İpek’ in 1 Yaş Doğum Günü

Geçtiğimiz Pazar günü İpek 1 yaşına girdi :) Sanırım o günle ilgili beni en çok strese sokan şey, koşuşturmacadan fotoğraf çekmeye vaktimin kalmayacak olmasıydı. Nitekim ufak tefek aksilikler oldu, ama neyse ki misafirler gelmeden fotoğraf işini kısmen de olsa halledebildim. Aile olarak düzgün bir fotoğrafımız olmasa da buna da şükür diyerek detayları paylaşmaya başlıyorum :)

28862388433_33e5ca9a14_k

Yıldızları oldum olası çok sevmişimdir ve yıldız figürlü objelerin benim için yeri farklıdır. Geçen sene yılbaşında Tchibo’ dan aldığım yıldız aydınlatma ise ben doğum gününü nasıl yapsam diye düşünürken ilhamımın çıkış noktası oldu :)

29450260446_b88555c8fb_k

Derken kendimi Ali Express’ te ve tabii Pinterest’ te buldum. Yıldız, beyaz, pembe, gold, doğum günü olarak o kadar çok araştırma yaptım ki doğum gününe bir ay varken masa süslemesi benim hafızamda kazınmış şekilde bekliyordu :)

IMG_2467

Duvarda gördüğünüz süsleri Ali Express‘ ten aldım; “pinwheel decorations” olarak aratırsanız pek çok renk alternatifine ulaşabilirsiniz, satıcıların profillerine, puan durumlarına göre alışverişinizi yaparsanız ortalama 30-40 gün civarı bir sürede kargonuz elinize ulaşır. Yalnız bu süsleri duvara sabitlemek oldukça zormuş, duvara zarar vermemek için denemediğimiz yol kalmadı, sonunda çareyi çift taraflı bantlarda bulduk, da onu da duvardan çıkartmak pek kolay olmayacak gibi…

Gelelim İpek’ in kara tahta panosuna;

28599481953_66c48e818c_o

Aslında ilk etapta panoyu sipariş vermek istemiştim ancak çok yüksek rakamlar istenince oturup kendim yapmaya karar verdim. Dijital olarak yapıldığını öğrendiğim an ise ekmeğime yağ sürüldü; çünkü olay tamamen kara tahta görünümlü bir sayfada değişik yazı karakterleri ile kızınızın / oğlunuzun bilgilerini yazmanızdan başka bir şey değil. Biraz Photoshop bilginiz varsa ya da çeşitli telefon uygulamaları kullanarak da bunu halledebilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, arka planda kullandığınız kara tahta görselinin çözünürlüğünün iyi olması, çünkü poster boyutunda baskı alacağınız için (benimki 50*70 cm idi) iyi bir görüntü kalitesine ihtiyacınız olacak. Google Görseller üzerinde “chalkboard background” olarak yine aratabilirsiniz. Bana Instagram üzerinden gelen sorulardan biri de üst kısımdaki bayrakları neyle yaptığım idi, bu konuda pek yardımcı olamıyorum ben de maalesef, çünkü o kısımla ilgili Etsy’ de yabancı bir satıcıdan destek aldım.

28627069824_6386ccb1da_k

IMG_2480İpek’ in doğumundan bir yaşına kadar çektiğim fotoğraflarını sergilemek ise hep istediğim şeylerden biriydi. Bunun için Ikea’ dan şu çerçeveyi alıp orta kısmını çıkardım, biraz paket ipi, minik mandallar ve Sosyopix‘ ten çıkarttığım fotoğraflarla hayalim gerçek oldu :) Tabii, ışıklandırma olmazsa olmazdı; onun için de stoklarımda bol miktarda bulunan yılbaşı ışıkları imdadıma yetişti. Işıkları birkaç yıl önce Euroflora‘ dan almıştım, her sene yılbaşı döneminde bu ışıklardan kolaylıkla bulabilirsiniz.

28862335743_ff0c1b6d19_k

İpek’ in elbisesi de tamamen tesadüfen H&M’ de dolaşırken karşıma çıktı, hatta daha doğum gününe iki ay vardı, üzerine olur mu olmaz mı bilmeden, en küçük bulduğum bedeni (1,5 yaş) attım sepete. Çünkü hem çok abartı bir elbise istemiyordum hem de renkler o kadar benim kafamdakine uyuyordu ki kaçırdığıma üzülmek istemedim :) Doğum gününden bir gün önce elbiseyi denediğimde baktım askıları uzun geldi, onu da biraz iğne – iplikle hallettik :))

29487823991_8ff8ddd99f_k

Masamızın geniş açıdan görününümü bu şekildeydi. Gönül isterdi ki, pastamız yerinde, tadı dillere destan limonatamız :) da köşesinde fotoğraf karesinde yerini alsın; ama her şey tamam olduğunda ev misafir dolup taşıyordu ve ben koştururken tek bir kare fotoğraf almam dahi mümkün olmadı.

Processed with Snapseed.

Şu 1 rakamının da başına gelmedik aksilik kalmadı. En son masadan devrildi ve üst kısımdaki beyaz boyası çatladı. Benim gibi her bir detaya takan biri için nasıl bir kabus, tahmin edersiniz. Hele de doğum gününe saatler varken. Aklıma İpek’ in tacı geldi, gittim, lastiğini çıkarttım, 1′ in başına taktım, hasarlı kısmı kamufle ettim, bir kez daha düşme ihtimaline karşın da önlem alıp masaya hamur yapıştırıcı ile sabitledim :)) Bir de baloncu amca eşimle beraber bana gold diye bakır rengi yıldız balon yollamasaydı masanın üzerini yine gold yıldız balonlarla kaplamak hayalimdi ama olmadı :)

IMG_2469

İpek’ in bir yaş çerçevelerini de hediyelik olarak ben hazırladım. Bahane ile uzun zaman sonra hobi odamda biraz vakit geçirebilmek ruhuma nasıl iyi geldi, anlatamam. Dikiş makinemi, makaslarımı, kurdelelerimi ne çok özlemişim meğer :)

IMG_2607

28678006523_01960d73ee_h

IMG_2284

Unutmadan, bir de mama sandalyemiz vardı süslediğim :) Vakt’i zamanında Kadıköy Pazarı’ ndan alıp köşeye attığım pembe tüllü püsküllü şey, üzerine eklediğim yıldızlar, altın kurdele ve 1 yazılı bir bayrakla temaya uyum sağladı kolayca :)IMG_2738

Tabii bir yaş doğum günü zaman zaman İpek’ in huzursuzluklarına da ev sahipliği yapmadı değil :) Ben günü minimum gözyaşıyla sonlandırmak istediğimden kutlama saatini İpek’ in uykudan uyandığı saate denk getirmeyi planlamıştım ama geciken birkaç misafir ile evdeki hesap çarşıya uymadı.. Ama zaten böyle bir tabloya hazırlıklı olduğum için açıkçası çok da kafama takmadım. Bu biraz da bizim üç kişilik aile oluşumuzun kutlaması gibi bir şeydi :) İpek’ in zaten olan bitenden haberi yok, pastası kesildikten kısa bir süre sonra uyudu tekrar :) Artık ilerde fotoğraflarına bakar, inşallah o da beğenir ilk yaş doğum gününü *_*IMG_2717

29186068396_944a53aa54_o

IMG_2456

IMG_2591

IMG_2596

IMG_2615

IMG_2524

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 yorumlar

  1. Demet hanım merhaba, herşey mukemmel olmuş bayıldım güzel de fikir oldu bana da. Birsey öğrenmek istiyorum tahta panosu neye bastirdiniz ve nasıl sabitlediniz? Teşekkürler

  2. Demetcim, İpekciğin yeni yaşı hayırlı olsun:) nice güzel yaşları olsun. Detaylara bayıldım ☺️

Gezinme