Cuma’ nın Gelişi Perşembe’ den : )

Perşembe günlerini çok seviyorum, aslında Cuma’ yı daha çok ama Perşembe Cuma’ nın habercisi olduğu için kıyısından o da torpilli sanırım haftanın diğer günlerinden :)

Yine yapacaklarım listelenmeye başladı kendi içimde, daha Cuma’ yı bitirmeden :)) Ne yapalım, haftasonu çalışanlara güzel ama, değil mi? ^_^

yummy

Bu fotoğraf da bu akşamdan… Eşim iş çıkışı maça gideceğini haber verince akşam yemeğini geçiştirdim, gitti. Hoş, çok da düzenli yemek yapabildiğimi iddia edemem ama.. Tek başıma olunca da bu gibi şeyler bana yetiyor :) Tahıllı bir dilim ekmek üzerine biraz beyaz peynir, maydanoz, biraz da ceviz serpiştirdik mi oohh, yeme de yanında yat :) Gerçi ben yedim, yatmadım yanında. Hatta bir dilim yetmedi tabii.. İkinci dilimi de yaptım, yedim afiyetle :))

Şu tabakları da iyi ki almışım Ikea’ dan bu arada. Sadece iki tanesine para yetirebildim ama olsun – biri bana, biri eşime :)) Arada ortaya çıkarıp kullanıyorum ya, o da yeter :)) Vakt’i zamanında evlenirken annemin ısrarlarıyla aldığım yemek takımlarından da kurtulursam ilerde bir gün, değmeyin keyfime :) Hangi akla hizmet, kullanmayacağım, hem de zevkimin kıyısından dahi geçmeyen bir sürü ıvır zıvırın olduğu o 12 kişilik seti aldıysam zaten! Hele o çorba koyulan tenceremsi porselen yok mu; devasal büyüklükte. Hıh, işte, en uyuz olduğum parça da o :)) Sadece bir kez kullandım. O da evlendikten sonra eşimin ailesi ilk akşam yemeğine gelince. Baktım, ben yıkayamıyorum o koca şeyi, belime ağrılar girdi temizleyene kadar, bulaşık makinesine de girmiyor, hem çorbayı tencereden al, ona boşalt, ordan kaselere, amaan dedim, ne gereksiz şey; kullanma bir daha bunu. O gün bugündür de dolabın en ücra köşesinde durur zavallıcık :)) O yemek takımını da koydum kafama gerçi, değiştireceğim; ama şimdilik askıda. Bakalım ne zaman yenileyeceğim…

Laf lafı açtı yine… Yine geçerken bir ses vereyim demiştim :) Şimdiden mutlu bir haftasonu dileyeyim herkese, bugün biraz erken uykuya geçeyim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 yorumlar

  1. Akşam yemeğini geçiştirmeyi çok özledim.. Geçiştiremiyorum. Malum minik düdüğüm kreşte ne ne kadar yiyor emin olamadığım için akşama iyi beslemeliyim diyerekten işten gelip yemek derdine düşüyorum bazen de koca düdüğüm onu isterim bunu isterim nazı yapıyor yiiieeeeeeehhhyt yeter ya diye isyan edesim geliyor.. Dün isyandayddım.. hazır çorba yaptım :( ki hiç tasvip etmem.. ve hazır mantı… allahtan yanına yeşil mercimek saklanmış patates püresi yaptım da :) ordan rahatladım…
    aynen yaa ben de hiç sevmiyroum bilmemne porselenden kaç paraya almıştım evlenirken.. param olsa hemen vericem birine de daha bana uygun bişiler alıcam..
    ikeadakileri çok seviyorum..bir de puantiyeli tabaklar istiyorum ve pötikareli :)
    mutlu haftasonlarııııı. :)

  2. O yemek takımı ve porselen tencere ile benim de sorunlarım var:) Klasik ve sade çizgilere sahip ve tam misafirlik takım(!) dolap bekliyor ve taşınma sırasında bana fena ayakbağı olacak:)

  3. esra_kocabiyik

    Walla demetcim aynı dertten muzdaribim..ikinci el satılığa koymayı bile düşünüyorum bazen. . Sen gene 1 kere kullanmissin ben hiç kullanmadım o kaseyi… satarsam düz beyaz toplama takım yapcam ;)

  4. tuba basaran

    Canım bence o koca çorba kasesine çiçek ek daha kullanışlı olacaktır

  5. Demet

    esra_kocabiyik; Vallahi ben de çok az kullandım. Satmak değil ama yenisini alırsam aynen senin gibi toplama bir şeyler, kayınvalideme verme niyetim var eskileri :)) Sonuçta adı eski ama hala yepyeniler :)

  6. Demet

    kitana; Aynen aynen :) Ben de taşınırken ne olacağını düşünmeye başladım şimdiden :)

  7. Demet

    love and smile; Ben de Ikea’ yı çok seviyorum, ordaki herşeye aşığım resmen :)) En kısa zamanda isteyen herkesin gönlüne göre porselen takımları olsun madem ^_^ Bizde henüz çocuk ya, o yüzden rahatım ben yemekleri geçiştirme kısmında şimdilik… İleride anlarım senin halinden :)