Blog Yazılarınıza Link Vermek ve Daha Fazlası

Sevgili Sihirli Değnek – Çokoprensin Tutkunu blog yazılarımız içinde eski yazılarımıza nasıl link verdiğimizi çözememiş ve bu konuda yardım istemişti. Yorum hanesinde anlatmak zor olacağından, birkaç görsel ile anlatımı buraya taşımak ve bu vesile ile blogger dünyasında yeni olan arkadaşlarımıza da faydalı olabilecek birkaç noktaya değinmek istiyorum.
 

Öncelikle blogunuzun güncellenmiş düzenleyicide yayın yaptığından emin olun yalnız; çünkü anlatımım onun üzerinden olacaktır. Şu şekilde ihtiyacımız olan kontrolü yapabilirsiniz;
Ayarlar > Temel > Genel Ayarlar
Adım adım anlatmak gerekirse ;

Adım 1 – Kayıtlarınızı oluşturduğunuz bölüme “Yeni Kayıt” sekmesine tıklayarak ulaşın ve yayınlamak istediğiniz yazınızı yazın.

Adım 2 – Yazınız içerisindeki hangi kelime ya da kelimelere tıklanarak farklı bir linke ulaşılmasını istiyorsanız, o kısmı mouse ile seçin.
Adım 3 – Yazı yazdığınız bölmenin üst kısmında “Bağla” diye bir sekme göreceksiniz. Ona tıklayın. Dikkat: Adım 2’ de seçmiş olduğunuz kelimeler hala seçili olmalı; aksi takdirde link bağlama işleminiz başarısız olacaktır.
Adım 4 – Bağla sekmesine tıkladıktan sonra blogger size bir web adresi mi bir e-mail adresi mi bağlamak istediğinizi sorar. Eğer e-mail adresi bağlamayacaksanız seçiminiz web adresinde kalsın, herhangi bir değişiklik yapmayın.

Adım 5 – Gördüğünüz boşluğa bağlamak istediğiniz web adresini hatasız olarak yazın ve ok’ leyin.

Adım 6 – Bağlama işlemi tamamlandıktan sonra seçmiş olduğunuz kelimelerin renginin değişmiş ve altının çizilmiş olduğunu fark edeceksiniz. O zaman, başardınız, tebrikler!
Blogunuzda yazınızı yayınladıktan sonra bağladığınız linkleri kontrol etmenizde fayda var; çünkü bazen linkler kırık oluyor, bu da ilgili sayfaya ulaşımı engellediğinden okuyucunuza hata mesajı ulaşmasına sebebiyet veriyor.

Blog yazılarınıza link vermek kısaca bu şekilde, umarım yeterince açık bir şekilde anlatabilmişimdir. Bilgisayarla haşır neşir olmayan arkadaşlarım için ilk etapta kafa karıştırıcı gibi gözükse de son derece basit olduğunu siz de denedikçe eminim fark edeceksiniz ;)

Değinmek istediğim farklı bir konu da şu; ki bunu da ben yeni keşfetmiş bulunuyorum :) Aslında uzun zamandır blogumun temasında yapmak istediğim birşey olsa da ne yazık ki araştırmalarımdan bu konuya değinen hiçbir kaynağa ulaşamamıştım. Aramalarımın sonuçsuz kalmasının sebebi ise yanlış anahtar kelime ile aramammış :)
 

Bazı bloglarda dikkatinizi çekmiştir, hatta şu an benim blogumda da çekiyor olabilir; blogumun header resminin altında hakkımda, ben yaptım, vs. diye sekmeler var ve buralara tıklayarak kimi zaman belli bir konuda yazdığım yazılara, kimi zaman da birer sayfalık metinlere ulaşıyorsunuz. Peki bu sayfaları nasıl oldu da buraya ekledim?
Merak eden, öğrenmek isteyen varsa fırsat bulduğumda anlatabilirim ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 yorumlar

  1. Tiki Kezban

    Ayh vet ben cok istiyorum bu sekmelerden yapmak, lutfen onu da anlatir misin? cok sagol, grsrz…

  2. Cheerful Demet

    Tiki Kezban – Tamam canımcım, en kısa zamanda söz ;)

  3. Demet cim çok teşekkürler..
    bence sen fırsat buldukca her şeyi yaz..inan çok kişinin işine yarayacak..sevgiler
    öpüyorum seni..
    semra Baykurt

  4. Cheerful Demet

    SEMRA – Ben teşekkür ederim Semra Ablacım – işe yarıyor olması sevindirici :) Fırsat buldukça yazarım, aklımda ;) Ben de öpüyorumm…

  5. Çokoprensin Tutkunu(Sihirli Değnek)

    Canımsın ya valla önemseyip sorumu detaylı yanıtladığına inan çok sevindim canım.Hemen kullanmaya başlayacağımdan emin olabilirsin:)Seviyorum seni :))Çok teşekkürler

  6. Cheerful Demet

    Çokoprensin Tutkunu(Sihirli Değnek) – Ne demek canım, yardımcı olabildiysem çoook mutlu olurum ki ben *-* Ben de seni ♥ :)

  7. Merhaba bloggerda clickbank ürünleri için site yapıyorum ürünün sitesini yaparken satış butonunun altına satış linkimi nasıl koyarım.Bunu bilemediğim için sitemi böyle yaptım yardımcı olursanız sevinirim.

  8. Sanırım wordpress yerine blogspot seçseymişim daha iyiymiş. Sunduğunuz resimlerde kullanımı daha kolay görünüyor. Teşekkürler.

Gezinme