Parmağımda Yüzükler, Kolumda Bilezikler…

IMG_3699

Bu projenin ilham kaynağı Pinterest’ tir. Yine gün içerisinde boş bulduğum bir ara kendime illhamlık birşeyler ararken gözüme çarpmıştı…

Olayın güzel yanı işte tam olarak bu olsa gerek… Normal şartlarda görüp “Aaa, süper fikirmiş” deyip sonra unutacağım, belki not bile alsam o yığının içinde yok olacak bir fikir ufak bir tıklama ile benim kendi oluşturduğum tabloya ekleniyor ve ben çok rahat bir şekilde o fikre tekrar ulaşabiliyor, hatta unutmadan uygulayabiliyorum :) Hatta ve hatta sadece bir kez uygulamakla kalsam, bir tane daha, bir tane daha diyerek şunun şurası şöyle olsun, bunun burası öyle olsun deyip konu üzerindeki faaliyetlerime resmen tavan yaptırıyorum…

16.07

Bu bilezik süsleme olayında da aynen anlattığım gibi ilerledi herşey… Stoktaki plastik halka bilezikleri eritene kadar tüm denemelerimi yaptım ve süsleyecek bilezik kalmadığını anlayınca bir yandan üzülüp bir yandan da çaktırmadan derin nefes alarak süslü bileziklerimi üstüste dizdim :))

Bazen öyle oluyor ki; birşey tasarlarken inanılmaz keyif alıyor ve o esnada olur da müthiş bir fikir yağmuruna tutuluyorsam, o şey her ne ise elimdeki malzeme tükenene kadar ondan vazgeçemiyorum. Çekirdek yemek gibi birşey bu yani anlayacağınız :) Dudaklarınız o tuzdan yansa bile siz yemeye devam ediyor ve tabağın sonunu görmeye çabalıyorsunuz – işte o yüzden bizim evdeki tüm çekirdekleri eşim yer, ben bir tane alırsam sonum vahim çünkü :D

16.071

Bilezikler diyordum, değil mi? Yapılış aşamaları anlatılan sitede yuvarlak inciler kullanılmış ama silikonla o tarz incileri yapıştırmanın ve uzun süre bilezik üzerinde sabitlemenin ne zor birşey olduğunu bildiğimden; ben taban kısmı düz olan yarım inci, stras taş gibi süsleme malzemeleri kullanmaya yöneldim. Bilezik üzerine malzemeyi yapıştırdıktan sonra ara kısımlardan iple geçtiğimiz için de yeteri kadar sağlam bileziğimiz oluyor :)

16.074

Yapıştırırken de silikonu fazla sıkmamaya özen göstermek gerekiyor; defalarca söylemişimdir, benim bu yapıştırma işinde en sinir olduğum şey yapıştırılan şeyin sağından – solundan fırlayan soğumuş beyaz silikon parçaları :)) Kimi zaman kolay temizleniyor da, bazen tüm çalışmanızdan soğutabiliyor sizi… Aslında şimdi düşündüm de bu silikon makinelerin değişik ebatlarda uçları olmalı, ya da vardır da ben bilmiyorum… Meselâ, daha ince işler için minik silikon damlaları akmasına izin verecek bir materyal… Öyle bir şey var mı? :) Yoksa, oturup ben mi icat etsem onu da? :))

16.072

Neyse, pratik fikirler arayışımı da dile getirdiğime göre, konuya kaldığım yerden devam edeyim :) Hatırlar mısınız? Bu bilezikleri geçen yıl İzmir’ e annemin yanına gittiğimde bir bijuteride bulmuş, anında malzeme stoklarına dahil etmiştim kendilerini :) İşte, tam da şurada yine bir bilezik süslemişliğim vardır *-*

16.073

Malûm benim bileklerim ince olduğundan, öyle kolay kolay bilezik türevlerinden bulamıyorum kendime – bunu da eminim onlarca kez söylemişimdir :)) Hoş, geçen yıla göre bileklerim daha da mı inceldi ne, bu bilezikleri de süsledikten sonra bana büyük geldiğine üzülerek şahit oldum. Yapacak birşey yok; ben de birilerine hediye etmek üzere rafa kaldırırım artık {Turuncu fiyonklu olan gitti bile} – kime niyet, kime kısmet işte :))

16.075

Yüzükler mi? Başlığa yazmışız, şimdi birkaç yüzük görseli paylaşmazsam olmaz – okuyucuyu kandırmayalım lütfen :p :))) “Bilezikler yeterli oldu” derseniz, sizi yorum bırakma hanesine alayım. “Olmazzzz, yüzükleri de göster” diyorsanız yalnız hiç kıramam – o zaman sizi buradan alayım lütfen, bir gidin, ama geri gelin, emi ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 yorumlar

  1. valla ameliyatımdan sonra seni görmek beni nası mutlu etti.. ben de hep düşündüm şu ince silikon ucunu,hatta araştırdım ama bulamadım.gel kafa kafaya verelim de yapalım..

    ay bende bi benim bilekler ince sanırdım,bilezikler,saatler hep en ufak ayarına getirilir..yüzükler de öle hatta..az aramadım alyanslarımı çarşıda bulabilmek için.

    buarada geçen haftadan beri bende çok yoğun bir karın ağrısı ve bulantı vardı..gaz filan zannediodum,bir de ben son 1 sene içinde çok enfeksiyon geçirdim..dedim bi gidim enfeksiyon dr.una.tahlil mahlil,dr. bi değer yüksek biorganda sorun var araştıralım dedi..ultrason,başka tahliller yaptırdım ama sonucunu cuma göstercekken perşembe akşamı çok sancılandım.acile gittik,meğer apandisitmiş. aacil ameliyata aldılar..daha dün çıktım hastaneden..malum dikiş acıları filan…

    ama seni görmek ii oldu :)

  2. oy yalnız değilsin benim bilekler de ince ve bu tarz bileklikler olmuyor bana da:))) imrendim şuan bu güzellikleri görünce…

  3. hepside görsellikleriyle,renkleriyle ve senin vermiş olduğun emeğin ile gerçekten çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık..pembeyi çok sevdim bu arada :)

  4. çok güzeller canım, ellerine sağlık. benim de yapılacaklar listemde bu bilezikler, ama bakalım ne zaman?

  5. çok güzel olmuş, valla bu pinterest feci bir şey. İnsan bir takıldı mı, onu da yapsam bunu da yapsam diye kafayı yiği:))

  6. Sevgili Demetcim, bileziklere bayıldım tam benim bileklerime göreymiş…çünkü ne kalın ne ince :) Eline emeğine sağlık. Bir önceki yazında hazırladığın bohça olayına bayıldım…benim tüylü terliğim olmadı ama satenden çeşit çeşit gecelik sabahlık mevcut….doğru dürüst giymedim diye kendimi suçluyordum içten içe….meğerse benim gibi giymeyenler varmış :))) gerçi arada giymek de fena olmaz yakışır bize ya hu ;) ne dersin :)))

  7. Demet

    esra kocabıyık; Çok geçmiş olsun, umarım şimdi daha iyisindir… Dikkat et kendine ;) Silikon ucuna ilişkin birşeyler keşfedersem burda davul çalarım :)) Bilekler konusunda yalnız değilsin bu arada, evet :))

  8. Demet

    alonenes; Ben de yapıp yapıp burnumun dibinde imreniyorum, kendime ne garezim varsa, hehe :D

  9. Demet

    Nazmiye; Teşekkür ederim, benim de favorim mavi oldu bu kez :)

  10. Demet

    Antigone; Benim o yapılacaklar sırası öyle bir şaştı ki; bıraktım, dağınık kalsın :)) Teşekkür ederim canım bu arada…

  11. Demet

    lolipu; Çok haklısın, görselle, fikirler insanı kendinden alıyor :))

  12. Demet

    sezen; :))) Evet, saten gecelik giymeyenler klübüne hoşgeldiniz :D Herhalde iş yaşamında zaten klasik giyinmekten, insan en rahat pamuklu pijamalarını özlüyor bolca, o yüzden satenlerin yüzüne bakmıyor :D Demek bilezikler sana göre – not ettim bunu ;)

  13. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Şu silikon olayına ben de sinir oluyorum Demet:) Kesinlikle incecik uçlu bir silikon tabancası üretilmeli:)

    *Sanırım soğuk silikonların uçları daha ince oluyor.Detay çalışacağın zamanlarda işine yarayabilir ama donması daha uzun sürüyormuş aklında olsun:)

  14. Demet

    inanirsakolurbence; Bilgi için teşekkürler canım :) İnce uçlu silikon bulan blogunda davul çalsın o zaman :)) Herkese lazım bu meret :D