Yaz Gelince

– Burası buz gibi oldu, kapatır mısınız lütfen şunu?
– Ayy, fenalık bastı, biraz açsak olmaz mı?
– Boynum tutuldu resmen yaa… Hepimiz hasta olacağız!
– Dışarısının kaç derece olduğundan haberin yok sanırım?! Bu sıcakta açmayacaksak ne işe yarayacak bu??
– Çok üşüyorsan üzerine hırka getir!
– Yaa nasıl birşey bu; resmen ayaklarım dondu! Çizmelerimi giyeceğim yarın vallahi!!
– Biraz cam açsak peki, hem hava gelir! Bu çok sağlıksız…
– Sen kuytuda kaldığın için seni çarpmıyor ama direkt benim üzerime geldiği için gerçekten çok rahatsız oluyorum.
– Biraz dereceyi yükseltebilir miyiz?

Örnekler çoğaltılabilir, hatta daha çirkefleri eklenebilir :)

Yaz gelince en çok konuşulan konulardan biri bu olsa gerek; Aç-Kapa: Klima :))

Havaların ısınmasıyla klima etkisinden rahatsız olanlarla o soğuğu iliklerinde hissetmek isteyenlerin mücadelesi başlar adeta.

Kaç şirket gördüm, kaç çeşit topluluk içerisinde bulundum, kaç insan geldi geçti 29 senelik ömrü hayatımdan… Şu yaz sıcağında değişmeyen birşey varsa o da klimasal mevzular oldu :)) – ki daha İstanbul’ a yaz gelmedi.

Hiç unutmam, İzmir’ in kavurucu sıcaklarında klimadan rahatsız olan bir bayan arkadaşım tüm cazgırlığı ile o klimayı kapattırır, milleti fırında tavuk gibi pişirmek için aşçıyla raks ederdi adeta .)) Pes ettiğinde ise klimaya karşı kışlıklarını giyer, öyle otururdu; utanmasa atkısını, beresini de takacaktı, o derece yani :D

Anlarım tabii herkesi; kimsenin vücut ısısı birbiri ile aynı değil. Ben üşürken sen terleyebilirsin ya da herkesin sıcaktan bunaldığı bir ortamda sen üşürsün, o anlıktır ya da genelde böyledir. Olabilir, anlayışla karşılarım. Ben de kışın çok üşürüm mesela, kansızlıktan deniyor; sürekli ısınmaya çalışırım evin içinde, eşim kış ortasında yazı yaşar sayemde, gıkını çıkarmaz :D

Benim anlamadığım şey farklı; klima bahane aslında. Sanki bu sıcaklarla beraber milletin ikinci yüzü çıkıyor ortaya, kış boyu saklayıp yazın sıcağı ile sürüyorlar piyasaya. Artık başlarına güneş mi geçiyor ne! :) Öyle insanlar gördüm ki bir klimadan yayılan ufak esintiyi bile hayat memat meselesi haline getirip, tüm yaz boyunca klimanın kendi emirleri doğrultusunda çalışıp çalışmadığının şeceresini tutuyorlar adeta!

– Bak 10 dakika senin istediğin gibi oldu, artık kapatalım lütfen! (ya da açalım)

Şaka gibiler yaa! Al eline çekirdeği, çitleye çitleye izle bunları :)) Gören de kazanana madalyon takacak sanırlar yaz bittiğinde!

Kıssadan hisse : Bunlar fani şeyler :) Hava sıcakmış, soğukmuş hikaye. Önemli olan insan olmak, klimalı ortamda bile insanın içini saran o şeytani, bencil duygulardan uzak olmak, kardeş kardeş yaşamak mühim olan. Ben terlediğimde sen bir gün hırka giyiver, sen üşüdüğünde ben bikinimi yanımda getiririm, merak etme :)) Ama güneş yağım senden, ona göre ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 yorumlar

  1. Demet

    Nedret; Teşekkür ederim Nedret Ablacım, beğenmene çok sevindim *-*

  2. canım ne güzel anlatmışsın valla kıkırdadım resmen:))bizim evde çocuklar için dikkat edilir klimaya veya gittiğim yerde yine çocuklara dokunmasın diye sesimi çıkartırım,onun dışında tek kelime anlatır heralde bu durumu kesinlikle bencillik,insanlarımız bencilliğin limitini yükseltmekte:)))

  3. yaaa nasıl bi hislerime tercüman olmak bu :)) iki gün sıcak oldu, aynı geyiklere başladık yine..

  4. ihihihi:)Yine süper bir anlatım.Gülmek için sana uğramak yetiyor zatii:)Benim de klimadan hasta olmuşluğum çoktur ama gık çıkartmayanlardanım ben:)Eski işyerimde odam bana aitti de Allahtan dilediğim gibi yönlendiriyordum klimayı.Bence insanlar sıcakta gezmek varken çalışmanın stresini klima bahanesiyle çıkartıyorlar birbirlerinden:)))

  5. Demet

    beti; Çocuk olsa ortamda anlarım, evet :) Bu tipler çocuktan beter :)))

  6. Demet

    gülçin; Teşekkür ederim, beğenmene sevindim :)

  7. Demet

    Sihirli Değnek; O da bir ihtimal tabii :))) Ben de gık çıkartmayanlardanım bu arada :) Ama çıkartmak lazım aslında ;)

  8. Demet

    gelinyolu; Evet aynen… Bu sene daha az duyacağız gibi ama, baksana, yaz gelemedi hala :))

Gezinme