Fermuar Detayı

Yastık üzerine fermuar dikmenin nereden aklıma geldiğini anlatacaktım. Fermuar yastığımı kaçıranlar; bakınız sahife 168 :)

Yabancı bir blogta, arkasına fermuar dikilerek bambaşka bir havaya bürünen bir t-shirt görmüştüm, hele üzerine bir de fisto dikmişlerdi; ki o basit t-shirt’ ün sırt kısmı beni kendisine aşık etmişti. Kaynak için tık tık ;)

Bir tane de ben yapmalıydım, ama hiç fermuar dikmemiştim :) Yapabilir miyim, ya t-shirt’ ü bozarsam, vs. derken bir gece yine elimde makas ve bir t-shirt’ le buldum kendimi. Yan tarafta fermuarlar, fistolar,…

fermuar detayı

Öyle de aceleciyim ki ne elimdeki kitaplara bakıyorum, ne de internetten araştırıyorum. Hiç yapmadıysan bir sor, bir oku, değil mi? Yok, fazla vaktim yok zaten, uyudum, uyuyacağım :) Hemen fermuarı dikmem ve “Ohh bee! Yapabiliyormuşum” deyip yatmam lazım :)) İlk denemem dört dörtlük olmasa da olur, ben sadece o fermuarı fistolu bir halde t-shirt’ ümün arkasında göreyim, yeter :) Sizde de oluyor mu bazen böyle haller? Yoksa sadece bana mı özgü? *-*

Ne yaptım? Önce fermuarın üzerine fistoyu diktim. Bu kısım kolaydı, zorlanmadım. Sonra t-shirt’ ü elime aldım ve içimden besmele çekerek sırt kısmının ortasından bir çizik attım :) Sanki savaşa gidiyorum: “Allah’ ım sen benim yüzümü kara çıkarma!” da demiş olabilirim :)) Bu arada, attığım çizik = fermuarın boyu ;)

Bir sağdan, bir soldan fermuarı t-shirt’ ün üzerine iğneledim. Önemli not: T-shirt’ ün orta kısmında kestiğiniz yerin kenarlarını katlarken fermuarın iç tarafında kalacak şekilde ayarlayın; ki daha estetik gözüksün :)

Fermuarı dikerken en çok zorlandığım yer, iki ucun birleştiği kısım oldu. O bölümde biraz çuvallamış olabilirim :)

İlk fermuar dikişi denemem fena olmasa da, sanırım fermuarın nasıl dikildiğini bir de kitaplardan okusam, araştırsam fena olmayacak :) Benimki biraz cahil cesareti oldu işte, bilmeden, deneme, yanılma, tahminlerle… Bir de kendimden hemen süper ötesi bir sonuç beklemesem :) İlk denemem dört dörtlük olmasa da olur derim ben ama yine de içten içe mükemmeli beklerim kendimden :) Nasıl bir çelişki :))

Bunu diktikten sonra da bir şimşek çaktı bende işte; kumaşı kesmeden fermuarı dikebilmemde sorun yoktu. O zaman ben de şimdilik kumaşı kesmeden dikerdim, dedim ve diktim :) Kısmet bir adet yastığa oldu.

Fikirden bol ne var ama! T-shirt’ ün sırtına, bir yastığa, kot pantolonunuzun üzerine, yine t-shirt’ ünüzün omzuna, belki göbek kısmına, yani aklınıza gelebilecek herşeye fermuar detayı ile farklı bir hava verebilirsiniz. Siz bir düşünün bakalım ;) Ben de fermuar dikmekle ilgili biraz daha pratik yapayım :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 yorumlar

  1. ah sorma demetcim… zaman zaman bende de oluyor bu haller… bi an önce yapıp bitireyim ve de göreyim… ne olacaksa. :))
    fermuarın gayet güzel oturmuş… çok da güzel olmuş… ellerine sağlık.

  2. Fermuar detayı harika olmuş ellerine sağlık… Hem yok yalnız değilsin, biz de kardeşimle aynı senindeniz, kafaya birşeyi yapmaya koyarsak, ne saatin kaç olduğu, ne nasıl yapılacağı ne de yapıp yapamayacağımız önemli değildir… O sıradada mümkünse kimse ile göz göze gelmemeye, fikir almamaya ve bizi caydırmaya çalışacak kimse ile konuşmamaya çalışırız… İşi bilen birinin bile vereceği fikre ihtiyacımız yok kafadan dalarız olaya:)))
    Ben bu akşam yattığımda bu fermuar işine biraz kafa yormayı planlıyorum, başka neler yapılabilir diye… du bakalım…

  3. Demet

    ruşen; :) Yalnız değilmişim demek :)) Bazen kendimi frenliyorum ama bazen içimdeki aceleci çocuk bir bakmışım benden önce koşmuş gitmiş :)) Süper olmasa da fermuar dikme denememi beğenmene sevindim canım, teşekkür ederim yorumun için :)

  4. Demet

    tala; :) Birilerinin dur demesi lazım işte öyle anlarda :))

  5. Demet

    cafenoHut; :))) Ne çok benim gibi düşünen varmış :)) Çok güzel özetlemişsin nohutçum olayı :) Aynen ben de işin ehli gibi otururum başına, kimseyi de dinlemem :)))

    Fermuar detayı ile ilgili senden güzel fikirler çıkacaktır eminim; beklemedeyim ;)

  6. Demet

    Antigone; Teşekkür ederim canım :) Sözüm olsun, ilk fırsatta ;)

  7. Tezcanlılık ve sabırsızlık oluyor bunun adı.. Nohut’un dediği gibiyiz işte hepimiz.. pek güzel olmuş tişört de:)

  8. Demet

    Deli Anne; Teşekkür ederim :) Tespitin çok yerinde olmuş bu arada ;)

  9. Bak şu işe ,ne güzel olmuş.Hem de hata kapatır böyle dikmek.
    Alt kısıma biraz daha özen gerekebilir.
    Ben ;bilmediğim bir işlem için elimde kaynak yoksa,giysi ve eşyalarda o işlem nasıl yapılmış inceler ve yaparım.O arada ilham geliverirse daha iyisini bile yapmışlığım vardır:))

  10. Demet

    nalan güler; Nalan Teyzecim, evet , orası işte dikerken zorlandığım kısım :) İkincisi daha iyi olacak diye umuyorum… Bu arada, benim de elimdeki kıyafetleri çok incelemişliğim vardır, o gün gözlerimden akan uykuya inat hiçbirine bakmadım ama :))

  11. Demet

    tosbagalarr; Teşekkür ederim canım, evet heves = sabırsızlık oluyor :))

  12. Aaaa!Aynı ben diyorum da inanmıyorsun:P Sabırsızlık ve mükemmeliyetçilik.Senin en azından makinan var dikebiliyorsun tatlı.Ben geçen kullanım zorluğundan dolayı rafa kaldırdığım jilemi tatilde giyeyim diye değerlendirdim eteğe çevirdim.Fermuarını elde diktim ve başardım:)Dike söke alışmış elimiz artık.Senin elinden ne kurtulmuş ki?Ayıpsın:))Öperim yanacıklarından

  13. Demet

    Sihirli Kokosh; :) İnsan isteyince yapamayacağı şey yok zaten. Biraz pratik, biraz istek, biraz heves,… Gerisi çorap söküğü gibi geliyor ;)

    Fermuarı elde dikmek çok daha zordur diye düşünüyorum, o yüzden sana tez zamanda bir makine lazım ;)

Gezinme