Gelin Olmuş, Gidiyorsun; Bu Babeti Giyiyorsun : )

Geçen yıl babet süsleme olayına kendimi fena kaptırdığımda sanırım çevremde çoğu tanıdık bu durumdan nasiplenmişti. Öyle ki evde kolilerce ayakkabıyı gören önce dükkânım olduğunu sanıyor, sonra hobi odasına şöyle bir göz attığında babetten fazlasına şahit olunca (bir yanda kumaşlar, başka tarafta kutular içinde birsürü ıvır zıvır, dikiş makinesi filan), “Burası atölye mi?” diye soruyor, hatta bazıları itiraf edemese de delirdiğimi düşünüyordu :))

turkuaz babetler_1

Süslediğim babetlerin bir kısmını satarak, satma kısmına nokta koyunca da bir çoğunu hediye ederek babet stoğunun 2/3’ lik kısmını erittiğimi söyleyebilirim, yalnız daha 10-15 tane kadar babetin süslenmiş püslenmiş bir halde dolapta beklediğimi biliyorum ve çoğu da 36 numara. Şansıma kimselerin ayağına olmayınca hepsi bana kaldı :)) Artık bahar gelince bizzat benim ayağımda görebilirsiniz *-* O kadar süsledim, onlar da benim hakkım olsun, değil mi? :)

turkuaz babetler_2

Gencinden yaşlısına süslü babetleri gören çoğu bayan şöyle bir ayağına geçirip sokakta giyip giyemeyeceğinin muhasebesini yapmışken kafasında; eminim ruhu genç kalan belli bir yaş ortalamasının üzerindeki teyzelerim de altın günlerinde şıkır şıkır olmak için göz koydular babetlerime :)

turkuaz babetler_4

Hani sırf bu uğurda bana 39 numara sade bir babet ayırtıp giyebileceği tarzda süsletmek isteyen halam da süslenmiş diğerlerinin cazibesine kapılıp başka bir tanesine göz koyunca bir babetim bi’çare kaldı öylece köşede…

Gözüme takılınca da geçenlerde öyle sade bir halde, bu babetin bir sene boyunca böyle asker nişanlısının yolunu gözler gibi beklemesini yüreğim daha fazla kaldırmadı ve hal böyle olunca ben de onu ayakları büyük bir geline hizmet etmesi için görevlendirdim; hani düğününde oynamaktan yorulunca geçirsin ayağına ama şıklığından da taviz vermesin diye :)

turkuaz babetler_3

Gelinin kim olduğu belli değil tabii… Öyle birini düşünerek tasarlamadım; nasılsa benim yine hediye verme aşkım gelir, yaparım birilerine bir sürpriz :)

“Sürprizi bekleyemem, ben kendim yaparım” diyenler için de yapılışının son derece basit olduğunu söylememe gerek yok sanırım :) Tuhafiyeden alacağınız şerit şeklindeki çiçek gipürleri işinizi fazlasıyla görecektir. Dikkatli bir şekilde makasla keserek parçaları birbirinden ayırırsanız babetinizin üzerine yapıştıracağınız bir sürü gipür çiçeğiniz olur :) Arzuya göre çiçeklerin orta kısımlarına minik inciler, parlak taşlar da dikilebilir…

Aslında sadece babetler üzerinde değil (bakınız bir örnek); bu gipürler çok farklı yerde süsleme amacı ile kullanılabilir, artık orası sizin hayal gücünüze kalmış ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 yorumlar

  1. Sevgili Demet birini gösterip merakta bıraktın bizi :)) diğerlerinin de fotosunu koysan da görsek ….çok beceriklisin eline sağlık…

  2. Babetlet harika görünüyor…bende yapabilir miyim diye düşünmeye başladım…

  3. 39 mu?
    ben evlenirsem bana hediye edebileceğin bir numara o aklında olsun :)))))

  4. çok güzel olmuşlar gerçekten ellerine sağlık.Bu arada görümcen billur’ada selam söyle.Birdönem onunla aynı firmada çalıştım kayınpederinlede tabi aynı şekilde:)ben ayrılalı 2 seneyi geçti ama.

  5. çok şeker olmuşlar,ama diğerlerininde fotolarını görmek isteriz…
    sevgiler..

  6. Demet

    Sevgi; Tabii ki yapabilirsin, çok basit ;)

  7. Demet

    Nilhan – Küçük mucizem; Ama ben boydan da nasiplenemeyenlerdenim. 1.50 cm boya 36 numara büyük bile :p :)) Bu arada, gipürü sana sevdirmişim – ne mutlu bana *-*

  8. Demet

    Syhn; Aklımdasın canım ve olacaksın ;) Sen davetiyeni yolla, yeter :)

  9. Demet

    derya; Çok teşekkürler, selamınızı iletirim tabii…

  10. Waaaawwww :) Demet blogundaki pek çok postu okudum ama bunları görmemiştim gerçekten harika ve çok zevklisin …..

  11. Demet

    sezen; Teşekkür ederim Sezen’ ciğim, zevklerimiz ortak demek ki ;)

Gezinme