Ben Havuç Topu Severim :)

IMG_5263

İzmir’ deyken, annemin evinde yaşadığım günlerde, bundan bir 6-7 sene kadar önce yaptığım ilk havuç topları denemem aklıma geldi şimdi de… O zamanlar mutfağa adım atmayan ben, sadece Türk kahvesi yapmak ya da salata malzemesi doğramak için mutfak kapısından içeriye giren ben nerden estiyse havuç topu yapmaya karar vermiştim.

Çok bilmiş gibi de, havuç topu tarifini internette bulduğumu, annemin yardımını istemediğimi söyleyip nasıl becerdiysem top olamayan bir havuç tatlısı yapmıştım :D Annem çırpınışlarıma dayanamayıp havuçlarımı kurtarmaya çalışsa da nasıl bir tarif uyguladıysam onun gibi mutfak üstadı bile havuçlarımı hayata döndürememişti :))) O günden sonra da ben havuç topu yapmaya cesaret edememiştim :)))

Taa ki geçen yıla kadar… Havuçları rendeledikten sonra pekala çorba yapar gibi su koymazsam, yani hiç su koymadan havuçların ocakta kendi suyunu salıp çekmesini beklersem gayet de güzel top olabiliyorlarmış :))

Son Güncellenenler1

Neyse efendim, bu gördüğünüz havuç topları Deren bebeğin doğum günü için hazırlanmıştı – yoğun istek üzerine :) Ikea’ dan aldığım mini kek kalıpları da topların altına cuk diye oturdu :)

Kürdan süslemek için pek vaktim olmadığından eşimin taraftar doğum gününden artan sarı – kırmızı yıldızları değerlendirdim. Aslında stoklarda süslü kürdanlar yapıp da tutsam fena olmayacak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 yorumlar

  1. Hmmm nefis görünüyorlar, yapması marifet de, fotoğraflaması süslemesi ayrı marifet. Yesek mi yanında mı yatsak, bilemedim…

  2. jeliboncuk

    canım benim öncelikle havuç topların çok güzel gözüküyorlar aslında ben tarif de beklemiştim ama sadece bir ipucu paylaşmakla yetinmişsin :)
    Bu arada yorumunu aldım güzelimm çok teşekkür ederimmm… Bayburta isteyeceğim tayinimi ailem pek istemesede, Ali ile böyle karar verdik… bu kararımda yanımda olduğunu bilmem bana daha da umit verdi teşekkür ederimm tekrar.. Öpüyorum çokkk

  3. Sarı kırmızı gözümden kaçmadı :D Ama kürdan süsleme işi harbiden bana göre değil. kullan at. ee noldu emeğe? çöpe . böhüüü

  4. tarifi aldım ve denedim şekerim.. süper tuttu.. bakmaya geldiğimde yorum yapamamıştım.. aslında tarifi alıyorum deneyip döneceğim demekten de yorulmuştum açıkcası! ama bu sefer başardım! tarifi aldım denedim ve gelip yazıyoru, süper…

    teşekkür eder iyi seneler dilerim..

  5. Demet

    Suzy; Teşekkür ederim canım :) Ben fotoğraflarını çektim, bence yiyelim, fotoğrafların yanında yatarız, hehe :D

  6. Demet

    Antigone; Tavsiye ederim :) Ben de yinelesem fena olmayacak :))

  7. Demet

    Nilhan; Fotoğraflarını çekiyorum ya, onlar da bir sanat diye ben emeğime acımıyorum pek sanırım :)))

  8. Demet

    =/=YAVRUTO=/=; Eevettt, sen bunları yap, çikolata topları var sırada :D

  9. Demet

    nilgün komar; Tarifin sende de tutmasına çok sevindim :) Afiyet olsunn *-* Ben de iyi seneler dilerim…