Basit Dikiş Denemeleri

Filmimizin ikinci seansına hoşgeldiniz :)

Beni en çok mutlu eden kısım bu idi, bakalım aynı duyguları size de yaşatabilecek miyim? :))

Başlamadan önce filmin ilk bölümüne ilişkin bırakmış olduğunuz güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, içimi ısıttınız :) Henüz birebir dönemesem de yorumlarınıza, her biri ile ilgileneceğimden ve dönüş yapacağımdan şüpheniz olmasın ;) Gerçi söylememe bile gerek yok ama neyyse :))

Cumartesi gece 23.00 civarıydı bu kolyeyi yaptığımda. Genelde haftasonlarım geç vakitlere kadar ıvır zıvıra boğulmuş, hobi odasını darmaduman etmiş şekilde geçer zaten :)) O gün de sabah 04.00′ ü gördüğümü hatırlıyorum *-*

Ne diyordum… Bu noktaya kadar ben hala yaptıklarımdan tatmin olmamış bir halde yeni bir arayış halindeydim. Yuh ama değil mi :)) Yeni birşey denemeliydim. Derken elim Kadıköy Pazarı’ ndan aldığım süet tarzı bir kumaşa gitti ve dikiş makinesi bana göz kırptı. Ve ben kendimi doğaçlama olarak minik minik parçalar keserken buldum, ölçmeden, kafama göre… Ve bir, iki, üç, dört derken bir de baktım birsürü telefon kılıfım olmuş :D Her birine telefonum sığmasa da *-* Mutlaka hediye edecek bir yer bulurum ben onları :)

Gelin göstereyim dikiş denemelerimi :) Makine başına pek fazla oturma fırsatım olmadığından pek pratiğim yok dikiş konusunda ama fena olmadı sanki :) Yani ben çok sevdim onları :D Hele süslemekten o kadar çok zevk aldım ki :)

ceptelefonukilifi6

ceptelefonukilifi5

ceptelefonukilifi4

Şu tüllü, boncuklu, payetli olan var ya; işte o benim favorim :)) Şeker gibi *-*

ceptelefonukilifi3

ceptelefonukilifi2

ceptelefonukilifi1

Sonra kumaş boyutunu büyüttüm – azla yetinmem, bilirsiniz ve cüzdan-çanta gibi birşeyler çıktı ortaya :) Dediğim gibi sadece deneme oldukları için bir amaca hitap etmesi için çalışmadım, sadece maksat dikiş makinesinde biraz daha pratik olsun; kaynaşalım daha çok birbirimize diye :))

İşte bunlar da diğer denemeler;

miniçanta1

miniçanta4

miniçanta3

miniçanta2

Nasıl buldunuz çalışmalarımı? Dikiş konusunda da ışık var mı bende? :)) Nacizane tavsiyeleriniz / yorumlarınız özellikle bu konuda beni çoook mutlu eder :) Sessiz sedasız kaçmayın, olur mu :))

Not: Daha önce bir de diktiğim yastıklarım vardı, onları da görmeyenler varsa buraya zıplayabilirler ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 yorumlar

  1. walla hepsine bayıldım. zor iş böyle küçük şeyleri dikmek ellerine sağlık çooook güzel olmuş hepsi:)

  2. Hiç deneme filan olmamış:))) Doğrudan doğruya olmuş :)) Mekinene ve ellerine sağlık. Devamı çok daha güzel gelecek eminim:))

  3. harika olmuş canım..hiç durma devam et daha güzel şeyler çıkacağına eminim..benimde makinam kaç zamandır bekliyor beni..hatta bu çantaları nasıl diktiğini anlatırsan süper olur :)

  4. Demet’cim en azından makineni kullanabilmişsin, bende yıllardır dolap bekleyen makinamı çıkardım ortaya ama cık cık mesura ipi ile dikiş ipini doğru dürüst birleştiremiyorum bile nasılda hevesim var oysa

  5. Ben seni bu kadar sık takip ederken nasıl oluyor da post kaçırıyorum aklım almıyor bu ne hız ya tütüütü Maşallah kızım valla yetişemiyorum:))))Ben de o pullu tüllüye bayıldım ama hepsi hepsi çok güzel sen bu işin piri olursun ilk denemelere rağmen ben gayet hatasız buldum (heh sanki dikişten çok anlarım da:))Eline sağlık tatlım muckss

  6. Demet

    Sihirli Değnek; :) O zaman daha sık gel buralara, kokoş arkadaşım benim :)) Fırsat buldukça didikliyorum bakalım, şu an iyi gidiyor dikiş işleri, memnunum, mutluyum :))

  7. Demet

    Ahu; Zamanında ben de zorlanmıştım mekikten gelen ipi dikiş ipi ile birleştirmede. Püf noktası, mekiği yerleştirirken makineye, ipin saat yönünün tersinde olmasına dikkat et ;) Diğer türlü dikerken ip toplanıyor kumaşın altında ;) Anlatabildim mi :))

  8. Demet

    hayatmelodisi; Anlatırım tabii… Ama azıcık zamana ihtiyacım var canım. Çalışırken blog yazmak, fotoğraf çekmek, dikiş dikmek, bir de üstüne koca, ev işi derken devrelerim karışıyor :)))) Hadi ama sen de geç makinenin başına. Bak bir sürü fikir verdim sana, yeni ciciler bekliyorum senden. Mucks!! :)

  9. Demet

    Nedret; O zamannn kendimi tebrik ediyorum ben de Nedret Abla’cım :) Başarmışım :))) Zaten bunları anneme götürdüm, ilklerden ya *-* Annem; ki çok iyi dikiş diker, o bile beğendi :) Dedim; ben olmuşum :) Sağolasın motive edici sözlerin için Nedret Abla’ m benim *-*

  10. Demet

    burcu; Teşekkür ederim canım benim :) Çok mutlu oldum ben çoook :)

  11. Evet bu çekiliş için 2. yorumum, bu çalışmalarını daha öncede beğenmiştim, ama yorum bırakamamıştım, bu güne kısmetmiş.:))

  12. Ben olsam kitaplarıma harika dantelli kumaş kaplar dikip onları kaplardım..
    cüzdanlarında yaptıkların çok hoş olmuşlar kitaplarının boyunda dikip onları giyidirebilirsin çok yakışırlar diye düşünüyorum.. Bir de (sonradan aklıma geldi) bu kapların kat yerine kitap ayracı olarak bir ipin ucuna küçük bir püskül dikebilirsin.. bazı kitapların kendi ayraçları vardır da olmayanlar için…. (^_*)

  13. Demet

    pembe düşler; Çok teşekkür ediyorum sana ilgin için *-*

  14. Demet

    Arabell; Güzel fikirlerin için çok teşekkür ederim. Fırsat bulduğumda deneyeceğim ;)

  15. dikiş konusunda gelecek vaad ettiğin kesin ama ben tasarım konusunu zaten çözmüş olduğunu düşünüyorum. harika olmuşlar

  16. Demet

    Ayse; Çok teşekkür ederim nacizane yorumun için; mutlu ettin beni *-*

Gezinme