Süslü Mandallar

süslü_mandallar_2

Küçükken burun kıvırdığım tahta mandallar… Hiç unutmam; annem çamaşırları asmamı istediğinde mandal sepetinin içinde yüzüne bile bakmazdım bunların; renkli plastik olanlar favorimdi :) Bir de astığım çamaşırın bir ucuna yeşil mandal tutturduysam, diğer ucu için de yine yeşil mandal arardım :))

süslü_mandallar_1

Migros’ ta 48 adet mandalın toplam 1,90 TL olduğunu görünce, aklıma ilk gelen şey Accessorize’ de satılan nostaljik mandallar oldu ve ben de kendi mandal kreasyonumu oluşturmak için kaptım bir kutu mandalı :) Bilirsiniz; alakasız şeyler satın almakta üstüme yoktur *-*

süslü_mandallar_4

Genelde mandalların üzerlerini scrapbooking kağıtları ile kapladıklarını bildiğimden, benim de elimde o tarz kağıtlardan bulunmadığından ben çareyi silikon tabancamdan yardım istemekte buldum ve kıyıda-köşede kalmış kurdele artıkları ile mandalların ön ve arka yüzlerini kapladım. Sonrası malum; düğme, boncuk, aparat; ne geçtiyse elime; mandallarımı süsledim-püsledim :))

süslü_mandallar_5

Çamaşır asmayacağım elbette bunlarla :)) Fotoğraf sergisi yapabilirim ama diye düşünüyorum :) İpe renkli mandallarla dizilmiş fotoğraflar… Şık olmaz mı sizce de?

süslü_mandallar_7

Diğer taraftan, hediye paketlerinin üzerine bu mandallarla not iliştirebilirim ya da keseler yapıp ağız kısımlarını bu mandallarla tutturabilirim.

süslü_mandallar_6

Yalnız, mandal süslemek her ne kadar “abuk” bir hareket olarak görülse de; bu kadar ucuz yollu bir tasarım hikâyesine katkıda bulunmadan edemedim :) Fena da etmedim sanki :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 yorumlar

  1. Aaah Demetim ah , sen var ya buyuk yerlerde olmasi gereken bir yeteneksin n az daha bunu on plana alsan ke$ke :( Hatta gecen hafta Rengim Design Derya ile Ordu’da bulu$tuk, kulaklarini citlattik! Benim diyene 5 basar dedik, ke$ke dedik ke$ke :)

  2. Demet

    Nimo; Ceren’ ciğim, öncelikle güzel yorumun için çok teşekkür ederim sana – fark edilmek güzel şey ;) Derya ile buluşmanızın detaylarını okumuştum blogunda, yediğiniz mamaların fotoğraflarını da bir bir gördüm :)) Çok eğlenceli bir gezi olmuş – yüzyüze tanışmış olmanıza ise çok sevindim ;) “Ön plana alma” konusu ise düşüncelerim arasında, bakalım, zaman içerisinde ;)

  3. çok şekerler yaa bonbon gibi olmuşlar.ellerine sağlık ;)
    bunları görünce aklıma arkasına mıknatıs yapıştırıp magnet olarak notluk şeklinde kullanmak geldi.hatta bu magnetler nikah şekerinde kullanılabilir :D

  4. Ne diyeyim bilemedim:)Süper ötesi.Fevkaladenin fevkinde.Yine kopyacılık yapacağım ama ne yapayım sen de bu kadar güzel şeyler yapınca ben de yapmadan duramıyorum:))Ellerine aklına sağlık tatlım

  5. senle aynı dönemde aynı şeylere sarıyoruz tatlım ya. ben de ne zamandır mandal kesesinden ahşap mandalları ayıklayıp birşeyler yapmayı düşünüyordum. benim aklıma ilk gelen arkasına mıknatıs yapıştırıp, buzdolabında notluk olarak kullanmak olmuştu mesela. ama ben boyayacağım sanırım. yapınca paylaşırım zaten. çok şeker olmuşlar, eline sağlık :D

  6. Hepside birbirinden sevimli olmuş bu mandalların, ben son zamanalrda hiçbirşey yapamadım, resmen şiştim, moralim bozuluyor böyle olunca… Günlerim heba oldu diyorum için için kendime eziyet ediyorum:(

  7. Demet

    uğurböceği; Çok teşekkür ederim canım :) Buzdolabı üzerinde magnet olarak kullanma fikrini de tuttum; değerlendirilebilir ;)

  8. Demet

    Sihirli Kokosh; Çok teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim ;)

  9. Demet

    hayatmelodisi/gullin; Onlar da seni sevmiş Gülin’ ciğim :)

  10. Demet

    Antigone; Gerçekten mi? Kalp kalbe karşı mı diyelim o zaman biz bu duruma ;)) Uğurböceği de yorumunda belirtmişti magnet fikrini; güzel olur diye düşünüyorum ben de… Gerçi benim buzdolabımın üstü şu an magnetten geçilmiyor ama hediye edebilirim :)) Senin mandallarını da sabırsızlıkla bekliyorum ;)

  11. Demet

    cafenoHut; Çok teşekkür ederim Ayda’ cığım, beğenmene çok sevindim :) Durumunu az-çok anlıyorum; çalışınca diğer şeylere yetişmek öyle zor oluyor ki… En azından senin işyerin ile evin birbirine yakın. Benim günde ortalama 2,5 saatim yolda geçiyor :((

  12. Demet

    pembe düşler; Çok teşekkür ederim :)

  13. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Bunlarla çamaşır astığımı düşünemiyorum zaten :))) Gerçi hoş, benim balkonum da yok ki; o yüzden mandal ihtiyacım olmuyor çamaşır askısında ve evin içinde :)))) Teşekkür ederim Bahar’ cığım ;)

  14. çoook güzel gerçekten,hayran olmamak elde diyil.Bende bulabilirmiym acaba bu tahta mandalalrdan:)

  15. Demet

    hatice; Çok teşekkür ederim :) Bulabilirsin tabii, Migros’ ta mutlaka karşına çıkacaktır ;)

Gezinme