköy salı pazarına gidenlerdenim ama birkere cuma günü gitmiştim ve çok güzel kumaşlar incik boncuklar vardı bikez daha gitmek istiyorum bakalım kısmet olcakmı…

  9. ben annemdeyim, gelmişken salı pazarına uğradım. pazarcılar iftara yetişmek için tezgahları erkenden topluyolarmış canım.senin şansına… ramazan sonrası tekrar denemelisin:)

  10. bende cuma pazarını görünce delirenlerdenim :) oraya gidince o kadar mutlu oluyorum ki geçen gitmiştik 10 tanesi 1 tlye öyle güzel düğmeler aldık ki tabi 1 saatten fazla tezgahta kalmıştık artık satıcı gelip yardım edeyimmi diye sormuştu :) çok güzel şeyler oluyo inşallah bi dahakine erken gidersin harika kumaşlar oluyo

  11. hüsran :(10 tlye neler almışsın ama, kumaş bulsaydın bunları gözün görmezdi bile ,bende gidemedim cuma pazarına hayal etmekle geçiyorum :)herkulunu taktir ettim ,her eş yapmaz bunu devamını bekliyoruz enişte :)

  12. ne ğüzel kıyafetler bulmuşsun.iyi ğünlerde ğiy canım.
    bende de cuma pazarından alınmış iki koli kumaş varda. onları birşeylere dönüştürecek vakit uyooolkkkk:))))))

  13. Demet

    Aktuelmoda; Teşekkür ederim canım. Bu noktada zevklerimiz ortak seninle ;) O esnada tezgâhtan çıkan şey her ne ise eminim bizim için hazineden daha değerli oluyor :))

  14. Demet

    nalan güler; Nalan Teyzecim, çok sevinirim vallahi :))) Sen pazara gittiğinde haberim olsun madem :))) Teşekkür ederim güzel dileğin için, öpüyorum ellerinden…

  15. Demet

    Antigone; Vallahi size katılmayı o kadar çok isterdim kiii :) Bebiş bakma konusunda deneyimli olmasam da destek olurdum ;) Benim yerime de gez canım, bol bol kumaşlar al kendine ;) Bu cicilerden sen de bulursun orda, çok geç vakte kalma ama Ramazan sebebi ile erkenden topluyorlar :)))

  16. Demet

    Suhuba; Teşekkür ederim canım. Acaba mümkünatı var mı pazarın gününün değiştirilmesinin :) Ne mutlu olurum yaa… O zaman her Cumartesi giderim bak :)))

  17. Demet

    Canan Bahadır; Beşiktaş Pazarı’ na ben de giderim zaman zaman :) Kadıköy Pazarı favorim olmakla beraber Beşiktaş Pazarı’ nı da severim yani :) Aslında ben pek şanslı değildim o gün Canancım, biliyor musun :) Şansım biraz daha olsaydı birkaç tane dikmek için kumaş parçası bulurdum :)))) Güzel dileklerin için ayrıca teşekkür ederim, öpüyorum seni *-*

  18. Demet

    moda_kesh; Canım tam olarak nereden gideceksin, bilmiyorum ama; eğer imkanın varsa metrobüs kullanmanı tavsiye ederim. O şekilde çok kolay. Uzunçayır durağında indikten sonra, kapıdan çık ve sola dönerek yürü ;) Pazarı görüyorsun zaten hemen ilerde, çok yakın o durağa ;)

  19. Demet

    filiz; Filizcim, teşekkür ederim canım. Dikiş makinesini şiddetle tavsiye ediyorum; bebişine öyle güzel şeyler dikersin ki ;) İnsanın hayatında gerçekten büyük fark yaratıyor *-* Aklını çelmeye devam ediyorum sanırım :))

  20. Demet

    büşra; Büşracım, Cuma günü olan pazar ağırlıklı kumaş üzerine diye duymuştum. Ben hiç Salı günü gitmedim ama o kumaşlar, ıvır-zıvırlar aklımdan çıkmıyor bir türlü :)) Sen de en kısa zamanda yine gidersin umarım… Tabii ben de :))

  21. Demet

    hayat güzel; Ramazan’ dan sonraki ilk Cuma yine Kadıköy Pazarı’ ndayım, not edilmiştir :) Kısmet değilmiş canım, ne yapalım :) Gitmeden sana sorsaymışım keşke, hehe :D

  22. Demet

    büşrakaya; Ayynı ben :)) Evet, bir keresinde ben de birsürü düğme almıştım dediğin gibi :) Herşey çok ucuz olup bir de üstüne harika olunca bizden mutlusu olmuyor :) Bir dahakine inşallah daha çok vaktim olur, bakalım *-*

  23. Demet

    dikisdersi; Evet, dediğin gibi kumaş bulsaydım bunları gözüm görmeyecekti :) Benimki biraz da bunlarla kendime sus payı vermek oldu :)) En kısa zamanda Kadıköy Pazarı turumu yineleyeceğim, Ramazan geçsin de hele bir *-* Ben de eşimden devamını bekliyorum, bakalım :D

  24. Demet

    halime; Teşekkür ederim Halimecim. İki koli kumaş mııı?! Hemen dikmelisin onları, ne duruyorsuuun? :))

  25. Evet yaaa!Neden bu erler alışverişi sevmez ki?Benim kocam gık çıkartmaz ama bu erlerin alışveriş sevmemesinin verdiği psikolojiyle ben onunla alışverişte kendimi kasarım.Hiç unutmuyorum geçen sene Ramazan arefesinde Ardadan anca fırsat bulmuşum anneme bırakmışız.Mağazalar geç saate kadar açık diye gecenin bir buçuğunda bana kıyafet aradık tırım tırım ve ben onca mağazadan birşey beğenemeden 2 parça ürünle çıktım.Adamın gıkı çıkmadı :D Kükreyeceğimi bildiğinden galiba:D Şorta bayıldım gerçekten kaliteli duruyor.Hepsi güzel tatlım ben de uzuuuun zamandır pazar gezmeyi unuttum:(Güle güle giyin .Bukleli güzelim

  26. Demet

    Sihirli Kokosh; Erkeklerin hepsi aynı sanırım bu noktada, bırak, dağınık kalsın :) Kız kıza alışveriş daha zevkli hem :)) Kıyafetler kaliteli evet, o paraya zaten kaliteli olmasa bile insan üzülmez :)) Teşekkür ederim canım bu arada, öptüm seni ;)

Gezinme