Fermuar Yastık

Ama bildiğiniz fermuarlı yastıklardan değil bu :)

fermuar yastık_4

Geçtiğimiz Cuma eve dönerken aklıma düştü bu yastığı dikmek; öyle abuk zamanlarda üretme aşkım depreşir benim :)) Eve giderken en yakın tuhafiyeye gidip fermuar almak istediğimi söyledim. Ne için kullanacağımı sordu doğal olarak :) “Yastıkların üzerine dikeceğim” desem ne anlayacak şimdi; üstüne deli muamelesi göreceğim :)) “Birkaç işte kullanacağım” dedim ve bu cevap karşısında satıcı kız beni tezgâhın arkasına davet etmek zorunda kaldı :) Seve seve geçtim tabii, çuvallar içinden gözüme en canlı gözüken birkaç fermuarı kaptım. Gerçi o kızın bana artık alışmış olması gerekiyor, çünkü aldıklarım bu kadar dedikten sonra bile tam ödeme esnasında “Şu nedir?”, “Bu güzelmiş”, “Bu ne işe yarar?” diyerek aldığım bir yığın şey oluyor, hepsi de birbiri ile alakasız :)) Hele bazen aradığım şeyin ismini bilmiyorum, tanımlayamıyorum da doğrudüzgün; işte o zaman alışveriş maceram evlere şenlik oluyor :)))

yastıklar

Nereden geldiği meçhul beyaz bir kumaşım vardı elimde; kumaşın türünü bilmiyorum vallahi :) Ikea’ dan aldığım kumaşların dokusunda, “Benden iyi yastık olur” diye bağırıyordu :) Çok fazla değildi kumaşım ama olsun bir fermuarlı yastık dikmeme müsaade ederdi sanırım :) Belki idareli kullanırsam üç yastık bile çıkarabilirdim, çıkardım da *-*

Kumaşın üzerine gelişigüzel fermuarları yerleştirdim, eşimin de onayı ile Kadıköy Pazarı’ ndan geçen sene aldığım bereketli dantellerimden açık mavi renkli olanını tercih ederek aralarına serpiştirdim. Şeritler halinde tasarladığım yastığımı uygun renkte ipleri bıkmadan, usanmadan değiştire değiştire diktim :)

Elyafım vardı neyse ki… Zamanında bir tane yastığımı heba etmiştim de :)) Gecenin bir yarısı elyaf bulamayacağım için, sabırsız gönlümün ateşini söndürmek adına başka çarem yoktu :) Amaan, zaten bir sürü yastık var, biterse yenisini alırım ben de :p

yastıklar1

Yastık dikmek çok eğlenceli; özellikle tasarlama kısmı hak verirseniz… Sadece iki kumaşı üst üste getirip dikmek bana göre değil. İlla ki süslemesine katkıda bulunacağım; o zaman “Bunu ben diktim” diyebiliyorum gururla :))

İşin en zor kısmı elyafı doldurduktan sonra köşesinde kalan açıklığı dikmekti. İçi dolu bir yastığı dikiş makinesi ile zaptetmek pek kolay olmadı ama acele etmeden, yavaş yavaş; elyafı ileri doğru bastırarak diktim neyse ki :)

Çılgın, enerji dolu bir yastık oldu bu :) Bir süre gidip gelip severim artık :)

yastıklar2

Not-1: Aslında toplamda üç adet yastık diktim bu haftasonu… Ancak fotoğrafların hepsini düzenleyemediğim için çareyi tek tek huzurlarınıza çıkarmakta buldum :) Hem her biri birbirinden farklı; size de fikir vermiş olur ;)

Not-2: Fermuarları yastığın üzerine dikme fikrinin aklıma nereden geldiğini de anlatacağım bir ara :) Unutursam hatırlatın ;))

Not-3: Bu sıcaklarda açlığa, susuzluğa dayanabilen (ben onlardan değilim ne yazık ki) tüm arkadaşlarımın oruçlarının kabul olmasını, tüm dualarınızın gerçekleşmesini yürekten dilerim. Hayırlı Ramazan’lar…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 yorumlar

  1. Yine tarzını yansıtan bir eser çıkarmışsın tatlım.Çok cici olmuş.Fikir o kadar yaratıcı ki.Nacizane benim de bir fikrim olacak.Son kapatma işleminde zorlandım deyince,aklıma şöyle birşey geldi.Hani üzerinde fermuarlar varya birini açılabilir yapsaydın hem elyafı ordan doldururdun,hem de yıkaman gerektğinde kolaylık olurdu.Sevgiler :) Hayırlı ramazanlar tatlım..

  2. çok şeker olmuş demetcim ellerine sağlık..dikiş konusunda sormak istediğim bişi var sana gizli dikiş biliyormusun sen..neden soruyosun dersen benim blogta bi baykuş var bi göz atarsan..alt kısmı dikmede sorun yaşıyorumda..hala yazılmıyormu benim bloga yorum senden onuda merak ettim şimdi..3.nota! amin diyorum :) 1 ve 2.notu merakla bekliyorum..

    sevgiler..

  3. Hafiften şüpheye düştüm, yoksa biz kardeş miyiz diye:) Tuhafiyecideki tavırlar birebir aynı…
    Ellerine sağlık çok şirin bir yastık olmuş, şimdi tuhafiyeciye gidince bende bir iki fermuar alayım da dursun köşede… Yastık yaparım diyemiyorum evin her yanı yastık oldu, koyacak yer yok:( Keşke bu ev dolsu yenisi gelsin diye diye bir yığın ev doldurabilsem…

  4. Demet

    Aktuelmoda; Hay sen aklınla bin yaşa :) Aslında hiç fermuar dikmediğim için açılır-kapanır yapmak biraz korkuttu gözümü, ne yalan söyleyeyim :) Amacım fermuarları sadece süs amaçlı kullanmak olduğundan bir de, hiiiç işin o tarafını düşünmedim. Tuttum fikrini ama, bir dahakine bir cesaret deneyeceğim :) Öpüyorum seni ;)

  5. Demet

    Antigone; Teşekkür ederim canım, sana da enerji verdi mi peki ;)

  6. Demet

    Ahu; Teşekkür ederim Ahu’ cum yorumun için; beğenmene sevindim :)

  7. Demet

    hayatmelodisi; Gülincim merhaba :) Baykuşunu görmüştüm telefonumdan, çok sevimli olmuştu. Ama yorum yazmam imkansız, çünkü ne yazık ki bilgisayarımdan blogunu açmam çok zor. Anında kasıyor ve sayfayı kapatıyor. Benim bilgisayarı değiştirmem lazım, biraz eskidi aslında… Seni takip ediyorum ama yorum bırakamıyorum şu an :( Takibim de zaten telefonumdan oluyor :/

    Gizli dikişle ilgili soruna ise rastlantıya bak diyorum öncelikle :) Geçen gün yabancı bir blog üzerinde görmüştüm, eminim şu link sorunu cevaplayacak ;) http://www.rufflesandstuff.com/2011/07/turning-t-shirt-into-pillow-tutorial.html

  8. Demet

    cafenohut; Aslında biliyor musun, seni okurken ben de benzer şüpheye düşüyorum zaman zaman :)) Sayende yalnız olmadığımı anladım ya, sana müteşekkirim :)) Yastık konusunda senin yolundan ilerlemeye başladım ben de. 2+1 evde oturuyoruz, iki kişilik bir aile için yeterli olmalı ama seneye 3+1 ev hayali ile yanıp tutuşuyorum :)) Sanki bir süre sonra orası da dar gelmeyecek :)) Ama sen yine de al fermuarları, bu yastıktan da yap bir tane ;) Bulunsun köşede :))

  9. Demet

    Canan Bahadır; Teşekkür ederim Canancım, fermuar değişik bir aksesuar, herşeye uyarlanabiliyor :)

  10. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Baharcım, çok teşekkür ederimmm :) Senin kızının odasına da güzel olur bak bunlar, rengârenk ;)

  11. Demet

    Özge; Teşekkür ederim :) Çılgın ruhlara hitap ediyor :))

  12. Demet

    cafenohut; Süpersin sen yaa; emin ol bulunacak ;)

Gezinme