Ben Bu İşe Gönül Verdim : )

IMG_0099_2

Canon 450D’ yi aldığım gün daha dün gibi… Onunla ilk fotoğraf çekme deneyimim ise tam bir felaket – ti :) Gel zaman, git zaman; çözdüm dilini makinenin… Tanıdık birbirimizi, kaynaştık bolca… Bir süredir aklımdaydı ama yollarımızı ayırmak – aşk da karın doyurmuyor ki :)

Canon 550D alacakken ben, 600D gözüme çarptı – ne fark vardır, vs. diye araştırırken öyle bir makine gördüm ki; bütçemi biraz aşsa da gönlüme hitap ettiğini anlayınca “Tamam, işte budur” dedim *-*

Canon 60D idi yeni yoldaşım; klasmanı da Pro-DSLR imiş ya, olaya ne kadar ciddi yaklaştığımın ufak bir göstergesi olsun istedim – bu kadar değil tabii, devamı gelecek, bekleyiniz ;)

Not: Bu fotoğraf da 60D’ nin dün evimize girişi şerefine dolapta kalan son 4 elmayı konu alarak çekilsin; makine daha bolca kurcalanacak olsa da şimdiden kullanıcının yüzünü güldürdüğü bilinsin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 yorumlar

  1. Hayırlı olsun Demetcim.. Artık makinadaşız demekki :)) senin böyle bir makinayı ne kadar çok istediğini bildiğim ve gerçekten 60 d nin hakkını vereceğine de emin olduğum için senin adına çok sevindim.. Güle güle eskit.. Ayy aman eskimesin ya da.. ben alalı aylar oldu ama hala dilini tam çözebilmiş değilim, kim bilir belki de senden birşeyler öğrenebilirim.. Mesela deneyimlerini ve çekim detaylarını burada paylaşırsan çok sevinirim.. benim 60 d ile çektiğim acemi fotoğraflarım için şu posta göz atabilirsin.. http://incicicegim.blogspot.com/2012/08/dilekce-tatilde-serisi-yesilin.html#axzz281jBQfrA sevgiler..

  2. merhaba demet
    gerçekten muhteşem olmuş fotoğraf. şimdiden bekliyoruz eğlenceli fotoğrafkalrını :)

  3. Hayırlı olsun diyor, gözümüzü okşayacak nice fotoğraflar beklediğimizi belirtmek istiyorum.

  4. çok güzel bir kare olmuş.. hayırlı olsun yeni makinen!

    sevgiler..

    not: daha önceki yazılarında alan adına izleyici butonu ekleme konulu yayınını buldum ama artık bu özellik kaldırılmış sanıyorum.. araştırmalarım sonucu bunu öğrendim.. bu konuda başka yada yeni bir bilgin varmı?

  5. Yeni makinan hayırlı olsun tatlım.artık daha da şahane f
    otolar bekliyor bizi desene! Bu arada bu fotoğrafı 50 mm ile mi çektin?

  6. feyzan bilgir gürpınar

    elmalar çooooook güzel!
    60 d hayırlı olsun. uzun zamandır fotoğraf makinesi almak istiyorum. kaça, nereden, hangi koşullarda aldığınızı söyler misiniz?
    sevgilerimle

  7. hayırlı olsun , güzel güzel fotolar çek bizle paylaş kardeşim :)))

  8. Demet

    esra kocabıyık; Çok teşekkür ederim :)

  9. Demet

    Dilekce..; Çok teşekkür ederim Dilek’ ciğim :) Sana tavsiyem, eğer henüz yapmadıysan makinenin kullanım kılavuzunu baştan sona okuman ve takıldığın yerlerde Google Amca’ ya birşeyler sorman olacak – ancak kurcaladıkça, araştırdıkça birşeyler öğreniyor insan… Ben de elimden geldiğince fotoğrafla ilgili yazacağım – paylaşımlarda bulunacağım, emin olabilirsin ;)

  10. Demet

    nesrin; Çok teşekkür ederim :) Beğenmene çok sevindim *-*

  11. Demet

    Nilhan; Beklentilerinizi boş çıkartmayacağımın garantisini sunarım efendim :))

  12. Demet

    nilgün komar; Çok teşekkür ederim. Google bu sene bahar temizliği adı altında Friends Connect eklentisini Blogger kullanmayan blog yazarları için kaldırdı, o yüzden artık ne yazık ki izleyicileri görebilme, sayısını arttırabilme imkanı bulunmuyor WordPress kullanıcılarının :/

  13. Demet

    Antigone; Yeni makinemle çok mesudum :)) İşteyken özlüyorum kendisini :)) Evet canım, 50 mm ile çektim…

  14. Demet

    feyzan bilgir gürpınar; Çok teşekkür ederim… Ben Sirkeci’ den aldım makinemi, genelde o civardaki fiyatlar daha uygun oluyor, duymuşsunuzdur. Bu makinenin fiyatı 1800 TL – 2400 TL arasında değişiyor sağlanan garantiye göre… (Eğer ithalatçı firmanın garantisi kapsamındaysa daha uygun oluyor, Canon garantisi kapsamındaysa fiyatlar daha yukarı çıkıyor)… Kredi kartına taksit imkanı da var tabii, vade farkı koyuyorlar yalnız üzerine – kaçınılmaz son :)

  15. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; :) Her konuda değil belki ama tasarım ve fotoğraf konusunda başarılıyım sanırım :) Ama mesela bisiklet süremem, denizde yüzemem – denge problemi var sanki bende :D Ordaki eksikliği hayal gücüm tamamlamış diyorum ;)

  16. Demet

    sezen; Tabii ki, mutlaka ;)) Teşekkür ederim Sezen’ ciğim :)

  17. yeni başlayacak olan bir fotoğrafçıya ne önerirsin ki :) elmalar şahane eline sağlık

  18. Demet

    tuba; Çok teşekkür ederim :) Önce elindeki makineyi çok iyi tanı derim :) Bol pratik yap, düşünürek fotoğraf çek, kompozisyonlarına, ışığı nerden – nasıl alacağına dikkat et ;) Bol araştırma yap internette ve profesyonel fotoğrafçıların fotoğraflarını incelemeni tavsiye ederim, onların gözlerini – bakış açılarını yorumla… İlk etapta aklıma gelenler bunlar *-*

  19. bende 1 veya 2 ay sonra almayı düşünüyorum .canon d60 istiyordum .memnunmusun önce onu sorayım .birde nikon d7100 ve mark ii arasında kaldım .hoş evdekilerin başının etini yemekle geçiyor 2 günüm :)herhalde 2 ay dayanabilirler bu gidişe her gün fotograf makineleri gösteriyorum :))bıkacaklar .her hayırlarına bir model yükseltiyorum :))fikirlerini beklerim .ona göre kilitleyecegim kendimi:))
    ışıgın bol olsun:)

  20. Demet

    dikisdersi; Ancak dönüyorum yaa, kusura bakma lütfen. Sana şiddetle Canon 60D öneriyorum ;) Tabii bütçen daha yüksekse Mark 2 en iyisi :) Nikon la ilgili hiç fikrim yok. Bu arada makineni almadın umarım ben sana yazana kadar :)))