Muhabbetin Böylesi

Hani geçenlerde Kütahya merkezli bir deprem olmuştu ya; İzmir, İstanbul gibi pek çok ilde hissedilmişti. İşte, ben o depremi hissetmedim, biliyor musunuz? E, şimdi ne yapalım hissetmediysem, değil mi? Zil takıp oynayacak değiliz ya hep beraber!

Durun, durun; önce şu mini diyalogu paylaşayım da hele bir sizinle; sonra anlarsınız neden bu muhabbetin gecenin bir yarısı burada vuku bulduğunu;

Depremden bir gün sonra…
(Mekan, karşımdaki kişinin adı, cinsiyeti hiç önemli değil)

Ben – Dün gece deprem olmuş ya; ben onu hissetmedim. Çok mu şiddetliydi?
X – Evet yaa, çok salladı.
Ben – Sanırım ben o esnada ayakta olduğum için hissetmedim.
X – Nasıl hissetmezsin yaa? Çok şiddetli idi.
Ben – Alla alla!
X – Hissedilmeyecek gibi değildi! Ayakta bile olsan hissedilir bir depremdi!!
Ben – ?!!

Cümleye dikkat lütfen;
“Ayakta bile olsan hissedilir bir depremdi!!”

Yahu, neye göre? Kime göre? Ben hissetmedim işte! Ne yapayım şimdi!! Senin için hissedilir olan şey benim tarafımdan da hissedilecek diye bir kaide mi var? Demek ki ben ayakta iken 5.9 şiddetindeki bir sarsıntıyı hissetmeyecek kadar duyarsızım! Ne yapayım şimdi? Suçlu muyum?

Sanırım suçluyum! Çünkü, depremi ayakta olduğum halde hissetmememe karşı öyle bir diklenmesi vardı ki karşı tarafın; konuşmayı sonundan yakalayan bir kişi benim konuşma esnasında çok yanlış bir kelime sarfedip onu kızdırdığımı düşünür.

Hani tartışması yapılacak bir konu mu? Yoo, hayır! Sadece muhabbet… Ama anladım ki bazı şeyler ne kadar basit bile olsa herkesle konuşulmuyor, sırf muhabbet diye. Dayak yiyecektim neredeyse o depremi hissetmediğim için!

Havada gerilim olduğunu anladığım dakika zaten, kendi kendime şunları mırıldanırken buldum;

29 yaşındaki D.Ö. Kütahya’ da gerçekleşen depremi ayakta olduğu için hissetmeyince gelen tepkiler sonucu bunalıma girip oturduğu sandalyeyi 30 saniye boyunca aralıksız sallayarak o anı telafi etmeye çalıştı.

Olur mu? Olur! :)

Muhabbetin böylesine de zaten bundan daha iyi 3. sayfa gazete manşeti olamaz, değil mi?

Yeri gelmişken bir not: Deprem konusunda kötü deneyimleri olan birisi olarak o korkuyu yaşayan herkesin bir an önce toparlanması dileğim; ölenlere Allah’ tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara bol şifa… Depremler olmasınnn…

Ve hiçkimse böyle “gereksiz” muhabbetler içinde kalmasın!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 yorumlar

  1. bende hissetmedim hemde balkonda oturur haldeyken..suçluyuz sanırım :) ama asıl depremi izmitte yaşayan biri olarak bunlar ne ki diyoruym..hisssetmemek çok normal..bir daha göstermesin allah..

  2. ama ama ama nasıl hissetmezsin!!!ayakta bile olsan hissedilmeyecek gibi değildi:)şaka bi yana hakikaten çok korktum ben de. o kadar ki uyuyan oğlumu bile ayaga kaldırdım kaçmak niyetiyle ama kahraman eşim hepimizi odalarımıza geri püskürttü:))

  3. Abartmış o şahıs .Benim çevremdeki hisseden herkes sadece hafif bir sallantı olduğunu söyledi ki ben de hissetmedim ama suçlu değil şanslıyız!:))
    Zaten çok korkuyorum ama birşey söylemem gerekirse;ben dengesiz zemin üzerine yerleştirilmiş ranzanın ikinci katında yatan biri olarak çıt sesinde bile kalkmama rağmen 17 Ağustos gibi bir depremi de hissetmedim.Sen o arkadaşı bana yolla bi:))

  4. Demet

    hayatmelodisi; Evet, suçlu biz :))

    Amin… Bir daha yaşamayalım öyle şeyler.. Allah beterinden korusun.

  5. Demet

    leyya; Çok şey kaçırdım desene :))) Benim eşim de hissetmiş ama bana çaktırmamış, sonra İzmir’ de annemden gelen bir telefonla gerçeği birkaç dakika sonra öğrenmiş bulundum :D

  6. Demet

    Sihirli Değnek; :)) Evet, suçlu değil şanslı konumundayız şu noktada *-* Sesini çıkarsın bir daha, hemen sana postalayacağım zaten :D

Gezinme