Cici Bici Etekler : )

Artık kendime de bir kıyafet dikeyim diyerekten ne zaman dikiş makinesinin başına otursam, çocuk etekleri dikerken buluyorum kendimi :) Daha kısa sürede bittiğinden midir nedir, özellikle kızlara yönelik birşeyler dikerken çok eğleniyorum. Öyle basit, beli lastikli modeller oluyor genelde de…

Zaten şu anki deneyimlerim de düğmeli, fermuarlı modellere elvermez ya neyse :) Çevrem de çocuk kaynadığından değil hani; Deren bebek sebepleniyor şimdilik bu aşkımdan :) Evdeki tüm eşyalarını da benim aldığımı sanıyor çocuk bu yüzden :D

IMG_7073

Bu eteğin kumaşını hatırlayanlarınız olacaktır – daha önce kırkyama yastık dikmiştim. Hazır havalar soğurken, kumaş da kadifemsi olunca artan parçadan beli lastikli bir etek dikiverdim ben de…

Çekmecede duran kıvırcık saçlı kız broş da bu eteğe eşlik etsin istedim. Üzerine de çok yakıştı Deren bebeğin :) Gönül isterdi ki etek üzerindeyken fotoğraflarını da çekebileyim ama yerinde pek durmadığı için yakalamam mümkün olmadı :))

Bu kumaşı da benim şu Üsküdar’ daki meşhur kumaşçımda bulmuştum. Normalde böyle parçalar satmıyorlar, o yüzden denk gelince kaçırmak istemedim.

IMG_7060_1

Eteğin içine beyaz penye kumaştan astar diktim, bu puf puf çiçeklerle bezeli kumaşla birleşince etek çok hoşuma gitti. Zaten küçük kızlara böyle şıkır şıkır kıyafetleri çok yakıştırıyorum ben; dar etekler giysinler, boyunlarında inci filan :)

İşte böyle hayallerle üzerinde nasıl duracak diye sabırsızlanırken ölçüleri alıp ona göre dikmiş olmama rağmen etek dar geldi – popodaki bezi hayal edememişim ben :))) Aldığım ders ve yaşadığım hüsranla el mahkûm ben de bu eteği başka bir bebişe hediye etmek üzere sakladım. Halam “Bazı şeyler de küçük gelsin; ki senin çocuğuna kalsın” diye beni teselli etmeye çalışsa da benim ortada bunu giydirebileceğim bir kız çocuğumun olup olmayacağı şu an için muamma :)

Ha bir yönden de gerçi iyi oldu eteğin küçük gelmesi; bana deneme oldu. Böyle lastikli etekleri dikme konusunda ustalaşmam için birkaç örneğe daha ihtiyacım vardı *-* Eteğin biraz daha büyüğünden Deren kızımıza tekrar dikeceğime dair annesine söz verdim. Bir de kendime dikeceğim aynısından, o da ayrı :))

Unutmadan, etek üzerine eklediğim bu broş da sevgili Suzy‘ nin hediyesiydi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 yorumlar

  1. Sevgili Demet birinci etek tamam da ikincisi ne öyle yaaa :)))) Sen el kadar bebeleri assolist gibi mi giydireceksin :))) hele o kadar gül yetmemiş gibi hızını alamayıp bir de siyah çiçek koymuşsun ya bitirdin beni :)))
    hayatım ben de büyümüş de küçülmüş kızları pek bir şeker buluyorum ama pedagojik olarak yanlış…çocuk çocuk gibi giyinmeli, annelerin bu merakı yüzünde şu anda çevremiz daha çocuk yaşta kadın gibi boyanıp süslenen genç kızlarla dolu….( tabi popüler kültürün de etkisi büyük ama armut dibine düşer )

  2. mağnolia

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    çok şeker olmuş bunlar :) ellerinize sağlık..

  3. Her iki etekde çok cici olmuş.. Hatta beli lastikli kadife kumaş alıp denemeyi bile düşünüyorum :)

  4. Demet

    sezen; Arada giyinsinler canım kokoş kokoş, birşey olmaz :)) Benimkiler fotoğraflık zaten, panik yok :))))

  5. Demet

    hayatmelodisi; Tamam canım :) Cinsiyeti bekliyorum merakla *-*

  6. Demet

    Nurcan; ;) Güneş Hanım için sanırsam :)